Кодрит Кадир
Необходими продукти:
За карамела:
1/3 ч.ч. захар
За млечния крем :
800мл. прясно мляко
5 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
За блата:
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Захарта за карамела слагаме във формата ,в която ще печем десерта и поставяме на котлона. Като започне да се топи захарта, внимаваме да не прегорим получаващият се карамел,тъй като става горчив. Отнемаме от котлона и изчакваме да се охлади добре.
Започва да пука,което означава, че можем да добавим и сместа за крема, който приготвяме като към прясното мляко добавяме разбитите яйца, захар и ванилия.
За сместа за блата разбиваме първо яйцето с прясното мляко, захарта и олиото и добавяме малко по малко сухите съставки,които предварително сме смесили и пресели, а именно брашното,какаото,бакпулвера.
Върху охладения карамел изсипваме млечната смес, а след това равномерно разпределяме и изсипваме и сместа за блата.
Той изплува на повърхността по време на печенето , така че не се притеснявайте. Всеки пласт ще си дойде на мястото.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна на водна баня като внимаваме да не заври водата в тавичката, в която сме сложили формата с десерта, а ако е необходимо доливаме със студена вода по време на печенето.
Печем 60 мин.
След като е готов Кодрит Кадир-а охлаждаме и както е във формата оставяме за 12 часа, най-добре една нощ в хладилника.
След като минат тези часове, обръщаме в подходяща чиния или поднос.
Като цяло ми се получи десерта, единствено ми се раздели на няколко места млечната смес, все едно е разрязана, не знам от какво ,но стана страхотна и не на шупли.
Ако обичате крем карамел, то това е Вашият десерт.
Необходими продукти:
За карамела:
1/3 ч.ч. захар
За млечния крем :
800мл. прясно мляко
5 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии
За блата:
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Захарта за карамела слагаме във формата ,в която ще печем десерта и поставяме на котлона. Като започне да се топи захарта, внимаваме да не прегорим получаващият се карамел,тъй като става горчив. Отнемаме от котлона и изчакваме да се охлади добре.
Започва да пука,което означава, че можем да добавим и сместа за крема, който приготвяме като към прясното мляко добавяме разбитите яйца, захар и ванилия.
За сместа за блата разбиваме първо яйцето с прясното мляко, захарта и олиото и добавяме малко по малко сухите съставки,които предварително сме смесили и пресели, а именно брашното,какаото,бакпулвера.
Върху охладения карамел изсипваме млечната смес, а след това равномерно разпределяме и изсипваме и сместа за блата.
Той изплува на повърхността по време на печенето , така че не се притеснявайте. Всеки пласт ще си дойде на мястото.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна на водна баня като внимаваме да не заври водата в тавичката, в която сме сложили формата с десерта, а ако е необходимо доливаме със студена вода по време на печенето.
Печем 60 мин.
След като е готов Кодрит Кадир-а охлаждаме и както е във формата оставяме за 12 часа, най-добре една нощ в хладилника.
След като минат тези часове, обръщаме в подходяща чиния или поднос.
Като цяло ми се получи десерта, единствено ми се раздели на няколко места млечната смес, все едно е разрязана, не знам от какво ,но стана страхотна и не на шупли.
Ако обичате крем карамел, то това е Вашият десерт.
източник:http://www.supichka.com
4 коментара:
STRAHOTEN DESERT - DUCHTERQ MI GO NAPRAVI PO VACHATA RECEPTA!!! MNOGO MI E LUBOPITNO S KAKUV PROIZHOD E; ZVUCHI NA ARABSKI IMETO, NO TEHNITE SA SQKACH PO-SUHI...VESSELA
Точно така , Веси, арабски сладкиш е. До колкото знам обаче тези ориенталските и арабските сладкиши са доста сиропирани.
СТРАХОТЕН ДЕСЕРТ. БРАВО, БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА. И АЗ ГО НАПРАВИХ И СТАНА МН. СПОЛУЧЛИВ. НА МЕН НЕ МИ СЕ РАЗДЕЛИ. МИСЛЯ,ЧЕ ВАШИЯ КРЕМ-КАРАМЕЛ Е ИСКАЛ ОЩЕ МЪНИЧКО ПЕЧЕНЕ И ОЩЕ 1 ЯЙЦЕ. БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА РЕЦЕПТАТА.
Благодаря Ви!
Публикуване на коментар