неделя, 10 януари 2016 г.

Зелеви сарми в млечен сос

Зелеви сарми в млечен сос






Необходими съставки:


За сармите:

Зелеви листи от кисело зеле

500г, кайма смес или кълцано месо
1 ч.ч. ориз
черен пипер
чубрица
1 глава лук
1 морков
1 ч.л. червен пипер
подправки на вкус можете да сложите каквито предпочитате



За млечния сос:


3 яйца
2 с.л. брашно
2 ч.ч. вода
500г. кисело мляко

сол , черен пипер




Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно лука и моркова и ги задушете в малко растително олио, а ако ползвате постно месо, сложете повече мазнина.
Като станат прозрачни сложете и каймата и я запържете до получаване на "трохи".
Сложете подправките и прибавете ориза, който предварително сме измили до избистряне на водата му.
След като се омазни и той, сложете вода или бульон и оставете до полу-сготянето на ориза съответно и до поемането на течността.
Завийте стегнати сармички и подредете в подходящ съд., като ги затиснете с чиния или нещо подходящо за да не се разпилеят след като започне течността да ври.
Покрийте ги с течност, вода или бульон, а аз бих Ви препоръчала да използвате зелева чорба ,която ще ги и осоли и така няма да има нужда да добавяте допълнително сол в тях.
Винаги предпочитам да ги приготвям в глинен съд (тогава не слагаме нищо да ги затисне отгоре) , тъй като стават много по-вкусни, а ако и Вие предпочитате така, то не забравяйте да сложите гювеча в студена фурна и чак тогава да я загреете , защото има опасност да се пукне .
Пекох на 200 градуса с вентилатор за около 2 часа.
Зелевите сармички в глинен съд съм Ви споделяла вече няколко пъти как ги приготвям и съм открила за себе си, че точно по този начин стават невероятно вкусни (вижте ТУК)
През това време си правим соса като разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното и ги слагаме в подходящ тиган , а след като започне да бълбука добавяме и водата.




Оставяме да къкри соса за около 10-15 минути докато се сгъсти и подправяме със сол и черен пипер.
Правила съм пълнени пиперки с този млечен сос и стават също меко казано божествени ( рецептата за тях вижте ТУК)


Поднесете като сложите първо малко сос и отгоре подредите 2-3 сармички.
Поръсете със свеж магданоз.
Добър Апетит!




Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...