петък, 26 юни 2015 г.

Паниран зелен фасул

Паниран зелен фасул





Необходими продукти:

400г. зелен фасул
2 яйца
200мл. бира
1 ч.л. сол
200г. брашно
черен пипер





Начин на приготвяне:


Зеления фасул измиваме и бланшираме за 10 мин. във вряща подсолена вода.
Слагаме го в купа със студена вода с ледчета за да прекъснем процеса на варене, иначе много омеква.
Отделяме белтъците от жълтъците.
Разбиваме ги на сняг, а жълтъците заедно с бирата, брашното солта и черния пипер, разбиваме до хомогенна смес.
Прибавяме бирената смес към белтъците като разбъркваме с шпатула докато се съединят двете смеси .




Потапяме всяко зелено фасулче в сместа и пържим в силно сгорещена мазнина на умерена температура.
След това отцеждаме върху домакинска хартия,но не слагайте зеления фасул един върху друг,защото панировката омеква и не става хрупкава.
Тъй като ми остана от панировката , панирах и 2 лука и станаха превъзходни.
Поднесох ги със СВЕЖ МЛЕЧНО-ЧЕСНОВ СОС
Страхотно мезе за студената бира през горещите летни вечери е този фасул както и ПАНИРАНИТЕ ЛУЧЕНИ КРЪГЧЕТА.
Не мога да определя кое ми харесва повече,затова правя паралелно и от двете .
Добър Апетит!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










Пилешки сърца по селски


Пилешки сърца по селски



Необходими продукти:

500г. охладени пилешки сърца
3 дафинови листа
3 глави лук
2 моркова
200г. гъби
3 печени червени пиперки
3 домата
1/2 ч.л. чбрица
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. сол
1/2 връзка магданоз



Начин на приготвяне:

Измиваме пилешките сърца и ги варим в подсолена вода заедно с дафиновите листа докато се сварят.
Отцеждаме ги и можем да си приберем ароматното бульонче,което се е получило в бутилка във фризера и да го използваме по-нататък за някоя яхнийка.
В дълбок съд слагаме 1/3 ч.ч. олио и задушаваме сварените пилешки сърца заедно с 1/2 ч.л. сол за 8-10 мин.
Към тях добавяме нарязаните на полумесеци лук, настърганите моркови, нарязаните гъби,нарязаните на ивици червени пиперки и настърганите домати (аз ги смелих с чопъра).
Подправяме с чубрицата и червения пипер.
Оставяме на средна температура докато изври водата на доматите ( за около 25-30 мин.).
След като е готова вече ястието ни, поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Можете да поднесете върху качамак или върху порция ориз.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

източник на рецептата ТУК









Качамак

Качамак








Необходими продукти:

1 ч.ч. царевичен грис
1л. вода
1 ч.л. сол
100г. сирене
1 ч.л. червен пипер
30г. масло








Начин на приготвяне:

Слагаме водата в тенджерка да заври и като заври намаляме температирата и постепенно с постоянно бъркане добавяме царевичния грис.
Оставяме отново като бъркаме на котлона за още 4-5 мин. докато се сгъсти и оставяме леко да се охлади.
През това време си правим запръжката като сгорещяваме маслото и добавяме червения пипер.
Бъркаме около минута постоянно като внимаваме да не загори тъй като придобива горчив вкус.
Сервираме в подходяща купичка като първо слагаме сварения царевичен грис,заливаме със запръжката и поръсваме с натрошено сирене.
Тази експресна рецепта е подходяща както за закуска така и за основно хапване!
Добър Апетит!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

източник на рецептата ТУК 










сряда, 24 юни 2015 г.

Вълча салата

Вълча салата







Необходими продукти:


1 голяма краставица
2 големи домата
1 маруля
2 стръка пресен лук, ако използвате стар нарежете на кръгчета
100г. кашкавал
100г. сирене
100г. луканка/суджук
100г. шунка
100г. бекон







Начин на приготвяне:

Нарежете краставицата и доматите на едро, кашкавала на кубчета, а пресния лук на по-дребно.
Шунката нарежете на ленти.
Подправете с лимонов сок,зехтин и сол.
На дъното на чинията сложете листа маруля, отгоре сложете нарязаните и овкусени зеленчуци,кашкавал и шунка.
Настържете сиренето.
Сложете парчетата луканка или суджук и лентите бекон ( бекона навих на рулце и нарязах като цветенце), но можете и леко да го пекнете в сух тиган - ние нямахме търпение да го изчакаме.
С какво питие ще го консумирате зависи изцяло от Вас!
Добър Апетит и Наздраве!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

 

 

 




вторник, 23 юни 2015 г.

Пилешки късчета с майонеза и кашкавал

Пилешки късчета с майонеза и кашкавал





Необходими продукти:

300г. пилешко месо, може да използвате и филе
3 с.л. майонеза
1 с.л. горчица, аз използвах едрозърнеста, но Вие ако желаете използвайте и обикновена
сол, черен пипер
100-120 г. кашкавал


Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.
Пилешките късчета подправяме със сол и черен пипер, а ако кашкавала,който ще използвате е солен , не слагайте сол.
Смесете ги с майонезата и горчицата.



Преместете ги в тавичката, в която ще ги печете и ги разпределете така,че да са на един ред.
Сложете ги във фурната и печете докато получат златист цвят.



Извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете със фурната докато се запече и кашкавала.
Сервирайте ястието топло!

източник: supichka.com.

 













Кюфтета с доматен сос

Кюфтета с доматен сос






Необходими продукти за кюфтетата:

1 кг. кайма смес
1/2 ч.ч. ориз
подправки каквито вие предпочиатате за овкусяване на кайма,аз използвах:
1/2 ч.л. кимион
1/2 връзка магданоз
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
сол


за доматения сос:

5 средни домата
2 с.л. брашно
1 глава лук - голяма , иначе 2 по-малки
1 голям морков
1/2 ч.л. захар
черен пипер
сол на вкус






Начин на приготвяне:

Каймата смесете с измития ориз, подправките и ситно нарязания магданоз.
Омесете добре и оставете в хладилника докато приготвите доматения сос.
Доматите нарежете на дребно, лука и моркова също.
Задушете ги .
Добавете брашното и разбъркайте добре, малко по малко добавете бульон или вода около литър.
Оставете на среден огън за поври за около 20 минути.
С пасатор пасирайте соса, за да стане по-фин и с гладка консистенция , разбира се ако искате оставете малко по-едри частици. 
Поръсете с 1 ч.л. червен пипер.
Подправете на вкус.
В тавичка подредете оформените от каймата кюфтета и залейте със соса.
Разтръскайте тавичката за да се разнесе добре и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50 мин. или докато кюфтетата станат готови и леко се запекат отгоре.
Поднесете ястието топло!
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










събота, 20 юни 2015 г.

"Печена" доматена крем супа

 "Печена" доматена крем супа





Ако и Вие като мен сте любители на супите, то тази супа определено ще Ви хареса.
Интересното при нея е,че се пече. Правилно прочетохте , прави се в тавичка. Реших да я изпробвам и определено не съжалявам ,защото стана превъзходна.




Необходими продукти: 

2 средни червени лука, аз нямах и сложих обикновен каба лук
5 средни домата
зехтин или олио
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
черен пипер
500 мл. пилешки или зеленчуков бульон 
500мл. течна сметана за готвене

Начин на приготвяне:

В тавичка , в която можем да печем и във фурната, слагаме нарязаните на полу месеци лук като преди това сме загрели до средна температура мазнината.
Почистваме доматите от зелената част от където са били откъснати и разполовяваме.
Когато лука се задуши ,слагаме доматите с месестата част надолу, поръсваме със захарта , солта и черния пипер.
Оставяме още малко докато си пуснат водата.





Печем за 20-25 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса .
След като на доматите им се е набръчкала кожата и са получили кафеникав загар, връщаме тавичката на котлона и добавяме бульона.



Оставяме 10 мин. да поври цялата смес и добавяме сметаната.
След още 5 мин. пасираме цялата смес до гладка консистенция.
Ако има нужда от още сол добавете.
Това е!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
 







    петък, 19 юни 2015 г.

    Патладжани с доматен сос

    Патладжани с доматен сос








    Необходими продукти:

    2 средни патладжана
    3 големи домата
     6-7 скилидки чесън
    растителна мазнина
    1/2 връзка лук
     сол
    черен пипер

    брашно за овалване




    Начин на приготвяне:

    Патладжаните измиваме и нарязваме на шайби с дебелина около сантиметър, осоляваме и оставяме да се отцедят от горчивата вода за около час.
    Оваляйте всяко парченце в брашно и изпържете равномерно от двете страни.
    Отцедете върху салфетка или домакинска хартия.
    Доматите измиваме , нарязваме на едро, скилидките чесън обелваме , а магданоза наситвяваме.
    Слагаме олио, сол  и черен пипер и пасираме соса до гладка консистенция.
    Слагаме го в дълбок съд и завираме докато се изпари водата от доматите.
    Ако е необходимо сгъстете с малко брашно.
    Поднесете заедно с патладжаните и поръсете с магданоз.
    Добър Апетит!

    Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

    Благодаря Ви от сърце!

     



     

    Салата от пресен лук с цедено кисело мляко и сирене

    Салата от пресен лук с цедено кисело мляко и сирене





     




    Необходими продукти:

    400г. цедено кисело мляко
    100-120 г. сирене "Дунавия" или друго на сметанова основа
    80г. черни маслини почистени от костилката
    3 домата
    зехтин
    сол,черен пипер




    Начин на приготвяне:
    Нарязваме на ситно маслините и пресния лук.
    Към тях добавяме цеденото мляко към което сме прибавили сиренето.
    Разбъркваме добре.
    Овкусяваме със сол и черен пипер.
    Режем доматите на шайби.
    Сглобяваме салатата като редим шайба, поливаме малко със зехтин, слагаме от сместа със сиренето и отгоре отново резен домат докато сглобим целия домат.
    Идеалната салата за горещите летни дни и студени напитки.
    Добър Апетит!


    Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

    Благодаря Ви от сърце!




    Запечени катми със солена плънка

    Запечени катми със солена плънка


     



    Необходими продукти: 

    8 бр. КАТМИ 
    100г. кашкавал
    125г. (едно пакетче) крема сирене
    15бр. черни маслини
    200г. заквасена сметана
    150г. шунка
    черен пипер
    сол-  ако е необходима аз не сложих
    топено сирене - по едно кубче за всяка катма
    1/2 връзка ситно нарязан магданоз



    Начин на приготвяне: 

    Изпечете катмите (рецептата по която ги правих вижте ТУК) и ги охладете.
    В купичка смесете крема сиренето и заквасената сметана, добавете нарязаната на кубчета шунка и почистените от костилките и нарязани маслини.
    Разбъркайте и добавете и ситно нарязания магданоз, като оставите малко за отгоре.
    Тази смес стига точно за осемте рулца.
    Сложете във всяка катма и навийте на рулце.




    В тавичка намазана с мазнина (за всеки случай) , наредете рулцата, сложете по кубче от топеното сирене и поръсете с настъркания на едро ренде кашкавал.




    Поръсете с останалия магданоз и съвсем леко полейте със струйка мазнина, олио или зехтин каквото предпочитате.
    Изпечете до златист цвят на кашкавала в предварително загрята на 200 градуса фурна на функция " грил" или ако нямате такава функция , използвайте само горен реотан. 
    Ще Ви отнеме точно 7-8 мин.
    Добър Апетит!


    Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

    Благодаря Ви от сърце!




    четвъртък, 18 юни 2015 г.

    Сладолед с череши

    Сладолед с череши







    Необходими продукти:


    500мл. течна сладкарска сметана
    500мл. прясно мляко
    8 жълтъка
    2 ванилии
    1 чаша кристална захар


    250г. ДОМАШНО СЛАДКО ОТ ЧЕРЕШИ 








    Начин на приготвяме:

    В тенжерка слагаме млякото и сладкарската сметана и като започне леко да завира, добавяме ванилиите и половината от количеството захар т.е. 1/2 чаша
    Разбъркваме с телена бъркалка за яйца докато захарта се разтвори напълно.
    Жълтъците на стайна температура разбиваме с остатъка от захарта и прибавяме получената смес на тънка струйка с непрекъснато бъркане към млечно-сметановата смес.
    Връщаме на котлона на умерена температура за още 5 мин. колкото да се сготвят жълтъците и започне леко да се сгъстява сместа.
    Оставяме да се охлади като разбъркваме от време на време.
    След 30-тина минути след като се е охладила сместа прехвърляме в кутия за фризер или друг подходящ съд и слагаме да се замрази.
    На всеки час разбъркваме и като стане много гъст крем прибавяме сладкото от череши.
    Разбъркваме още няколко пъти за да се разпределят плодчетата равномерно преди пълното замръзване на сладоледа.
    След 4-5 часа ще се получи страхотен плодов сладолед, изцяло натурален и без никакви изкуствени добавки.
    Поднесете гарниран по Ваш вкус, аз добавих сироп от череши.
    Да Ви е сладко!



    Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

    Благодаря Ви от сърце!


     

     

     



    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...