Домашна майонеза без яйца
У дома сме любители на салатите с майонезена основа, разбира се домашно приготвена.а
Изпробвала съм всякакви видове "оранжева" майонеза , майонеза с едрозърнеста горчица и обикновената домашна майонеза и нямаше как да не опитам и тази вариация ,която изключва яйцата в състава си. Оказа се доста сполучлива!
Опитайте и се убедете сами!
Всичко,коетоВи е необходимо е:
200мл. олио
100мл. студено прясно мляко
щипка сол
щипка лимонтузу
Изключително лесно се приготвя тази млечна майонеза, като аз използвах Нутрибулет за разбиването й като поставих в чашата студеното мляко ,олиото, лимонтузуто,чесъна, сол и черен пипер, а по желание можете да добавите и копър.
Слагаме приставката с кръстатото острие .
Веднага след като натиснем и Нутрибулета започне да миксира ,ще забележите,че майонезата е готова и тъй като е много мощен,трябва да не пасирате прекалено много.
Можете да използвате тази майонеза и като млечен сос,ако добавите малко повече олио,който пък е подходящ за пълнени тиквички например.
Добър Апетит!Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
У дома сме любители на салатите с майонезена основа, разбира се домашно приготвена.а
Изпробвала съм всякакви видове "оранжева" майонеза , майонеза с едрозърнеста горчица и обикновената домашна майонеза и нямаше как да не опитам и тази вариация ,която изключва яйцата в състава си. Оказа се доста сполучлива!
Опитайте и се убедете сами!
Всичко,коетоВи е необходимо е:
200мл. олио
100мл. студено прясно мляко
щипка сол
щипка лимонтузу
Изключително лесно се приготвя тази млечна майонеза, като аз използвах Нутрибулет за разбиването й като поставих в чашата студеното мляко ,олиото, лимонтузуто,чесъна, сол и черен пипер, а по желание можете да добавите и копър.
Слагаме приставката с кръстатото острие .
Веднага след като натиснем и Нутрибулета започне да миксира ,ще забележите,че майонезата е готова и тъй като е много мощен,трябва да не пасирате прекалено много.
Можете да използвате тази майонеза и като млечен сос,ако добавите малко повече олио,който пък е подходящ за пълнени тиквички например.
Добър Апетит!Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
4 коментара:
Kакво е "пасатор"? И как "издърпваме"? Повече от 20 години не съм в България и тези думи на сa ми известни. Моля, пояснете.
Пасатор е електроуреда, с който се пюрират продуктите.
"Издърпване" е метода чрез ,който се прави майонезата , а именно като се сложат продуктите в тесен висок съд и с пасатора се "издърпва" от дъното към повърхността на съда, като се получава гъста ,гладка смес .
Много благодаря! Cега вече ще опитам тази рецепта.
Редовно вкъщи приготвяме от тази майонеза и с нея заливаме печено месо или риба
Публикуване на коментар