сряда, 30 юли 2014 г.

Ориз с гъби

      Ориз с гъби 

 




Необходими продукти:


 1 ч.ч. ориз,
400г. гъби,
1 среден домат,
1 малка глава лук,
стрък зелен лук,
 1/2 връзка магданоз,
 зехтин,
черен пипер, сол.


Начин на приготвяне:


Оризът се измива от нишестето и се вари според указанието на опаковката до готовност в подсолена вода, а ако имате останал замразен пилешки бульон още по-добре.

 След това се измива и се намазнява със зехтин.
В сгорещен тиган слагаме зехтин и запържваме ситно нарязаната глава лук, а след като се задуши малко слагаме и гъбите към него. 

Когато са почти готови се слага ситно смления домат (трябва да е на малки парченца) и се оставя докато изври водата му. 
Чак тогава се добавя оризът , разбърква се много добре за 1-2 мин. , подправя се и се отнема от огъня. 
Поръсва се със стръка зелен лук и магданоза, които са ситно нарязани.


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!











Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...