Най-търсени за последните 7 дни
Пилешко със зеленчуци на сач
Необходими продукти:
2 бр. пилешко филе
2 червени пиперки
1 зелена пиперка
1 голям морков
10 бр. дребни гъбки
2 средни лука
3 клонки мащерка
сол, черен пипер
2 с.л. светъл соев сос
100г. кашкавал
За маринатата на пилешкото:
200г. кисело мляко
1 лук
2-3 скилидки чесън
черен пипер на зърна -4-5 зрънца
2 с.л. олио/зехтин
3 с.л. светъл соев сос
Начин на приготвяне:
Нарязваме на еднакви късчета пилешкото месо и го мариноваме като си правим маринатата от всички посочени продукти.
Оставяме в хладилник за поне 30 мин.
През това време си приготвяме зеленчуците, като ги режем на едри парчета.
Отцеждаме пилешките късчета от маринатата.
Загряваме сача на умерена температура и слагаме малко олио или зехтин, каквато мазнина предпочитате.
Запичаме пилешките късчета.
Ако се отдели повече течност от необходимото я премахнете (при мен така се случи)
Добавете зеленчуците като върху тях полеете струйка с мазнина.
Като се задушат добавете соевия сос , ако се налага още сол,черен пипер и стръкчетата мащерка.
Продължете периодично да разбърквате ,но стойте нащрек за температурата, тъй като сача запазва много и съответно отделя топлина и продуктите могат да загорят.
След като е готово ястието поръсете обилно с настърган кашкавал.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Пърленки с кашкавал
У дома обожаваме пърленките и си ги приготвяме в различни вариации, от най-обикновената ПЪРЛЕНКА, която консумираме със скара,салати или като допълнение към някое сготвено ястие до ПЪРЛЕНКА С ПЛЪНКА , ЗАТВОРЕНА ПЪРЛЕНКА С ПЛЪНКА или такава приготвена в здравословен вариант като ПЪЛНОЗЪРНЕСТА ПЪРЛЕНКА
За ПИЦА НА БАРБЕКЮ отново съм заложила на любимата пърленка за основа
Каквато и да изберете да приготвите, уверявам Ви няма да сгрешите!
Необходими продукти:
2 бр. ПЪРЛЕНКИ
150 г. кашкавал
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната ако имате функция " грил" на 200градуса. или ако нямате такава функция загрейте на същите градуси ,но само горен реотан.
В тава с постлан пласт хартия за печене сложете пърленките (рецептата за тях вижте ТУК) и покрийте всяка с обилно количество кашкавал.
Полейте с тънка струйка олио или зехтин и изпечете до получаване на златиста коричка.
Като са готови нарежете на парченца като пица и поднесете докато са още топли.
Можете да консумирате както само със зеленчукова салата, така и са прекрасна добавка към ястия с месо, а за не и само така да си ги хапнете
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Сладко от малини
Необходими продукти:
2 кг. почистени малини
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
В дълбок съд подходящ за варенето на сладкото слагаме ред почистен плод от малини, ред захар и така завършваме със захарта.
Понеже имах малко къпини, ягоди и боровинки сложих и тях и стана страхотно сладко от горски плодове.
Оставяме една нощ, аз този процес го правя вечер и на сутринта варим.
Гъстотата я ми в такава, че като взема с лъжица от сладкото и като прокарам пръст по нея трябва да остане следа и така разбирам ,че е готово.
Пропорциите захар/ плод са такива каквито аз правя, така,че опитвайте и ако Ви е недостатъчно сладко поставете още захар.
10 минути преди да отнема от котлона прибавям лимонената киселина.
Още докато е горещо, затворете в измити и подсушени буркани като трябва да се уверите,че капачката е затегната много добре и обърнете надолу с нея.
Оставете така до пълното охлаждане на бурканите.
Не "заварявам" допълнително тъй като горещото сладко "дръпва" въздуха ,който се намира в буркана и го вакуумира.
Това е!
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Салата с риба тон
Необходими продукти:
1 консерва риба тон без сос
1 с.л. каперси
100г. майонеза
10 бр. зелени маслини
1/2 червен лук ситно нарязан
1 червена пиперка, изпечена
4-5 листенца босилек
сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Рибата тон отцеждаме за да няма никаква течност и слагаме в купа.
Към нея прибавяме майонезата, ситно нарязаните лук, червената пиперка, маслините и босилека.
Слагаме и каперсите и подправяме на вкус.
Поднасяме с препечен хляб или брускети.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Чийзкейк
Необходими продукти:
1 1/3 ч.ч. смлени бисквити , аз избрах такива с масло, а чашата ми е с вместимост 200г.
3 пакетчета крема сирене от 125г.
3 големи яйца
5 с.л. масло със стайна температура
250г. (малка опаковка) заквасена сметана
1 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилов екстракт или 2 ванилийки на прах
Начин на приготвяне:
В тавичка с диаметър 20 см. ( аз нямах такава и го направих в 28см. затова и стана разлят,а не висок) разстиламе равномерно смлените бисквити, които предварително сме размесили с маслото.
Оставяме за 30 мин. в хладилник за да стегне бисквитения блат.
Загряваме фурната на 180 градуса без вентилатор и разбиваме с миксер крема сиренето със захарта, яйцата и заквасената сметана.
Прибавяме и ванилията.
Изсипваме така получената смес върху бисквитения блат и печем и 45 мин. като слагаме тавичката в друга с вода, т.е. печем на водна баня като внимаваме да не заври водата.
Докато се пече се надува и може на места да се напука, не се тревожете после като се охлади сляга и няма и следа от напукана повърхност.
Охладете добре преди сервиране за поне 15 мин. и отделете от стените на тавичката с нож,потопен в студена вода.
Хубаво е тавичката, в която печете, да е с падащо дъно, за да няма нужда да прехвърляте и така,ще запазите цялостта на тази вкусотийка.
Стана страхотен с много лек и фин вкус и много лесен за приготвяне и за това Ви го препоръчвам горещо!
Разбира се може да гарнирате с плодове, със сладко или с бита сметана, това решавате Вие
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Домашно сладко от череши
Необходими продукти:
2 кг. измити и почистени от костилките череши
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Почистените и измити череши поставяме в подходящ съд , в който ще варим сладкото като подреждаме ред череши, пласт захар и така оставяме една нощ.
На другия ден варим като трябва да остане 1/2 от първоначалното количество.
10 минути преди да махнем от огъня слагаме и лимонената киселина.
Затваряме все още горещото сладко в измити и подсушени бурканчета с винтови капаци като много добре ги затягаме и обръщаме с капачките надолу докато изстинат напълно.
Обожавам да правя КАТМИ гарнирани с това сладко, както и БУХТИЧКИ .
Да Ви е сладко!
ЗАБЕЛЕЖКА: Това са пропорциите,които аз използвах за плод/захар, така че ако Ви се стори в процеса на варене ,че не е достатъчно сладко за Вашия вкус , добавете още захар!!!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!