Ошав за Бъдни вечер
Традиционно на Бъдни вечер поднасяме ошав.
Състои се сушени плодове , захар и вода и никак не е сложен за приготвяне , а толкова вкусен и разбира се може да се консумира през цялото времетраене на постите, беден на калории е и богат на вкусове и аромати.
От какво се приготвя:
Един пакет ошав използвах готов микс от магазина- 160 г. със съдържание на сини сливи, круши,ябълки и дюли - изсушени разбира се.
150г. захар
около 800мл. студена вода
и по мой вкус добавих 5 карамфилчета и пръчка канела
Как се приготвя:
Изсипете плодовете в подходящ съд и ги залейте със студена вода.
Оставете ги да се рехидратират т.е. да се напоят с вода ако е възможно от предната вечер , ако не то нека се киснат поне 2 часа.
Изсипете водата, изплакнете и сложете 800мл. студена вода.
Загрейте на умерена температура и като започне да къкри сложете захарта, канелата и карамфилчетата.
Варете докато плодовете омекнат и се получи компот.
не местете в друг съд,а оставете да изстине в тенджерката, в която е врял.
Можете да консумирате и топъл и студен.
Да ви е сладко!
Весели празници!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
2 коментара:
И ние обичаме ошав, Ели, приготвяме си с удоволствие на Коледа. А фотосите ти са толкова красиви, че правят ошава от снимките още по-привлекателен! Весели празници!
Благодаря ви,момичета!
Весели празници!
Публикуване на коментар