Необходими продукти:
400г. фини кори за баница
Няколко вида колбас по избор
2 кисели краставички
лютеница/кетчуп/доматено пюре за основа
топено сирене
краве сирене
царевица
гъби
прясна зелена пиперка
кашкавал
чубрица,риган или подправки по Ваш вкус
олио
За заливката:
250 мл. газирана вода
4 яйца от големия размер или 5 по-малки
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
В подходяща тава, аз използвах правоъгълна за по-удобно, намазняваме , слагаме 1 лист, отново намазняваме и отгоре друг лист.
За основа ползвах лютеница , но сложете каквото пожелаете като кетчуп или доматено пюре, след това колбас и нарязани продукти и подправки и след това отново кора за баница, намазняваме с олио и отново кора за баница.
Така редуваме докато свършим продуктите като завършваме с кори за баница.
Нарязваме на квадрати и заливаме със заливка направена от разбитите яйца, газираната вода и солта.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Малко преди да е готова "лазанята", вадим от фурната и покриваме обилно с настърган кашкавал.
Като получим златист загар лазанята е готова.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Хубава идея!
Аз бих я нарекла лазаня-пица :))))
Наистина се получи нещо средно между двете :)
Публикуване на коментар