четвъртък, 21 януари 2016 г.

Паста със сос от печени червени пиперки

Паста със сос от печени червени пиперки




Представям Ви една веган рецепта , която е невероятно вкусна и подходяща за хората, които са решили да изключат животинските продукти по една или друга причина.
Ако и Вие държите на здравословния начин на живот и здравословните храни, можете да откриете тези продукти, които съм използвала както и още много други  в spirala.bg





Необходими продукти:

6-7 печени червени пиперки

3 с.л. зехтин 
2 бр. лук шалот
4 скилидки чесън
щипка сушено чили 
сол, черен пипер








За поднасяне:

ситно нарязан пресен босилек или магданоз






Начин на приготвяне:




Нарежете на ситно лука и скилидките чесън и ги задушете със зехтина докато станат прозрачни.
Прехвърлете ги в блендер, прибавете печените пиперки, бадемовата сметана, хранителната мая и подправките и пасирайте до хомогенна смес.
През това време сложете безглутеновата паста да се вари - аз избрах био оризово-царевична, които се приготвят за около 7 мин.




Слагаме получилия се кремообразен сос на тигата и го оставяме леко да закъкри за не повече от 5 минутки просто за да се смесят вкусовете и ароматите на съставките.


След като са сварени спагетите ги отцеждаме и ги прибавяме към соса.
Разбъркваме добре и поднасяме докато са още топли.
Добър Апетит!


рецептата е адаптирана от ТУК



Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...