събота, 31 декември 2016 г.

Памук погача

Памук погача




Продукти:

240 мл. топло мляко
240 мл. топла вода
240 мл. топло олио
1 с.л. сол
2 1/2 с.л. захар
15 г. суха мая (ползвам от тази на Кауфланд) или 30г. свежа мая
840 г. брашно

За намазване:

1 жълтък с малко прясно мляко




Начин на приготвяне:


Замесете меко тесто и оставете да втаса до удвояване на обема си.


Разбира се оформлението е по желание, аз го направих като разточих пласт с дебелина сантиметър с ринг разрязах тестото и сгънах кръга на две ,а след това още на две като слепих двете образували се крайчета.


Оставете отново да втаса и като удвои отново обема си намажете с жълтъка леко размит с млякото.
По желание поръсете със сусам.



Сложете да печете в студена фурна като я включите на 180 градуса с вентилатор или 200 без и печете до готовност.


Оставете под кърпа да се охлади за да запази мекотата си.
Добър Апетит!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...