Най-вкусните маслени печени картофи
Преди няколко дни улучих коледно предаване по 24kitchen с моят любимец Джейми Оливър и той направи страхотни дребни пресни картофи с гъша мас.
Изглеждаха умопомръчително.
Аз обаче нямах такава и реших да заменя няколко компонента - дребните картофи с едро нарязани тъй като няма в момента на пазара ,розмарин,който не харесвам и гъшата мас,с която не разполагах с масло и смея да твърдя,че се получиха не по-малко невероятни (поне нагледно) от неговите.
Ето и какво използвах:
1 кг .картофи
100г масло
100г масло
сол
чесън на прах
червен пипер
и малко стрито чили за пикантност
добавих и малко галета за хрупкавост
Приготвяне:
Обелете и нарежете на едро картофите.
Бланширайте ги във вряща вода за 5 минути.
Отцедете.
Сложете ги в тавичка на един пласт,разпределете маслото нарязано на кубчета и подправките (всъщност те могат да са и по Ваш вкус) и разбъркайте добре.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто.
Непременно ги опитайте,защото са невероятни имат страхотен маслен вкус ,хрупкава коричка и си остават с мека пръхкава (както Джейми се изрази) сърцевина.
Определено ще са част от празничната ми трапеза.
Добър Апетит!
4 коментара:
а колко е маслото?
На килограм картофи сложих 100г. масло
а дали ще се получи добре със свинска мас?
Убедена съм,че ще се получи!
Публикуване на коментар