понеделник, 28 юли 2014 г.

Пълнозърнести спагети с китайски привкус


                                                     Пълнозърнести спагети с китайски привкус

Необходими продукти: 1/4 пакет пълнозърнести спагети, 1 среден морков, 1 яйце, 1/4 малка зелка, 2-3 стръка зелен лук, 1/2 пакет ролца от раци, 1 с.л. оризов оцет, 2 с.л. устър сос (сос от стриди), 1 с.л. мед, 1 с.л. горчица, 3 с.л. светъл соев сос , но може и повече по ваш вкус, 2 с.л. соев сос с чесън (просто такъв имах и сложих да дообогатя вкуса).


Начин на приготвяне: Спагетите се сваряват. Ролцата от раци се режат на не много дебели колелца , морковът на тънко може и на пръчици,зелето също на тънко.
В купа се смесват сосовете , слагат се ролцата от раци и морковът. Хубаво разбърквате и оставяте за 5-10 мин.
В тиган се сгорещяват 3-4 с.л. зехтин и се излива съдържанието от купата с маринатата. Бърка се енергично на най- силната степен на котлона.  Прави се малка дупка в продуктите и се чупва яйцето. Бърка се до готовност като се стремим да не се слее с останалите продукти, а чак след като е готово разбъркваме. Добавят се зелето, разбърква се да се овкуси , а след това и отцедените спагети. Оставяте на котлона още около минута като се бърка непрестанно , за да не загорят продуктите. Накрая се слагат нарязаните пера зелен лук. Поднася се топло по желание с допълнително соев сос.



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...