сряда, 27 август 2014 г.

Пита-пица

        Пита-пица








Необходими продукти за тестото: 
2 с.л. олио,
 1 с.л. оцет,
 1 с.л. чубрица, 
1 суха мая за хляб,
 350 мл. топла вода,
 750г. брашно,
 1/2 ч.л. сол, 
1/2 ч.л. захар.

За плънката: 
2 домата,
 1/4 връзка магданоз,
 щипка захар,
 кашкавал, 
чубрица за поръсване,
 зехтин,
плънката е изцяло по желание , аз сложих пушено месо, топено сирене, кашкавал, кисели краставички, царевица .


Начин на приготвяне: 
Замесва се меко тесто заедно с чубрицата, ако не ви допада не я слагайте. Оставя се да втаса до удвояване на обема. След това се примесва и се разточва на тънък лист около 1/2 сантиметър. 



Намазва се с пасираните домати с малко зехтин щипката захар и магданоза , като се оставя половината количество за отгоре. Слагате плънка по ваш избор, поръсвате обилно с кашкавал и с помощта на резачка за пица се разрязва тестото от средата към краищата на тесни, дълги триъгълници. 



Навивате като кифлички и подреждате в намазнена тава. фурната загрявам на 50 градуса и като достигне тази температура изключвам и така слагам тавата да втаса още за 20-30 мин, много добре покрита с кърпа, за да не изсъхне и да се получи коричка отгоре, ако това стане не втасва добре и съответно не се получава добро изпичане.
След като отново усвои обема си изваждаме и внимателно разпределяме останалата част от доматената смес, след това поръсваме обилно с кашкавал, поливаме навсякъде с тънка струйка зехтин и поръсваме с щипка чубрица.



Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин.или до готовност.
Получава се хрупкава кашкавалена коричка и пухкава вътрешност с ароматна плънка!
 Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





6 коментара:

Черпак с мерак каза...

Браво!

Elena Dimitrova каза...

Много благодаря!

Van4eska каза...

правих това тесто стана камак,водата е много малко,не можв на толкоз брашно,толкова малко вода

Elena Dimitrova каза...

На 750 г. се слага 350 мл.вода и като сложим оцета и олиото,които също са в течен вид се получава. Описвам пропорциите,които съм ползвала,а и много други хора са ми казвали,че им се е получавало. Да не е нещо от брашното?

Анонимен каза...

Стана страхотна. Аз обаче след като хвана коричка я покрих с ал.фолио и я оставих да се попече за още 20 мин. Благодаря за рецептата :-)

Elena Dimitrova каза...

Радвам се,че Ви е допаднала ! Поздрави!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...