Пидета с кайма
Необходими продукти:
500г. кайма смес
1 глава кромид лук
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. чубрица
Необходими продукти:
500г. кайма смес
1 глава кромид лук
1/2 връзка магданоз
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. подправка за кайма
1 с.л. подправка за кайма
черен пипер на вкус
доматено пюре
кашкавал
За тестото за 6бр.
300мл. топла вода
2 с.л. зехтин/олио
доматено пюре
кашкавал
За тестото за 6бр.
300мл. топла вода
2 с.л. зехтин/олио
500г. брашно
1/2 кубче жива мая или 1 пакетче от 7г. суха мая за хляб
1/2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Първо си замесваме тестото като към топлата вода прибавяме маята със захарта и оставяме за 5 мин. да шупне, заедно с 1 ч.л. от брашното.
След като маята е втасала прибавяме, зехтина, солта и малко по малко от брашното до пълното му поемане.
Трябва да се получи средно меко тесто.
Оставяме да втаса.
През това време си приготвяме сместа с кайма като наситняваме главата лук и магданоза. Задушаваме ги в загрята мазнина и прибавяме каймата и подправките.
Охлаждаме сместа.
След като е втасало тестото, делим на 6 равни части,които разточваме на елипса и захващаме краищата им от двете страни. Мажем с доматено пюре и покриваме със сместа от кайма.
Минаваме с четка с мазнина по края на тестото, за да стане хрупкаво.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
10 мин. преди да извадите от фурната поръсете обилно с настърган кашкавал.
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК
Начин на приготвяне:
Първо си замесваме тестото като към топлата вода прибавяме маята със захарта и оставяме за 5 мин. да шупне, заедно с 1 ч.л. от брашното.
След като маята е втасала прибавяме, зехтина, солта и малко по малко от брашното до пълното му поемане.
Трябва да се получи средно меко тесто.
Оставяме да втаса.
През това време си приготвяме сместа с кайма като наситняваме главата лук и магданоза. Задушаваме ги в загрята мазнина и прибавяме каймата и подправките.
Охлаждаме сместа.
След като е втасало тестото, делим на 6 равни части,които разточваме на елипса и захващаме краищата им от двете страни. Мажем с доматено пюре и покриваме със сместа от кайма.
Минаваме с четка с мазнина по края на тестото, за да стане хрупкаво.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.
10 мин. преди да извадите от фурната поръсете обилно с настърган кашкавал.
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар