сряда, 14 декември 2016 г.

Пилешко в горчица


Пилешко в горчица 



Необходими продукти:

2 бр. пилешки гърди
2 с.л. с връх горчица 

1 яйце
сол
1 с.л. лимонов сок
черен пипер
царевичен корнфлейкс + 1 ч.л. червен пипер

олио за пържене




Приготвяне:


Разрежете пилешките гърди по дължина през средата за да се получат от всяка по 2 бр. тънки пилешки пържолки.
Сложете ги в найлонов плик или стреч фолио и ги начукайте от средата към краищата (казват,че така било правилния начин за начукване на месо)


В плоска купа сложете горчицата, яйцето,лимоновия сок, сол и черен пипер и разбийте до получаване на хомогенна смес.



Сложете пържолките в сместа като трябва да се уверите,че има от нея навсякъде по месото.
Оставете да си починат така за 10 минути.
През това време сложете корнфлейкса в чиния и ги смачкайте с ръце, разбира се ако не желаете едри частици смелете с помощта на блендер или чопър до фин пясък.
Сложете червения пипер и разбъркайте добре.
Загрейте котлона на умерена температура и сложете да се сгрява олио.
Всяка пържолка оваляйте в панировката от корнфлейкса и пържете до златисто.
Имайте предвид,че панировката загаря лесно и може пилешкото да остане сурово затова е наистина важно температурата да не е висока.
Оставете да се отцедят върху кухненска хартия.
Поднесете с кетчуп или друг сос и гарнитура по Ваш избор.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...