Паста със сос от печени червени пиперки
Представям Ви една веган рецепта , която е невероятно вкусна и подходяща за хората, които са решили да изключат животинските продукти по една или друга причина.
Ако и Вие държите на здравословния начин на живот и здравословните храни, можете да откриете тези продукти, които съм използвала както и още много други в spirala.bg
Необходими продукти:
6-7 печени червени пиперки
3 с.л. зехтин
2 бр. лук шалот
4 скилидки чесън
2 с.л. био хранителна мая
щипка сушено чили
сол, черен пипер
За поднасяне:
ситно нарязан пресен босилек или магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и скилидките чесън и ги задушете със зехтина докато станат прозрачни.
Прехвърлете ги в блендер, прибавете печените пиперки, бадемовата сметана, хранителната мая и подправките и пасирайте до хомогенна смес.
През това време сложете безглутеновата паста да се вари - аз избрах био оризово-царевична, които се приготвят за около 7 мин.
Слагаме получилия се кремообразен сос на тигата и го оставяме леко да закъкри за не повече от 5 минутки просто за да се смесят вкусовете и ароматите на съставките.
След като са сварени спагетите ги отцеждаме и ги прибавяме към соса.
Разбъркваме добре и поднасяме докато са още топли.
Добър Апетит!
рецептата е адаптирана от ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар