петък, 6 февруари 2015 г.

Кодрит Кадир

Кодрит Кадир





Необходими продукти:

 
За карамела:
1/3 ч.ч. захар


За млечния крем :
800мл. прясно мляко
5 яйца
1 ч.ч. захар
2 ванилии

За блата:
1 яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер


Начин на приготвяне:
Захарта за карамела слагаме във формата ,в която ще печем десерта и поставяме на котлона. Като започне да се топи захарта, внимаваме да не прегорим получаващият се карамел,тъй като става горчив. Отнемаме от котлона и изчакваме да се охлади добре. 




Започва да пука,което означава, че можем да добавим и сместа за крема, който приготвяме като към прясното мляко добавяме разбитите яйца, захар и ванилия.



За сместа за блата разбиваме първо яйцето с прясното мляко, захарта и олиото и добавяме малко по малко сухите съставки,които предварително сме смесили и пресели, а именно брашното,какаото,бакпулвера.



Върху охладения карамел изсипваме млечната смес, а след това равномерно разпределяме и изсипваме и сместа за блата.




Той изплува на повърхността по време на печенето , така че не се притеснявайте. Всеки пласт ще си дойде на мястото.





Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна на водна баня като внимаваме да не заври водата в тавичката, в която сме сложили формата с десерта, а ако е необходимо доливаме със студена вода по време на печенето.

Печем 60 мин.




След като е готов Кодрит Кадир-а охлаждаме  и както е във формата оставяме за 12 часа, най-добре една нощ в хладилника.

След като минат тези часове, обръщаме в подходяща чиния или поднос.





Като цяло ми се получи десерта, единствено ми се раздели на няколко места млечната смес, все едно е разрязана, не знам от какво ,но стана страхотна и не на шупли.

Ако обичате крем карамел, то това е Вашият десерт.









източник:http://www.supichka.com


4 коментара:

весела данова каза...

STRAHOTEN DESERT - DUCHTERQ MI GO NAPRAVI PO VACHATA RECEPTA!!! MNOGO MI E LUBOPITNO S KAKUV PROIZHOD E; ZVUCHI NA ARABSKI IMETO, NO TEHNITE SA SQKACH PO-SUHI...VESSELA

Elena Dimitrova каза...

Точно така , Веси, арабски сладкиш е. До колкото знам обаче тези ориенталските и арабските сладкиши са доста сиропирани.

Анонимен каза...

СТРАХОТЕН ДЕСЕРТ. БРАВО, БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА. И АЗ ГО НАПРАВИХ И СТАНА МН. СПОЛУЧЛИВ. НА МЕН НЕ МИ СЕ РАЗДЕЛИ. МИСЛЯ,ЧЕ ВАШИЯ КРЕМ-КАРАМЕЛ Е ИСКАЛ ОЩЕ МЪНИЧКО ПЕЧЕНЕ И ОЩЕ 1 ЯЙЦЕ. БЛАГОДАРЯ ОЩЕ ВЕДНЪЖ ЗА РЕЦЕПТАТА.

Elena Dimitrova каза...

Благодаря Ви!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...