вторник, 8 юли 2014 г.

Дип от печена червена капия с чесън


                                             Дип от печена червена капия с чесън





Необходими продукти: Червени пиперки по възможност по-месести, 4-5 скилидки чесън, сол, 1 с.л. с връх заквасена сметана по желание олио/зехтин

Начин на приготвяне: Пиперките се изпичат и се задушават за да се подкожат. Обелват се и се почистват от семките (аз не ги мия за да се запази опушеният аромат ,който са придобили).
Обелват се скилидките чесън и се прибавят към пиперките като се слага и сметаната , може повече да сложите ,но аз предпочетох да си запазя наситеният червен цвят от капията. Овкусява се и се пасира.
Може да се сервира както като алтернатива на кетчупа така и самостоятелно върху препечена филийка. Да Ви е сладко!






А ето и вариант, в който е едросмлян Вие си изберете този,който Ви харесва повече!





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...