Фрикасе от гъби
Необходими продукти:
Около 700г. гъби
100г. масло
5 скилидки чесън
1,5л. бульон/ вода
8 с.л. брашно
3 жълтъка
300г. кисело мляко
сол
черен пипер
пресен копър
Начин на приготвяне:
Гъбите почистваме ако е необходимо и нарязваме на не много тънки филийки.
В подходящ съд слагаме маслото докато се разтопи и с пресата за чесън, ако имаме такава пресоваме скилидките, а ако нямаме кълцаме на възможно най-ситно.
Разбъркваме. Трябва да си пуснат аромата и маслото да стане "чесново"
Прибавяме гъбите и задушаваме като периодично разбъркваме докато получат тъмно-кафяв цвят с лек загар.
Отнемаме от котлона.
В друг съд слагаме на котлона предварително разбитите жълтъци, кисело мляко и брашно и бъркаме енергично с тел за разбиване на яйца.
След като се сгъсти сместа и започнат на се появяват балончета, наливаме бульона или водата до получаване на гъстота по Ваш вкус. Аз сложих 1,5 л..
Оставяме да покъкри на тих огън, подправяме със сол и черен пипер , разбъркваме добре и прибавяме гъбите с масло и чесън.
Ако желаете по-интересна презентация, отделете си по 3 филийки гъби за всяка порция,която ще поднесете като ги оставите отгоре върху фрикасето във всяка чиния.
Разбъркваме и оставяме още за 5 мин. да се слеят ароматите и вкусовете.
Поднасяме със ситно нарязан пресен копър.
Добър апетит!
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК
Необходими продукти:
Около 700г. гъби
100г. масло
5 скилидки чесън
1,5л. бульон/ вода
8 с.л. брашно
3 жълтъка
300г. кисело мляко
сол
черен пипер
пресен копър
Начин на приготвяне:
Гъбите почистваме ако е необходимо и нарязваме на не много тънки филийки.
В подходящ съд слагаме маслото докато се разтопи и с пресата за чесън, ако имаме такава пресоваме скилидките, а ако нямаме кълцаме на възможно най-ситно.
Разбъркваме. Трябва да си пуснат аромата и маслото да стане "чесново"
Прибавяме гъбите и задушаваме като периодично разбъркваме докато получат тъмно-кафяв цвят с лек загар.
Отнемаме от котлона.
В друг съд слагаме на котлона предварително разбитите жълтъци, кисело мляко и брашно и бъркаме енергично с тел за разбиване на яйца.
След като се сгъсти сместа и започнат на се появяват балончета, наливаме бульона или водата до получаване на гъстота по Ваш вкус. Аз сложих 1,5 л..
Оставяме да покъкри на тих огън, подправяме със сол и черен пипер , разбъркваме добре и прибавяме гъбите с масло и чесън.
Ако желаете по-интересна презентация, отделете си по 3 филийки гъби за всяка порция,която ще поднесете като ги оставите отгоре върху фрикасето във всяка чиния.
Разбъркваме и оставяме още за 5 мин. да се слеят ароматите и вкусовете.
Поднасяме със ситно нарязан пресен копър.
Добър апетит!
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар