петък, 11 юли 2014 г.

Селски хляб тип франзела



                                                                Селски хляб тип франзела





Необходими продукти:
750г. брашно, 1 ч.ч. топла вода, 1 пакетче суха мая или 10 грама жива мая за хляб, 1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар , 2 ч.л. олио/зехтин

за намазване: 2 ч.л. брашно, вода

Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто и се оставя да си удвои обема за около час. След това се премесва и се оставя още за 30 мин.
Тестото се оформя по начин,който на вас ви харесва , а аз го направих като го разделих на 3 равни части и ги оформих в продълговата форма тип руло. Поради липса на форма за франзели или багети направих прегради от хартия за печене за да запазят формата си до колкото е възможно.




Оставят се да втасат , докато си удвоят обема. Направих разрези отгоре и с брашното направих брашняна кашичка с която намазах отгоре (става много хрупкава коричка).
Изпекох на 200 градуса за около  20-25 мин. После намокрих с вода и покрих с кърпа за да омекнат допълнително!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...