Американски Corn Dog
Необходими продукти:
10 бр. кренвирша (или ако не консумирате кренвирши използвайте както аз немски вурстчета) ,
1 1/2 ч.ч. царевично брашно,
1 1/4 ч.ч. обикновено бяло брашно,
1/4 ч.ч. захар,
1 бакпулвер,
1 яйце,
1 1/2 ч.ч. пълномаслено прясно мляко,
1 с.л. олио,
1 с.л. мед.
Начин на приготвяне:
В купа се размесват много добре сухите съставки. Отделно се разбива яйцето, прибавя се млякото, олиото и меда.
Прибавят се към сухите съставки и се разбърква до получаване на гъста смес.
Сместа се изсипва във висок тесен съд или чаша
На дървен шиш се нанизва кренвирша (може и да се нареже на половина) и се потапя в сместа като само трябва да остане тънък слой от нея иначе в процеса на пържене се отлепва и пада.
Пържи се в силно сгорещена мазнина в дълбок съд.
Поднасят се със сосове по избор!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
източник на рецептата ТУК
Необходими продукти:
10 бр. кренвирша (или ако не консумирате кренвирши използвайте както аз немски вурстчета) ,
1 1/2 ч.ч. царевично брашно,
1 1/4 ч.ч. обикновено бяло брашно,
1/4 ч.ч. захар,
1 бакпулвер,
1 яйце,
1 1/2 ч.ч. пълномаслено прясно мляко,
1 с.л. олио,
1 с.л. мед.
Начин на приготвяне:
В купа се размесват много добре сухите съставки. Отделно се разбива яйцето, прибавя се млякото, олиото и меда.
Прибавят се към сухите съставки и се разбърква до получаване на гъста смес.
Сместа се изсипва във висок тесен съд или чаша
На дървен шиш се нанизва кренвирша (може и да се нареже на половина) и се потапя в сместа като само трябва да остане тънък слой от нея иначе в процеса на пържене се отлепва и пада.
Пържи се в силно сгорещена мазнина в дълбок съд.
Поднасят се със сосове по избор!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
източник на рецептата ТУК