събота, 19 юли 2014 г.

Торта "Наполеон"

                                                                 Торта "Наполеон"





Необходими продукти: 1 пакет от 800г. бутертесто, 800 мл. прясно мляко, 125г. краве масло, 3 яйца, 4 с.л. брашно, 1 ч.ч. захар, 4 ванилии.



Начин на приготвяне: Бутертестото се оставя да се отпусне леко и се изрязват 2 кръга като се използва дъното на тавичка с отделящо се дъно. Надупчват се с вилица и се изпичат като се изпича и изрезките от останалото тесто. Оставят се леко да се охладят и получените 2 блата се разделят на по още 2. В рецептата пише с ръка,но аз използвах нож тъй като не бях сигурна, че ще се справя с равномерното разделяне.
В тенджерка загрязаме 600 г. от млякото заедно със захарта, маслото и ванилиите, а останалите 200 мл. разбиваме с помощта на миксер заедно с яйцата и пресятите лъжици брашно. Като кипне млякото в тенджерката се прибавя и млякото с яйцата и брашното и се бърка интензивно до сгъстяване на кремът. След това се охлажда леко (аз не чаках особено много).
В тавичката с подвижно дъно се слага едната половина на единия блат , полива се с крем и така докато свършат блатовете и кремът. Отгоре се натрошава от останалото изпечено бутертесто, завива се с фолио тавичката и се оставя да престои 4-5 часа в хладилник, аз оставих една нощ за по-сигурно!






Рецептата взаимствах от ТУК !

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...