Телешки тас-кебап
Необходими продукти:
500г. телешко месо
1 голяма глава лук
1 буркан стерилизирани домати
олио
подправки: червен пипер, черен пипер, сол,чубрица
Начин на приготвяне:
В загрята мазнина задушаваме на ситно нарязания лук.
След това добавяме нарязаното на еднакви парчета телешко и запечатваме.
Прибавяме доматите като ако са цели пасираме до гладкост.
Оставяме да къкри на бавен огън и добавяме около 500мл. вода.
Продължаваме да готвим на бавен огън още около 40 мин. или до готовност на месото.
За плътност на соса, размиваме малко брашно във вода и добавяме.
Оставяме да поври още 10 мин подправяме.
Сервираме с порция ориз.
Необходими продукти:
500г. телешко месо
1 голяма глава лук
1 буркан стерилизирани домати
олио
подправки: червен пипер, черен пипер, сол,чубрица
Начин на приготвяне:
В загрята мазнина задушаваме на ситно нарязания лук.
След това добавяме нарязаното на еднакви парчета телешко и запечатваме.
Прибавяме доматите като ако са цели пасираме до гладкост.
Оставяме да къкри на бавен огън и добавяме около 500мл. вода.
Продължаваме да готвим на бавен огън още около 40 мин. или до готовност на месото.
За плътност на соса, размиваме малко брашно във вода и добавяме.
Оставяме да поври още 10 мин подправяме.
Сервираме с порция ориз.
3 коментара:
Чудесно изглежда. Домашно и вкусно!
Разкошен! Поздравления!
Благодаря за хубавите думи!
Публикуване на коментар