понеделник, 25 януари 2016 г.

"Сиромашка" баница

"Сиромашка" баница

( или баница със стар хляб)




Преди време Ви бях представила предложения за оползотворяване на стария хляб под формата на  галета и любимите на всички крутони.
Преди няколко дни попаднах на още една идея за използване на стария хляб , но този път го превръщаме в закуска - "Сиромашка" баница или баница със стар хляб и определено влиза в списъка с идеи за бързи, лесни и вкусни закуски за през почивните дни.








Необходими продукти:


1/2 хляб или около 400г.
4 яйца голям размер

1 кофичка кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
300 г. сирене (по възможност изкиснато)









Начин на приготвяне:



Хляба нарязваме на еднакви филии (ако ползваме от домашната хлебопекарна и съответно не ни е нарязан ) и след това нарязваме на кубчета с еднаква големина.
В подходяща тава ( ползвах по-разлята , защото нямах друга и съответно не се получи висока баничката, но ако имате ползвайте за по-хубав вид) редим ред хлебни кубчета, ред натрошено сирене и така докато свършат продуктите като най-отгоре трябва да сме завършили със сиренето.
В купа слагаме киселото мляко и содата за хляб , разбъркваме и оставяме хубаво да шупне.
След това прибавяме яйцата и олиото и разбиваме до хомогенна смес.




Заливаме хляба със сиренето, разтръскваме добре тавата за да се разпредели добре сместа и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.
По желание 10 минути преди да извадим от фурната, поръсваме с настърган кашкавал.
Това е !
Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!





Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!













Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...