Ябълков щрудел с домашни кори
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjGHW6srl0TpJbl9TG3851E0P7Hd2IqsvXNWisRhzrTpfZr0i3iMPt1-jQZwhubbCRSo9Vg2XhpAv-a8KvulheHH-Z8sk8goLBrjzujNd-2t1_ap7CgeXPnJQ27e2L6IKl08BnsLVkd8sN_/s1600/Snap_2016.03.03_15h46m53s_004_.png)
Необходими продукти за тестото:
2 яйца (средни по размер)
240 мл. вода със стайна температура или съвсем леко затоплена
600г. брашно
1 с.л. олио
1 с.. оцет
100 мл. олио за почиване на тестото
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg3xlTA2BfW8ZqDSewYasMcfW8tJp4df7urwapTs9AlTja1-X9MVGD3dssk_i1tMo8Cmsr141cxEPkw6W2unPFMYNaFoiKgM64cq_jlx_2-Z2qNQ2kMtZNgG_Qnm3QUAJyKCjaswLsmwr2z/s1600/Snap_2016.03.03_15h49m38s_005_.png)
Необходими продукти за плънката:
150 г. разтошено масло
4 ябълки по възможност сладки
1 чаша смлени орехови ядки
1 ч.л. канела на прах
1 ч.ч. захар
Пудра захар за поръсване
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAOqTTbJ9dqVHL_pWUBvZhF_VgFWRqjs2uwd76i5IIiKUOSUG90e5E0sasnzVcpaD6QSeKM35opoqN0C4Yb3wRYIApXliowgF_Yacho_OA2zcYNuJAJb79EdpjnSLcJwfazcH_axPVDsfG/s1600/Snap_2016.03.03_15h43m44s_002_.png)
Начин на приготвяне:
Замесете меко тесто и го разделете на 3 части.
В тавичка сложете половината олио, след това 3-те топки тесто, леко сплескани и отгоре намажете обилно с останалото олио.
Покрийте с кърпа и оставете да почина за 30 минути.
През това време измийте, обелете и настържете ябълките на ситно ренде, добавете към тях захарта и разбъркайте.
Оставете в ситна цедка или друг подходящ съд за да се отдели водата,която захарта ще извлече от ябълките за около 20 минути.
След като са се изцедили добре добавете още захар ако е необходимо , канелата и смлените орехови ядки.
Върху памучна кърпа разтеглете с ръце едната топка тесто като се опитайте да го направите възможно най-тънко (метода е подобен като на дърпаната баница), след това изрежете краищата където е останало по-дебело тесто, хубаво намазнете с разтопеното масло и разпределете плънката от ябълки.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQ1Y8YZ8-ewxbu2EXuXnnoeUZ5MYT8FD38qYtpYko-tGkrZ9JmbjHjg-nmaahHdrrzIMUU_nfwaschIzmROlvJbREowCuiHfWgg-GoNZClYZRtY58H-X000Ai6Ddw8TBax9DhVVHcZQQhl/s1600/Snap_2016.03.03_15h51m29s_006_.png)
С помощта на кърпата навийте разтеглената кора на руло , после го навийте като охлюв и сложете в намазнена тавичка, в която ще печем щрудела.
Така процедирайте и с останалите 2 части тесто.
След като сте оформили щрудела, го намазнете и отгоре с масло и печете до златисто в предварително загрята на 200 градуса фурна.
След като е изпечен, покрийте с кърпа и оставете да се охлади за 10 минути.
Поръсете обилно с пудра захар, а по желание поднесете и с топка сметанов сладолед.
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0hDB1yLi9_ANU58ZvM0QIfQx-tP8_rlB0iHKY9fT4CqJlwB2lBWWC4dmfcy2PY0QkanBisdWSGTun52o1AaYbsicsSnO4qVcF2jdxRBzAB3lFA9kMjIIiDsKoefrFP6tMyx2LSOzeb7Pb/s1600/Snap_2016.03.03_15h45m09s_003_.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi2iigr80pJeBcf-fhppCaGPbNwkg-hJG_wq1c_pmGs5viMWLIU6Ziq4KKMB9qBrb-i32s-zqQHG9rw8mnpgl5TajCSVVQ5VYMUgmjbh5gUv40QwnDUIhB4V0hMkrWJk3iMIN9uB1YkYPHC/s1600/Snap_2016.03.03_15h42m08s_001_.png)