Тас кебап със свинско по селски
Тас кебап съм приготвяла с телешко и винаги с гарнитура от сварен ориз.
Наскоро обаче се сетих моята баба,която беше невероятен кулинар как правеше тас кебап и то от свинско шарено месо овкусено само с червен пипер,дафинов лист,черен пипер на зърна и черен пипер.
Кръстих го по селски ,защото така са го приготвяли на село и го поднасяха единствено с прясно изпечен хляб, с който топихме невероятното ,леко мазничко сосче,което се получава.
Продукти:
500г. свинско шарено месо
150мл. олио
1 ч.л. червен пипер
3 дафинови листа
черен пипер на зърна
сол на вкус
Приготвяне:
Нарежете месото на еднакви късове.
Сложете в съд с капак ,налейте олиото ,сложете и дафиновия лист и зърната черен пипер.
затворете с капака и оставете да се задушава като разбърквайте периодично.
След като омекне месото след около 20 минути подправете с червен пипер и сол на вкус.
Ако е много "водно" отворете капака и оставете изври излишната вода и сосчето да стане с консистенция по Ваш вкус, а ако желаете просто прибавете малко брашно и така няма да има нужда да чакате да извира водата.
Ако месото,което използвате е прясно, тази проста гозбичка ще е готова точно за 30 минутки.
Ако месото,което използвате е прясно, тази проста гозбичка ще е готова точно за 30 минутки.
Сервирайте топло!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар