понеделник, 22 февруари 2016 г.

Виненки


Виненки




Необходими продукти:


1 ч,ч, вино (използвайте бяло,защото от червеното се оцветява тестото)
1/2 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.ч. разтопена свинска мас
1/2 ч.ч. захар 
брашно колкото поеме до меко  тесто





Начин на приготвяне:

Шупнете в киселото мляко содата, а след това добавете и останалите продукти и замесете меко тесто.
Разточете го на тънък пласт и по ширината сложете сладко , завийте на руло 2 пъти, отрежете и нарежете на еднакви рулца.
От един лист ми се получиха 4 рула, а като обща бройка около 40 бр.




Подредете в тава с лист хартия за печене и печете на 180 градуса (160+вентилатор) до златисто.
Оставете леко да се охладят и като омекнат ги оваляйте едно по едно в пудра захар, подредете ги в подходяща чиния,поднос или кутия с капак ако няма да консумирате веднага и отново поръсете обилно с пудра захар.
Тази рецепта е от бабиния тефтер и ми е много ценна и ще се радвам ако Ви допадне!
Да Ви е сладко!


Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Пилешки пуканки

Пилешки пуканки




Необходими продукти:

2 бр. пилешки гърди 

1 голямо яйце
галета (аз използвах галета панко паприка)
сол,черен пипер





Начин на приготвяне:


Изтънете пилешките гърди с помощта на чукче и нарежете всяка на квадратчета от около 2 см.  ширина. 
Необходимо е да са еднакви на големина и дебелина за да се изпекат за еднакво време.
Разбийте яйцето и сложте пилешките кубчета вътре.
Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
Ако не разполагате с китайската галета панко ( продават я в Лидл с всякакви подправки в нея) , сложете в обикновената галета, сол,черен пипер,червен пипер и ситно нарязан магданоз, който може и да е сушен.



Оваляйте всяко късче от пилешкото в галетата и подредете върху плоска тава с ласт хартия за печене.
Изпечете в предварително загрята на 200 градуса (180+ вентилатор) до готовност.
Всъщност пилешките пуканки са минимизирани пилешки хапки, които след изпичане наистина наподобяват пуканки и са много приятни на вкус, остават сочни и не изсъхват.
Избрах да поднеса с млечно-чеснов сос и свежа салата.
Това са от онези 30-минутни ястия,които са подходящи за през натоварените работни дни и въпреки това невероятно вкусни и лесни за направа.
Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 






събота, 20 февруари 2016 г.

Мини палачинки с пълнеж от сладко

Мини палачинки с пълнеж от сладко



Тези палачинки всъщност са мини вариант на американските и са невероятно вкусни и определено могат да влязат в списъка с предпочитани закуски.









Необходими продукти:

1 1/2 ч.ч. прясно мляко
60г. разтопено масло
1 пакетче (10г.) бакпулвер
1 ванилия
2 ч.ч. брашно
2 яйца (голям размер)

сладко по желание ( най-добре конфитюр или ако е с цели плодове го направете с гладка консистенция в блендер или пасатор), може и течен шоколад
пудра захар





Начин на приготвяне:

Смесете всички съставки до получаване на гъсто тесто.
Уверете се, че съставките са добре усвоени и не са се образували "топчета" от брашното и затова можете да използвате миксер или друг подходящ уред.


Загрейте добре плосък тиган или тиган за палачинки и изсипете малък черпак от сместа за да се  получи с диаметър не повече от 10 см. , а по възможност образувайте хубав кръг.
След като на палачинката започнат да се образуват балончета, с чаена лъжичка сложете в средната й част сладко или шоколад,
Отгоре сложете колкото да покриете още малко от сместа за палачинки , но много внимавайте да не стане много дебел слой,защото ще останат в средата сурови.





Оставете още няколко секунди и обърнете и печете на готовност.
Много е важно да се пекат на умерена температура за да не изгорят.
Поднесете обилно поръсени с пудра захар или гарнирайте по желание.
Да Ви е сладко!



Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 








сряда, 17 февруари 2016 г.

Пълнено пиле

Пълнено пиле




Необходими продукти:

1 бр. пиле, почистено от вътрешности
200г. пилешки дробчета
1 ч.ч. (стандартна от 250 мл. ) бял бисерен ориз
1 глава лук
чубрица, сол, черен пипер
червен пипер + разтопено масло или олио







Начин на приготвяне:

Сложете пилето в тенджера, покрийте го с вода и оставете да се вари за около 30 минути.

След това извадете и отцедете от бульона като разбира се препоръчвам да не го изхвърляте, а да си направите например пилешка супа или да го съхраните в бутилки във фризера докато Ви затрябва.
Сварете пилешките дробчета, а след това ги нарежете на ситно.
Нарежете на ситно лука, задушете го в мазнина  докато омекне и след това добавете дробчетата.
Измийте ориза от излишното нишесте и го прибавете към лука и дробчетата.
Хубаво разбъркайте, подправете и сложете от бульона колкото е необходимо, в който се е варило пилето , и гответе докато ориза е полу-готов.
Напълнете пилето със сместа.
Ако сметнете за необходимо го зашийте.
Разпределете останалата плънка в тавичка, сложете малко бульон (отново от пилешкия), посолете ако е необходимо и сложете напълненото пиле отгоре.
Размесете 1 ч.л. червен пипер с малко разтопено масло или олио и намажете пилето.




Печете за около 45 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна ( 180 градуса + вентилатор).
След като е изпечено, извадете от фурната и завийте тавата с алуминиево фолио за около 20 минути за да си " почине" месото.
Разпределете пилето на порции и сервирайте с плънката.
Поднесете ястието топло като можете да подправите допълнително с пресен лимонов сок за свежест.


Добър Апетит!



Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!














понеделник, 15 февруари 2016 г.

Бързи ястия с пилешко месо

Бързи ястия с пилешко месо





Пържен ориз с пилешко и зеленчуци

рецептата можете да видите ТУК







Пилешка каша

рецептата вижте ТУК






Печени пилешки бутчета с бира

рецептата вижте ТУК






Пилешки пържолки с корнфлейкс

рецептата вижте ТУК





Пилешки кюфтенца с кашкавал на фурна

рецептата вижте ТУК







Пържени пилешки кюфтета







Пилешко фрикасе с кисело мляко

Рецептата вижте ТУК






Пилешки късчета с майонеза и кашкавал

рецептата вижте ТУК






Пилешко със зеленчуци на сач

рецептата вижте ТУК

















неделя, 14 февруари 2016 г.

Шоколадов фъч

Шоколадов фъч






Необходими съставки за блата:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
2 ч.ч. смлени орехови ядки (може и без тях,но ако разполагате с такива не ги пропускайте вкусът на блата става уникален)
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1 ванилия
3 с.л. кисело мляко
3 с.л. натурално неподсладено какао 
125г. меко краве масло



За глазурата:

125 г. меко масло

3 с.л. захар
3 с.л. какао (отново натурално използвах,защото цвета му става много тъмен и наситен)
1/2 ч.ч. прясно мляко / вода



мярката за чаша е стандартна от 250 мл.








Начин на приготвяне:


Разбийте яйцата със захарта до получаване на светъл крем .
Прибавете и останалите съставки и разбийте до хубав гладък крем.
Имайте предвид, че ако сложите орехи,те ще се забелязват , аз ги смелих в блендер и останаха на парченца , разбира се като ги има трябва да се усещат поне според мен, но ако не желаете да са толкова едри използвайте мелничка за подправки или кафе за по-фино смилане.





Сложете във форма покрита с хартия за печене, намазнена и набрашнена и загладете равномерно сместа, защото става гъста и както споменах наподобява крем.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна ( или 160 + вентилатор) за около 30 мин.  или до суха клечка.
Охладете.




Направете глазурата от изброените съставки като ги разтопите на водна баня или директно в съд на котлона и с помощта на черпак разпределете върху блата.




Както забелязвате блата остава влажен, а на вкус е невероятен и Ви го препоръчвам горещо.
Лесно се приготвя и не отнема много време.
Да Ви е сладко!


източник на рецептата ТУК


Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!












четвъртък, 11 февруари 2016 г.

Печени картофи


Печени картофи



Обожавам картофи и ги правя във всякакви вариации като основно или като гарнитура - няма значение просто у дома този зеленчук е задължителен и любим на цялото семейство.
В блога ще намерите всякакви рецепти с тях , а поредната е тази и се надявам да Ви хареса!





Необходими продукти:


5 средни картофа (около килограм)
1 /2 ч.л. черен пипер
2 с.л. олио/зехтин
1/2 ч.л. сух риган
1/4 ч.л. чесън на прах
2 клонки прясна мащерка ( 1/2 ч.л. суха)
1/2 ч.л. сол
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. царевичен грис




Начин на приготвяне:


Най-вкусни стават картофите,когато са пресни, така,че акоразполагате с такива можете дори да не ги белите, а ако са от старите задължително ги обелете,но само ако са с много дебела кора.
Подсушете ги с кухненска хартия или салфетка и ги разполовете, а след това всяка половинка нарежете на 3-4 парчета по дължина,но задължително с еднаква дебелина.



Сложете ги в купа  и отгоре ги поръсете с мазнината и всички подправки .
Хубаво разбъркайте за да полепнат по всяко картофче и сложете в плоска тава (използвам тази от фурната) с пласт хартия за печене.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.
Поднесете топли,защото като изстинат не са толкова вкусни и ефектни!
Можете да ги сервирате като основно с подходящ сос и салата или като гарнитура към печено месо.

Добър Апетит!



      Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







Бистра супа със свинско месо

Бистра супа със свинско месо



Тази "свинска" супичка е без застройка, което я прави бистра, прави се по възможно най- простичкия начин и е невероятно вкусна и подходяща за студените зимни дни ( и не само).
Тя е поредното мое хрумване с "подръчни" продукти и много се надявам да Ви хареса.






Необходими продукти:

300-400 г. свинско месо (най-добре от джолан,но може да ползвате всякакво,с което разполагате)
2 средни картофа
1 малък морков
1 "гнездо" фиде
1-2 дафинови листа 
няколко зърна пипер меланж (цветен зелен, червен, бял, черен)




Начин на приготвяне:


Сварете джолана заедно с пипера и дафиновия лист.
Извадете месото и го накъсайте на дребно и прецедете бульона.
Той става много ароматен и наситен с леко кафеникъв цвят.
Върнете го в тенджерката и сложете да се варят в него нарязаните на кубчета картофи и морков.
След като се сварят , слагаме месото и добавяме и фидето.
Разбъркваме и оставяме за още 5 минути да покъкри на слаб огън.
Подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Добър Апетит!


Ако използвате рецепта от този блог моля  посочете  активен линк към рецептата!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...