петък, 18 декември 2015 г.

Пържен свински черен дроб

Пържен свински черен дроб




Необходими продукти:


1 бр. свински черен дроб

растителна мазнина
пшенично брашно/царевично брашно
сол,черен пипер




Начин на приготвяне:

Измийте свинския дроб и го подсушете леко .
Ако искате го накиснете във вода със сода за да извлечете повечето кръв,която се съдържа в него.
Нарежете го на еднакви парчета и го оваляйте в брашно.
Аз разбърках брашното със сол и черен пипер за да се овкуси още при пърженето.






Пържете до готовност в сгорещена мазнина на умерена температура като внимавате да не прегори.
Отцедете върху домакинска хартия или салфетка.
Поднесете веднага

Това е най-простият и лесен начин за приготвянето му , без маринати и т.н. ,както едно време правеше баба ми и Ви го препоръчвам.

Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







сряда, 16 декември 2015 г.

Бутер банички в гофретник

Бутер банички в гофретник






Необходими продукти:

800 г.  бутертесто

шунка
кашкавал







Начин на приготвяне:

Разстелете бутертестото като трябва да е леко отпуснато за да не се счупи.
Оставете го да се размрази напълно и го разточете с точилката на по-тънък пласт.


Нарежете го на 2 по ширина и след това на още две по дължината на тестото.




Сложете плънка по желание , аз използвах шунка нарязана на кубчета и настърган кашкавал.
Сложете плънката в единия край и затворете с другия.
Подгънете леко по края за да стане хубав кръг.
Сложете в добре загрят гофретник и затворете капака му.
Когато стане хубав златист цвят,означава,че баничките са готови.
Искам да уточня,че моят гофретник е двоен и с големи форми.


Именно затова направих 4 броя,а ако Вашият е от тези с по-малките формички съответно направете и на по-малки парчета тестото.
Стават много бързо,без почти никакви усилия от Ваша страна и невероятно вкусни с хрупкава коричка.
Бързо ,лесно и вкусно!
Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




вторник, 15 декември 2015 г.

Пастет със сварено пиле и маслини

Пастет със сварено пиле и маслини






Необходими съставки:



200г. сварено пилешко месо
5-6 черни маслини
сол
черен пипер
магданоз






Начин на приготвяне:

Ако използвате домашна майонеза (рецептата за моята вижте ТУК) , я оставете малко да стегне за около 30 мин. в хладилника.
Сложете пилепкото месо , предварително сварено (както уточнихме) и обезкостено,заедно с маслините, на които сме махнали костилките и магданоза в блендер или друг подходящ уред и накълцайте за кратко.
След това добавете майонезата и подправете със сол ако е необходимо и черен пипер и до накълцайте до желаната гладкост.
Този пастет е идеален вариант да използвате остатъци от пилешко и е невероятно вкусен в комбинация с филийка препечен хляб.
Надявам се да Ви хареса!
Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Шарена сол

Шарена сол

Традиционната шарена сол съдържа сол,червен пипер (лют или сладък), смляна царевица и смлени тиквени семки.
Аз обаче съм малко скептична по отношение на царевицата и тиквените семки и си направих микс по мой вкус и се надявам,че ще Ви допадне.
Подправките,които използвах в по-голямата си част съм си отгледала в саксии на балкона и съм си ги изсушила.






Ето и съставките за моята шарена сол:


1/4  ч.ч. червен пипер
1/2  ч.л. сол (използвах морска)
1/4  ч.ч. чубрица
1/4  ч.ч. самардала 
1/2  ч.л. черен пипер
1  ч.л. сушена мащерка
1  ч.л. сушен риган






Всички съставки сложете в мелничка за кафе и подправки (или ако имате приставка към кухненски робот за смилане на подправки ) и смелете , като можете да оставите по-едри подправките или фини както аз.
Разстелете ги върху хартия за печене например, тъй като се загряват при смилането и ако веднага ги приберете в бурканче ще се навлажнят.
Съхранявайте в чист и сух стъклен буркан с плътно затворена капачка.
Тази шарена сол е неизменна част от моето домакинство , като я добавям не само към домашно приготвения пресен хляб в комбинация с масло , но и към скара.
Надявам се да Ви е допаднал моят микс от подправки!


Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







сряда, 9 декември 2015 г.

Овкусени пилешки пържоли

Овкусени пилешки пържоли






Необходими съставки:


4 бр. пилешки пържоли от бут




За маринатата:
3-4 с.л. растително олио /зехтин

1 с.л. червен пипер (ако разполагате с пушен,ще е още по-хубаво)
1/4 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. морска сол
1/2 ч.л. чубрица



Начин на приготвяне:



Първо държа да подчертая,че е хубаво да запазите кожата на пържолите.
С нейна помощ,пържолките ще станат невероятно сочни,а кожичката,която ще се изпече става много хрупкава и неустоима,но ако все пак не желаете да я консумирате,лесно можете да я премахнете.

Също така месото трябва да е охладено,така,че ако сте ги съхранявали във фризер е хубаво да ги оставите да се размрази,разбира се най-хубаво е да са пресни.

Направете "паста" от съставките за маринатата.





Загрейте скара,грил тиган или в случая както използвах аз плоча за печене и като е добре загрята сложете пържолите предварително намазани с "пастата" с помощта на четка или ако искате да се поизцапате я сложете в купа и разбъркайте месото в нея за да може добре да се овкуси.
Изпечете ги от двете страни равномерно и поднесете докато са все още топли с подходяща гарнитура.
Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





вторник, 8 декември 2015 г.

Зеле с боб на фурна

Зеле с боб на фурна






Необходими продукти:

1 малка кисела зелка

1 ч.ч. бяб боб
2 дафинови листа
сол на вкус
1 ч.л. червен пипер
растително олио





Начин на приготвяне:

Накиснете боба от предната вечер за по-лесно сваряване.
На сутринта го прецедете и го облейте под течаща вода.
Сварете го като след като заври изчаквам 15-20 минути и подменям водата с нова (казват,че така боба не образува толкова газове в стомаха както обикновено и затова го правя)
Посолете и досварете,
В тенджера или друг подходящ съд сложете олио и го сгорещете.

Сложете нарязаното кисело зеле да се задуши ,заедно с дафиновия лист на умерена температура.
След като се задуши,прибавете червения пипер,разбъркайте много добре и добавете боба ,предварително отцеден много добре.
Оставете няколко минути като посолите на вкус,прехвърлете ги в тавичка и печете до получаване на хубав златист загар в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Ако спазвате някакви пости или просто избягвате да консумирате животински продукти,това ястие ще Ви засити , а ако не спазвате такъв режим,можете да сервирате и с резени сланина.
Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





четвъртък, 3 декември 2015 г.

Еклери 2-ри вид


Еклери 2-ри вид






Необходими продукти:


200мл. вода

3 яйца ако са по-големи 2
1/2 ч.л. сол
130г. брашно

60г. масло


За крема:

250мл. течна сладкарска сметана

1 пакетче втвърдител (фиксатор) за сметана
3 с.л. пудра захар



пудра захар за поръсване




Начин на приготвяне:

Заврете водата на умерена температура ,сложете щипката сол и маслото докато се разтворят напълно разбърквайте.
Малко по малко прибавяйте брашното като бъркате енергично докато не се получи стандартно парено тесто.
Бъркайте 2-3 минути за да не остане сурово брашното.






Охладете и след това сложете едно по едно яйцата до пълното им усвояване от тестото.
Сложете в пош с накрайник или с помощта на лъжичка и оформете по желание в тавичка с пласт хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна (200 с вентилатор) за 30-35 мин. или до готовност.
Охладете!
Разбийте сметаната с фиксатора и пудрата захар и напълнете еклерчетата.
Поръсете ги с пудра захар и шоколад или каквото пожелаете и е по вкуса Ви.
Да Ви е сладко!


Източник на рецептата: Zlatka Harper




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 











сряда, 2 декември 2015 г.

Горещ шоколад


Горещ шоколад


Не вярвам да има някой,който да не обича вечер особено в студените зимни дни да изпие чаша горещ шоколад.
Аз все още го обичам и реших да открия рецепта за това как да си го приготвям у дома,без да използвам готови прахчета.






Ето и съставките за него:

2 с.л. натурално тъмно какао на прах (продават по магазините extra dark)

500 мл. прясно мляко
захар на вкус 
и добавки по избор като маршмелоу бонбони,сметана или настърган шоколад





Начин на приготвяне:

Загрейте млякото .
В чаша сложете по лъжица какао,захар и по малко мляко.
Ако имате миксерче за фрапе ще Ви свърши страхотна работа тъй като освен,че разбива добре съставките, вкарва и въздух и се получава нещо като каймак.


Ако искате можете да използвате и течен шоколад  пробвала съм и също стана много вкусно (рецептата за домашен течен шоколад можете да видите ТУК), пробвала съм да направя и бял течен шоколад, (вижте ТУК) който също стана страхотен,а ако сте вегани или просто не употребявате животинско мляко,си пригответе ядково от лешници (рецептата за ядково мляко вижте ТУК).
Налейте и останалото мляко и развихрете въображението си като добавите по избор каквото решите.
Аз избрах маршмелоу.
Уверявам Ви ,че няма по-вкусно от домашно приготвения горещ шоколад и ще останете очаровани!
По желание поднесете в комбинация с дребни сладки.
Наздраве!




 Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





Картофи със сметанов сос

Картофи със сметанов сос






Необходими продукти:

5-6 средни картофа

500мл. течна готварска сметана
меки сирена по избор (Гауда,камембер,синьо сирене,пушено или топено сирене)
черен пипер
пресен лук за поръсване





Начин на приготвяне:

Почистете картофите като ги измийте под течаща вода и ако е необходимо изчеткайте кората им.
Сварете ги в подсолена вода.
Оставете ги в студена вода да изстинат постепенно.
В касерола или друг подходящ съд загрейте сметаната и добавете сирена по Ваш избор.
Уверете се,че са се разтопили много добре и оставете за 2-3 минути да къкри на умерена температура.
Ако е необходимо подправете допълнително на вкус.
Добър Апетит!



Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










понеделник, 30 ноември 2015 г.

Сусамки

Сусамки





Кой не обича сусамки? На мен ми бяха любими в детството та чак до ден днешен и много се зарадвах като попаднах на публикация с рецептата за тях.
Изключително бързо се приготвят и са невероятно вкусни.





Съставките за тях са:

280г. сусамово семе

120г. мед
100г. кафява захар
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. сол



Приготвят се 
като в сух тиган се запекат леко сусамовите семена докато си променят леко цвета и си пуснат аромата като много трябва да внимавате да не изгорят ,защото ще загорчат.
Когато започнат да "пукат" значи са се нагрели достатъчно и трябва да внимавате и да бъркате постоянно.






Като са готови ги изсипете в купа.
Пригответе си пласт хартия за печене и я намажете с олио или масло,тя ще ни е необходима за сместа за сусамките.
В същия тиган сложете всички останали съставки на умерена температура и след като се съединят добре оставете сместа да поври още 2 минути.
Изсипете я при сусама.
Разбъркайте енергично ,защото много бързо стяга сместа и изсипете върху хартията за печене.
С дървена лъжица или шпатула разстелете сместа,сложете отгоре още един пласт хартия и с точилка разточете на пласт от около половин сантиметър.
Оставете да стегне за около 15 минути и нарежете на квадратчета,правоъгълници или във форми по избор.
Съхранявайте в буркан на хладно.
Да Ви е сладко!


Източник на рецептата ТУК





Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 







четвъртък, 26 ноември 2015 г.

Пастет с нахут и боб

Пастет с нахут и боб






Необходими съставки:

1/2 ч.ч. сварен бял боб

1/2 ч.ч. сварен нахут
3 с.л. сусамов тахан
2-3 скилидки чесън
сок от лимон на вкус
сол,кимион на вкус
1/2 връзка магданоз
2 с.л. зехтин
2 печени червени пиперки








Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки  в блендер или кухненски робот и пасирайте до желаната от Вас консистенция на гладка смес или с малки парченца.





Подправете на вкус с лимонов сок,сол и кимион.
Прекрасна добавка е към балансирана диета и ако сте привърженици на веган начина на живот или просто сте решили да си прочиствате организма като избягвате ястия съдържащи животински продукти (като мен) ,можете да откриете още подобни рецепти ТУК
Добър Апетит!


източник на рецептата ТУК





Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


Благодаря Ви от сърце!





сряда, 25 ноември 2015 г.

Бързо ястие с червен боб

Бързо ястие с червен боб







Необходими продукти:

1 консерва червен боб
1/2 ч.ч. зелен фасул
1/2 ч.ч. сладка царевица
1/2 малка глава лук
3 с.л. сос със сладко чили
1 с.л. доматено пюре
 1 ч.л. универсална подправка без натрий или каквато имате със сушени зеленчуци
3 с.л. растителна мазнина
1 с.л. соев сос
1/2 ч.ч. грах
1 среден морков


Начин на приготвяне:

Сгорещете на умерена температура мазнината и задушете царевицата , а ако намерите цели царевички ще е още по-вкусно и красиво ястието,заедно със зеления боб,граха,моркова и лука.







Накрая прибавете и червения боб,който е предварително изцеден от соса ,в който е консервиран.
След като омекнат леко ,но не прекалено,прибавяме доматеното пюре,сладкото чили,соевия сос и универсалната подправка.







Разбъркайте добре и оставете за още 7-10 минути отново на умерена температура.
Сервирайте веднага!
Обожавам такива бързи и лесни ястия с подръчни продукти ,които са невероятно вкусни,а тази е пълна и с фибри заради разнообразните варива,които съдържа.
Това ястие е подходящо за всички,които спазват Коледните пости (за още рецепти подходящи за настоящите Коледни пости вижте ТУК)  или са на такъв режим ,който изключва приемането на животински продукти.
Добър Апетит!


Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


Благодаря Ви от сърце!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...