четвъртък, 9 юли 2015 г.

Сладкиш с пудинг

Сладкиш с пудинг






Необходими продукти:


3 яйца
1/3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
3 с.л. какао
1 бакпулвер
1 ванилия

За крема:

2 опаковки пудинг 
1/3 ч.ч. захар
1 л. прясно мляко


Начин на приготвяне:

Яйцата разбиваме със захарта.
Прибавяме млякото и олиото и отново разбиваме.
Смесваме сухите съставки и ги прибавяме към яйчената смес.
Изсипваме в предварително намазнена и набрашнена тавичка.
Печем до "суха" клечка в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Охлаждаме блата и правим в него дупки или с формички за сладки или с уред за почистване на ябълки.
През това време си правим пудингите според указанията на опаковките като ги подслаждаме допълнително с 1/3 ч.ч. захар.






След като се охлади леко заливаме надупчения блат.
Посипваме с изрезките от блата като ги натрошаваме.
Оставяме сладкиша в хладилник поне за 2 часа.
Добър Апетит!


източник на рецептата: qni.blogspot.com


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









Млечна напитка с кафе

Млечна напитка с кафе





Необходими съставки:

200 мл. студено прясно мляко
1 ч.л. захар
100 мл. студена вода
3 кубчета кафе еспресо
бита сметана


Начин на приготвяне:

В чаша сложете захарта, кубчетата еспресо и 100мл. от млякото.
* Кубчетата еспресо правим като охладено кафе, разсипем във формички за лед и замаразим.
Така ще имаме на разположение за всякакъв вид ледени напитки за горещите летни дни.
Разбийте с миксерче/машинка за фрапе докато се разтвори захарта.
Трябва да се получи въздушна смес с пяна.
Добавете останалото мляко,водата и няколко кубчета лед.
Украсете с разбита сметана.
Да Ви е сладко!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





Моето тесто за пица


Моето тесто за пица



Сега ще Ви покажа начина,по който правя тестото за пица. 
В къщи обожаваме пица и всякакви видове паста -  изобщо италианската храна като цяло.
От италианци съм чувала,че тестата им за пица съдържат единствено,брашно,вода , мая и сол.
Аз съм си направила пропорциите ,които са достатъчни за 2 тавички за пица с диаметър 32 см.
Експериментирала съм доста с тестата за пица по различни рецепти,но като,че ли тази най-ми допада. 
Прекрасна основа е както за ПИЦА "МАРГАРИТА",така и за ЗАТВОРЕНАТА ПИЦА "КАЛЦОНЕ",  а според това каква пица приготвяте можете да сложите в него и подправки, като чубрица (въпреки,че изобщо не приляга тъй като не е италианска подправка), риган или от тези готови миксове от сушени подправки за пица. 




Необходимите продукти за тестото са:

300мл. вода
660г. брашно (3 ч.ч.)
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1/2 кубче свежа мая за хляб или 1 пакетче от 7г. суха мая
3 с.л. зехтин
(препоръчвам Ви да използвате овкусен или такъв, в който са се мариновали сушени домати)




 



Начина на приготвяне е както за обикновените хлебни теста.
Разтворете в част от топлата вода маята, заедно със захарта и 1 ч.л. брашно.
Трябва да стане на гъста кашица,която оставяме на топло да шупне.
Ако помещението Ви не е топло , можете да сложите в съд с топла вода.
След като е шупнала маята, сложете брашното на плот или тава,в която ще месите, направете кладенче, изсипете останалата топла вода и маята, а по външния край на брашното посипете солта за да няма допир с маята.
Прибавете и зехтина, а често добавям в самото тесто и свежи подправки лятото,когато имам , а зимата сушени като риган и босилек.

Замесете меко и еластично тесто,което оставете за час покрито за да втаса или толкова време,че да удвои обема си.
След втасване се получава много "въздушно" .



Преместете тестото на подходящо място и го разделете на 2 равни части.
Разточете на пласт с дебелина не повече от сантиметър, защото при печене се надува доста и има опасност да стане пицата Ви дебела.



Сложете в намазнени тавички и гарнирайте с продукти по желание.



Ако не разполагате с пещ и печете на обикновена готварска печка или фурна, загрейте предварително на максималната температура ,която достига печката Ви , а ако имате вентилатор към нея , включете и него - той спомага за хрупкавата коричка.
Пекат се много за кратко поради високата температура и буквално след 10-12 минути ще имате разкошна пица с хрупкава коричка и мека сърцевина на блата.
Съвет:  Когато извадите пицата от фурната още както е гореща, намажете "борда",който се е получил по края с четка напоена със зехтин и ще получите уникална хрупкавина!

Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




сряда, 8 юли 2015 г.

Пиле с ананас

Пиле с ананас







Необходими продукти:

2 бр. пилешки филета
2 с.л. соев сос
1 с.л. сусамово олио
1 яйце
1/4 черен пипер
3 с.л. царевично нишесте
3 с.л. брашно
олио за пържене


за соса:
1 ч.ч. ананас нарязан на кубчета (може и от консерва)
1 ч.ч. сок от ананас
1/4 кафява захар
1 с.л. царевично нишесте разтворено в 1 с.л. вода
1 с.л. соев сос


Начин на приготвяне:

Пилешкото месо нарежете на хапки с еднаква големина, сложете ги в купа и към тях прибавете сусамовото олио , ако не разполагате с такова използвайте растително, яйцето, черния пипер, соевия сос,брашното и нишестето.
Разбъркайте добре и оставете за 2 часа в хладилник.
Като се маринова след 2 часа, извадете и в сгорещена мазнина на умерена температура изпържете всяка хапка до златисто-кафяво от двете страни.





Отцедете от излишната мазнина върху кухненска хартия.
В касерола или друг подходящ съд налейте сока от ананаса и изчакайте да заври.
Тогава добавете и нарязания на кубчета плод от ананас.





Добавете към тях и захарта, соевия сос и разтвореното във водата нишесте.
Оставете да поври на умерена температура докато се получи гъст сироп (около 5 мин. отнема това).
Сложете късчетата пилешко и разбъркайте добре.
Поднесете леко охладено върху сварен бял ориз
Добър Апетит!

източник: soupbelly.com


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




вторник, 7 юли 2015 г.

Сладолед с крема сирене


Сладолед с крема сирене 






Необходими продукти:

200г, заквасена сметана

200мл. течна сладкарска сметана
200г. крема сирене

2/3 ч.ч. захар
щипка сол

настъргана кора от един лимон
(плодове по избор,шоколад или бисквити )









Начин на приготвяне:

В блендер или кухненски робот разбиваме добре крема сиренето , което трябва да е на стайна температура, заквасената сметана и сладкарската сметана.
Прибавяме и щипката сол ,захарта и кората от лимона ( аз не сложих кора тъй като прецених,че би отивало на сладолед с плодове,а в случая сложих бисквити)
Трябва да се получи гладка кремообразна смес.
Оставяме я в хладилника за 2 часа.
През това време в съда,в който ще замразяваме сладоледа поставяме във фризера,за да е леден като сложим сместа.
В блендер натрошаваме бисквитите, но не ги правим чак на "пясък" за да се усещат парченцата.




Присипваме сместа,която беше в хладилника, в ледения съд и прибавяме  бисквитите.
Разбъркваме и замразяваме, като от време на време разбъркваме.
Преди да сервираме оставяме за 20 мин. в хладилник за да се отпусне сладоледа.
Да Ви е сладко!

източник на рецептата: angellovescooking.blogspot.com


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Лимонов чийзкейк


Лимонов чийзкейк










за основата:

300г. чаени бисквити (аз ползвах с вкус на масло)
200г. печени безсолни лешници
150 г, меко масло


За крема:

500г. сирене Рикота
200г.захар
400г. заквасена сметана
15г. желатин
50мл. лимонов ликьор
сока и кората на 1 лимон
2 ванилии



За желето:

Сока и кората на 1 лимон

10г. желатин
50мл. лимонов ликьор
100г. захар
300мл. вода
1/4 ч.л. жълта сладкарска боя

1/2 ампула лимонова есенция




Начин на приготвяне:

В кухненски робот или блендер смиламе бисквитите , прибавяме маслото и лешниците.
Трябва да се образуват маслени трохи.
В подходяща тавичка , най-добре такава с подвижни стени, изсипете и оформете блат като притискаме добре да стане равномерен.
С миксер разбийте сиренето със заквасената сметана, захарта, ликьора, ванилията и сока и кората на лимона.
Прибавете и желатина разтворен в малко вода според указанията на опаковката.
Разбъркайте много добре и разпределете равномерно върху бисквитения блат.
Оставете в хладилник да стегне поне за час.
Накрая приготвяме желето като завираме водата със захарта за няколко минути,колкото да се разтвори, прибавяме сока и кората на лимона , есенцията ,ликьора и сладкарската боя. 
Оставяме леко да се охлади сместа и тогава прибавяме желатина отново разтворен според указанията на опаковката.
Слагаме в хладилника и като започне леко да се желира, изливаме върху чийзкейка.
Оставяме да стегне и желето добре и след това украсяваме с разбита сладкарска сметана, резени лимон и листенца мента
Да Ви е сладко!


източник: yoli-www.blogspot.com


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





понеделник, 6 юли 2015 г.

Домашна лимонада с ананас


Домашна лимонада с ананас



У дома се стремя да приготвям здравословни храни и напитки и най-важното всичко е домашно приготвено.
Правим си всякакви смутита - плодови и зеленчукови както и летни напитки с газирана вода.
Отговорно казвам, че тази ананасова лимонада ми е фаворит. Вкуса й е толкова свеж едновременно сладък и леко кисел, че се превърна в любимата ни напитка в летните жеги.
Ето и какво съдържа тя:




Необходими продукти:

1 зрял ананас
сока от 1 лимон или сока от 1/2 лайм
600мл. газирана вода
мед на вкус аз сложих 3 с.л.
нарязан 1 лимон и 1/2 лайм
лед
прясна мента

 

 

 

 

Начин на приготвяне:

Ако имате шейкър кана сложете сока от 1 лимон, ананаса почистен и нарязан на едро, меда и 150-200мл. вода колкото да се завърти и смели робота продуктите.
Не трябва да остават едри частици.
Ако нямате такава кана използвайте пасатор просто трябва да е гладка сместа.
Изсипете и останалата газирана вода и разбъркайте с лъжица или бъркалка.
Опитайте ако трябва сложете още мед.
В кана сложете резените лимон и лайм и ментата, добавете мнооого лед .
Изсипете ананасовата лимонада, разбъркайте и се насладете на вкуса,който е меко казано невероятен
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


неделя, 5 юли 2015 г.

Пилешко филе с лимон и мащерка


Пилешко филе с лимон и мащерка







Необходими продукти:

3 пилешки филета
2 с.л. зехтин/ олио
кората и сока на 1 лимон
1/2 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.л. листа от прясна мащерка
1/2 ч.л. суха мащерка
1/2 ч.л. сух риган
5 скилидки чесън
сол,черен пипер на вкус
1 лимон нарязан на 4
2 клонки прясна мащерка, аз използвах лимонова



 

 

 

 
Начин на приготвяне:

Загряваме зехтина на средна температура и слагаме в него скилидките чесън,които леко сме смачкали с нож за да си пуснат аромата.
Внимаваме да не прегорят.
Като се овкуси зехтина прибавяме пилешкия бульон, ригана, кората и сока от 1 лимон, сухата мащерка и листенцата от прясната мащерка.
Оставяме за около 5 мин. отново на умерена температура да поври сместа.
Приготвяме си тавичка или съд ,в който ще печем , като я намазняваме с четка напоена със зехтин или растително олио и изливаме сместа .
Пилешките филета посоляваме и подправяме с черен пипер и втриваме допре първо от едната после от другата страна.
Слагаме ги в тавичката заедно с лимона нарязан на четири и клонките мащерка.





Печем за около 45-50 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна като от време на време поливате със соса от тавичката.
Добър Апетит!


източник на рецептата: fortheloveofcooking.net


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




сряда, 1 юли 2015 г.

Сладкиш с кайсии

Сладкиш с кайсии








Необходими продукти:

4 яйца от най-големия размер
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ванилия на прах
1 пакетче бакпулвер
250 мл. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
кайсии около 10 бр. почистени, и разполовени

пудра захар за поръсване

чашата ,която използвах за всички мерки е стандартна чаена чаша с вместимост 200 мл.







Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото, млякото, отново разбиваме и тогава прибавяме пресятото брашно с бакпулвер и ванилията .
Сместа е с консистенция като на кексово тесто.
В купа сложете брашно добавете и разполовените кайсии и разтръскайте така,че да се набрашнят равномерно отвсякъде.
Това се прави с цел да не потънат на дъното плодовете.
Ако кайсиите ,които използвате за десерта са кисели, увеличете захарта за да се балансира вкуса .
Изсипваме я в подходяща тавичка и редим половинките кайсии.
Те леко потъват,но това да не Ви притеснява.
Печем в предварително загрята на 200 градуса без вентилатор фурна или 170 със вентилатор за около 30-35 мин. или до суха клечка.
Охлаждаме и поръсваме обилно с пудра захар.
Прекрасен десерт е за сезона и разбира се за следобедното кафе.
Да Ви е сладко!

Време за подготовка: 10 минути
Време за изпичане: 35 минути


източник: БАБА


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...