Хляб
Необходими продукти:
750г. брашно,1ч.ч. топла вода, 1 пакетче суха мая за хляб или 1/2 кубче жива, 1 ч.л. захар, 1/2 .л. сол, 2 с.л. олио/зехтин, 1 ч.л. оцет, прясно мляко за намазване, семена за поръсване също по желание.
750г. брашно,1ч.ч. топла вода, 1 пакетче суха мая за хляб или 1/2 кубче жива, 1 ч.л. захар, 1/2 .л. сол, 2 с.л. олио/зехтин, 1 ч.л. оцет, прясно мляко за намазване, семена за поръсване също по желание.
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто и се оставя да удвои обема си. После отново премесвам и оставям за още 30 мин. да се отпусне тестото. Разделям на равни части ако искам индивидуални хлебчета или ако правя цял хляв така както е директно го премествам в кръгла тавичка, правя резки отгоре ,това също го направете по желание и оставям във фурна с вентилатор на 50 градуса покрит с кърпа за да не хване коричка отново до удвояване на обема.
После намазвам с прясно мляко и поръсвам със семена. Пека на 180 градуса около 20 мин. или до зачервяване. Покрива се с кърпа като преди това напръсквам с вода , за да омекне допълнително!
Това е любимият ми хляб!


.... и оформеното тесто като индивидуални хлебчета



