Как да си сварим пухкав ориз,който си остава на зрънца?
Обожавам ориз и често приготвям във всякакви варианти,но много исках да намеря точният метод за сваряването на ориза.
Да, ще си кажете "какво пък толкова, слагаш ориз във вода и това е" , но не е точно така, защото се получава по-скоро кашав, от колкото хубав делящ се на зрънца ориз.
Могат да се приготвят много и различни ястия с добре сварен ориз като на мен са ми любими: ориз с гъби и маслини, ориз с гъби, пържен ориз с пилешко и зеленчуци или пържен ориз със зеленчуци.
Случайно попаднах на тази рецепта и съм много доволна от резултата, надявам се и Вие да сте доволни.
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода ( пилешки бульон)
1 с.л. с връх масло
сол
Начин на приготвяне:
Използвайте винаги качествен ориз.
Ако не е дългозърнест или бланширан, а бял или бисерен е необходимо да го измиете под течаща вода докато му се отмие нишестето, в противен случай ще стане на каша.Сложете ориза заедно с вода и маслото в тенджерка или друг подходящ съд.
Посолете.
Затворете с капак и оставете да заври.
Като заври намалете на ниска температура ( аз от 9 степени котлон оставих на 2) и оставете както е захлупена тенджерката за 12 мин.
След като минат минутите изключете и оставете на котлона още за 15 мин. без да отваряте капака,
Трябва да получите това набъбване:
Разбъркайте и направете с него каквато вкусотия си пожелаете.
Това е!
Добър Апетит!
източник: Annabel Langbein
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Обожавам ориз и често приготвям във всякакви варианти,но много исках да намеря точният метод за сваряването на ориза.
Да, ще си кажете "какво пък толкова, слагаш ориз във вода и това е" , но не е точно така, защото се получава по-скоро кашав, от колкото хубав делящ се на зрънца ориз.
Могат да се приготвят много и различни ястия с добре сварен ориз като на мен са ми любими: ориз с гъби и маслини, ориз с гъби, пържен ориз с пилешко и зеленчуци или пържен ориз със зеленчуци.
Случайно попаднах на тази рецепта и съм много доволна от резултата, надявам се и Вие да сте доволни.
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода ( пилешки бульон)
1 с.л. с връх масло
сол
Начин на приготвяне:
Използвайте винаги качествен ориз.
Ако не е дългозърнест или бланширан, а бял или бисерен е необходимо да го измиете под течаща вода докато му се отмие нишестето, в противен случай ще стане на каша.Сложете ориза заедно с вода и маслото в тенджерка или друг подходящ съд.
Посолете.
Затворете с капак и оставете да заври.
Като заври намалете на ниска температура ( аз от 9 степени котлон оставих на 2) и оставете както е захлупена тенджерката за 12 мин.
След като минат минутите изключете и оставете на котлона още за 15 мин. без да отваряте капака,
Трябва да получите това набъбване:
Разбъркайте и направете с него каквато вкусотия си пожелаете.
Това е!
Добър Апетит!
източник: Annabel Langbein
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!