неделя, 1 февруари 2015 г.

Класическа пица "Маргарита"

Класическа пица "Маргарита"








Необходими продукти:

За блата:
300мл. топла вода
1/2 кубче жива мая или 7г. Суха мая
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
3 с.л. зехтин
500г. Брашно


За доматената основа:
1 буркан консервирани цели домати
2 с.л. зехтин
щипка захар
1 стрък (5-6) листа пресен босилек

За гарниране:
200г. моцарела



Начин на приготвяне:
В топлата вода разтворете маята и захарта и оставете за 5 мин. да шупне.
След като това стане добавете зехтина, солта и брашното и бъркайте с ръце като продължавате да добавяте малко по малко от брашното до пълното му усвояване. Трябва да се получи меко,гладко тесто.
Оставете да втаса на топло за около час до удвояване на обема му.
След като е починало,разделете на две равни части и разточете. Получават се 2 блата за пици с диаметър 28см.
Доматената основа приготвяме като към буркана с доматите прибавим зехтина,щипката захар,листата босилек и сол на вкус и пасираме до гладка консистенция.
Нанасяме равномерно върху блатовете и накъсваме моцарелата като разделяме по 100г. за всяка пица.
Загряваме фурната на пълна мощност и печем за около 15 мин.
След като извадим пиците ,мажем по краищата с помощта на четка зехтин.
Гарнираме с листа босилек
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...