сряда, 8 юли 2015 г.

Пиле с ананас

Пиле с ананас







Необходими продукти:

2 бр. пилешки филета
2 с.л. соев сос
1 с.л. сусамово олио
1 яйце
1/4 черен пипер
3 с.л. царевично нишесте
3 с.л. брашно
олио за пържене


за соса:
1 ч.ч. ананас нарязан на кубчета (може и от консерва)
1 ч.ч. сок от ананас
1/4 кафява захар
1 с.л. царевично нишесте разтворено в 1 с.л. вода
1 с.л. соев сос


Начин на приготвяне:

Пилешкото месо нарежете на хапки с еднаква големина, сложете ги в купа и към тях прибавете сусамовото олио , ако не разполагате с такова използвайте растително, яйцето, черния пипер, соевия сос,брашното и нишестето.
Разбъркайте добре и оставете за 2 часа в хладилник.
Като се маринова след 2 часа, извадете и в сгорещена мазнина на умерена температура изпържете всяка хапка до златисто-кафяво от двете страни.





Отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.
В касерола или друг подходящ съд налейте сока от ананаса и изчакайте да заври.
Тогава добавете и нарязания на кубчета плод от ананас.





Добавете към тях и захарта, соевия сос и разтвореното във водата нишесте.
Оставете да поври на умерена температура докато се получи гъст сироп (около 5 мин. отнема това).
Сложете късчетата пилешко и разбъркайте добре.
Поднесете леко охладено върху сварен бял ориз
Добър Апетит!

източник: soupbelly.com


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




вторник, 7 юли 2015 г.

Сладолед с крема сирене


Сладолед с крема сирене 






Необходими продукти:

200г, заквасена сметана

200мл. течна сладкарска сметана
200г. крема сирене

2/3 ч.ч. захар
щипка сол

настъргана кора от един лимон
(плодове по избор,шоколад или бисквити )









Начин на приготвяне:

В блендер или кухненски робот разбиваме добре крема сиренето , което трябва да е на стайна температура, заквасената сметана и сладкарската сметана.
Прибавяме и щипката сол ,захарта и кората от лимона ( аз не сложих кора тъй като прецених,че би отивало на сладолед с плодове,а в случая сложих бисквити)
Трябва да се получи гладка кремообразна смес.
Оставяме я в хладилника за 2 часа.
През това време в съда,в който ще замразяваме сладоледа поставяме във фризера,за да е леден като сложим сместа.
В блендер натрошаваме бисквитите, но не ги правим чак на "пясък" за да се усещат парченцата.




Присипваме сместа,която беше в хладилника, в ледения съд и прибавяме  бисквитите.
Разбъркваме и замразяваме, като от време на време разбъркваме.
Преди да сервираме оставяме за 20 мин. в хладилник за да се отпусне сладоледа.
Да Ви е сладко!

източник на рецептата: angellovescooking.blogspot.com


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Лимонов чийзкейк


Лимонов чийзкейк










за основата:

300г. чаени бисквити (аз ползвах с вкус на масло)
200г. печени безсолни лешници
150 г, меко масло


За крема:

500г. сирене Рикота
200г.захар
400г. заквасена сметана
15г. желатин
50мл. лимонов ликьор
сока и кората на 1 лимон
2 ванилии



За желето:

Сока и кората на 1 лимон

10г. желатин
50мл. лимонов ликьор
100г. захар
300мл. вода
1/4 ч.л. жълта сладкарска боя

1/2 ампула лимонова есенция




Начин на приготвяне:

В кухненски робот или блендер смиламе бисквитите , прибавяме маслото и лешниците.
Трябва да се образуват маслени трохи.
В подходяща тавичка , най-добре такава с подвижни стени, изсипете и оформете блат като притискаме добре да стане равномерен.
С миксер разбийте сиренето със заквасената сметана, захарта, ликьора, ванилията и сока и кората на лимона.
Прибавете и желатина разтворен в малко вода според указанията на опаковката.
Разбъркайте много добре и разпределете равномерно върху бисквитения блат.
Оставете в хладилник да стегне поне за час.
Накрая приготвяме желето като завираме водата със захарта за няколко минути,колкото да се разтвори, прибавяме сока и кората на лимона , есенцията ,ликьора и сладкарската боя. 
Оставяме леко да се охлади сместа и тогава прибавяме желатина отново разтворен според указанията на опаковката.
Слагаме в хладилника и като започне леко да се желира, изливаме върху чийзкейка.
Оставяме да стегне и желето добре и след това украсяваме с разбита сладкарска сметана, резени лимон и листенца мента
Да Ви е сладко!


източник: yoli-www.blogspot.com


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





понеделник, 6 юли 2015 г.

Домашна лимонада с ананас


Домашна лимонада с ананас



У дома се стремя да приготвям здравословни храни и напитки и най-важното всичко е домашно приготвено.
Правим си всякакви смутита - плодови и зеленчукови както и летни напитки с газирана вода.
Отговорно казвам, че тази ананасова лимонада ми е фаворит. Вкуса й е толкова свеж едновременно сладък и леко кисел, че се превърна в любимата ни напитка в летните жеги.
Ето и какво съдържа тя:




Необходими продукти:

1 зрял ананас
сока от 1 лимон или сока от 1/2 лайм
600мл. газирана вода
мед на вкус аз сложих 3 с.л.
нарязан 1 лимон и 1/2 лайм
лед
прясна мента

 

 

 

 

Начин на приготвяне:

Ако имате шейкър кана сложете сока от 1 лимон, ананаса почистен и нарязан на едро, меда и 150-200мл. вода колкото да се завърти и смели робота продуктите.
Не трябва да остават едри частици.
Ако нямате такава кана използвайте пасатор просто трябва да е гладка сместа.
Изсипете и останалата газирана вода и разбъркайте с лъжица или бъркалка.
Опитайте ако трябва сложете още мед.
В кана сложете резените лимон и лайм и ментата, добавете мнооого лед .
Изсипете ананасовата лимонада, разбъркайте и се насладете на вкуса,който е меко казано невероятен
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


неделя, 5 юли 2015 г.

Пилешко филе с лимон и мащерка


Пилешко филе с лимон и мащерка







Необходими продукти:

3 пилешки филета
2 с.л. зехтин/ олио
кората и сока на 1 лимон
1/2 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.л. листа от прясна мащерка
1/2 ч.л. суха мащерка
1/2 ч.л. сух риган
5 скилидки чесън
сол,черен пипер на вкус
1 лимон нарязан на 4
2 клонки прясна мащерка, аз използвах лимонова



 

 

 

 
Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина на средна температура и слагаме в него скилидките чесън,които леко сме смачкали с нож за да си пуснат аромата.
Внимаваме да не прегорят.
Като се овкуси зехтина прибавяме пилешкия бульон, ригана, кората и сока от 1 лимон, сухата мащерка и листенцата от прясната мащерка.
Оставяме за около 5 мин. отново на умерена температура да поври сместа.
Приготвяме си тавичка или съд ,в който ще печем , като я намазняваме с четка напоена със зехтин или растително олио и изливаме сместа .
Пилешките филета посоляваме и подправяме с черен пипер и втриваме допре първо от едната после от другата страна.
Слагаме ги в тавичката заедно с лимона нарязан на четири и клонките мащерка.





Печем за около 45-50 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна като от време на време поливате със соса от тавичката.
Добър Апетит!


източник на рецептата: fortheloveofcooking.net


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




сряда, 1 юли 2015 г.

Сладкиш с кайсии

Сладкиш с кайсии








Необходими продукти:

4 яйца от най-големия размер
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ванилия на прах
1 пакетче бакпулвер
250 мл. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
кайсии около 10 бр. почистени, и разполовени

пудра захар за поръсване

чашата ,която използвах за всички мерки е стандартна чаена чаша с вместимост 200 мл.







Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, млякото, отново разбиваме и тогава прибавяме пресятото брашно с бакпулвер и ванилията .
Сместа е с консистенция като на кексово тесто.
В купа сложете брашно добавете и разполовените кайсии и разтръскайте така,че да се набрашнят равномерно отвсякъде.
Това се прави с цел да не потънат на дъното плодовете.
Ако кайсиите ,които използвате за десерта са кисели, увеличете захарта за да се балансира вкуса .
Изсипваме я в подходяща тавичка и редим половинките кайсии.
Те леко потъват,но това да не Ви притеснява.
Печем в предварително загрята на 200 градуса без вентилатор фурна или 170 със вентилатор за около 30-35 мин. или до суха клечка.
Охлаждаме и поръсваме обилно с пудра захар.
Прекрасен десерт е за сезона и разбира се за следобедното кафе.
Да Ви е сладко!

Време за подготовка: 10 минути
Време за изпичане: 35 минути


източник: БАБА


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







вторник, 30 юни 2015 г.

Пастет от печени тиквички

Пастет от печени тиквички





Необходими продукти:

2 средно големи тиквички
2 с.л. зехтин/олио
125г. крема сирене
2 пълни с.л. заквасена сметана
1 малка главичка чесън около 8 скилидки
1/2 връзка копър
сол,черен пипер
20-30г. фино смлени орехови ядки
2 с.л. лимонов сок




Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на тънки филийки по дължина, осоляваме ги и ги оставяме поне за час да се отцедят от излишната вода.
Печем ги в грил-тиган ,който с четка сме намазали с мазнина на  умерена температура от двете страни.
Оставяме да се отцедят от мазнината върху пласт кухненска хартия или салфетка.
Когато се охладят напълно ги слагаме в кухненски робот или чопър заедно с лимоновия сок,зехтина,крема сиренето,чесъна, копъра ,заквасената сметана и ореховите ядки.
Пасирайте до желаната от Вас консистенция и подправете със сол и черен пипер на вкус.
Можете да консумирате и като разядка и като междинна закуска или предястие върху препечен хляб.
Ако обичате по-пикантен вкус поръсете със стрито чили преди да поднесете!
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







неделя, 28 юни 2015 г.

Чийзкейк в купички




Чийзкейк в купички








Необходими продукти:

150 г. обикновени твърди бисквити
150г. масло
240г. крема сирене ( 2 стандартни пакетчета)
400г. (една голяма опаковка) заквасена сметана
1/2 ч.ч. с вместимост 200мл. пудра захар
2 ванилии на прах
гарнирайте по желание аз сложих домашно сладко от череши








Начин на приготвяне:

Това е един от най-бързите десерти, подготовката на продуктите ми отне точно 7 минути.
В чопър или кухненски робот смелете бисквитите на пясък, добавете към тях разтопеното масло и ванилийките.
Отново завъртете с чопъра докато се смесят много добре бисквитите и маслото.
Трябва да стои бисквитеното "брашно" като "мокро" след като се напои добре с маслото.
С  миксер разбийте добре заквасената сметана,крема сиренето и пудрата захар.
Консистенцията трябва да стане на гъст пухкав крем.
В подходящи купички или чашки сложете дебел пласт от бисквитите с масло, притиснете много добре с ръка да се споят и да станат като блат , след това сложете от сместа със сметана и крема сиренето и сложете в хладилник да "стегне" за поне 2 часа.
Гарнирайте по желание с пресни плодове, със сладко или шоколад изобщо с каквото предпочитате и отново сложете в хладилник за 30 мин. до час.
Това е! Бързо,лесно и мнооого вкусно!
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 

 

 




 






събота, 27 юни 2015 г.

Пилешка кавърма в зеленчуков омлет

 Пилешка кавърма в зеленчуков омлет






Необходими продукти

 за пилешката кавърма: 500г. пилешко месо, 300г. гъби печурки,3 малки лука или 2 средни, 3 с.л. доматено пюре, сол, черен и червен пипер, 1 ч.л. чубрица, 1 ч.л. универсална подправка.

Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се нарязва на късчета и се запържва в малко мазнина. Като се "запечата" отвсякъде се слагат гъбите и лука нарязани съответно на филийки и полумесеци не много тънки .
След като се задушат и зеленчуците прибавяме доматеното пюре и разбъркваме. Разреждаме с чаша вода или бульон с разтворена вътре 1 с.л. брашно, за плътност. Поръсваме с 1 ч.л. червен пипер, чубрицата и универсалната подправка.
Подправяме на вкус със сол и черен пипер и оставяме да покъкри на слаб огън 15-20 мин.
Ако стане много гъсто разредете с повечко бульон или вода,съответно ако Ви се струва по-рядко добавяте още малко "размито" в течност брашно.





За зеленчуковия омлет
използвах 3 големи яйца , 1/4 червена пиперка нарязана на кубчета, 1 стрък зелен лук-наситнен , магданоз отново на ситно нарязан, сол и черен пипер.






Приготвих

го като разбих хубаво яйцата. В тиган с незалепващо покритие сложих малко мазнина задуших леко червената пиперка  и сложих яйцата, като гледах равномерно да се разположат по целия тиган. Поръсих със зеления лук и магданоза , подправих и обърнах.
Това е !



Кавърмата поднесох върху едната половина на омлета, а с другата загърнах като "капаче".



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







петък, 26 юни 2015 г.

Вегетарианска руска салата

Вегетарианска руска салата





Необходими продукти:

300г. замразен грах или 1 малка консерва
2-3 кисели краставички
1 голям морков или 2 по-малки
3-4 средни картофа
200г. майонеза 
ако искате да омекотите вкуса на салата и тя да не е твърде мазна сложете 1:1 майонеза и заквасена сметана
сол и черен пипер на вкус





Начин на приготвяне:

Тази салата се различава само по това, че в нея отсъства колбаса за разлика от обикновената руска салата.
Можете също така да използвате за тази салата майонеза без яйца  или ако сте веган или спазвате временно такъв режим  Веган майонеза .
Сваряват се картофите и морковите, а ако използвате замразен грах и него прибавяте да се свари и след това ги нарязвате на кубчета с еднаква големина.
Краставичките нарязваме на кубчета и оставяме да се отцедят за 10-тина минути от излишната течност,която съдържат за да не се разводни салатата.
Слагаме всички продукти в купа и подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Прибавяме майонезата и разбъркваме внимателно.
Оставяме да се охлади и "стегне" в хладилник за 30 минути и нашият вегетариански вариант на руска салата е готова за консумация.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...