вторник, 21 октомври 2014 г.

Дип от хумус с печена червена капия

  Дип от хумус с печена червена капия





Необходими продукти:

300г. нахут,
 3 с.л. зехтин,
 3 с.л. сусамов тахан
1 голяма печена червена капия,
 1/2 чаша вода или ако използвате стерилизиран нахут ползвате от водата от стерилизацията му, сол на вкус.


Начин на приготвяне:

Нахутът се слага в блендер ако използвате стерилизиран (ако използвате суров, се накисва от предната вечер и се вари в леко подсолена вода), прибавя се към него 3 с.л. тахан и 3 с.л. зехтин. Разбиват се продуктите до гладка смес  като малко по малко се добавя водата и се прибавя печената пиперка. Посолява се на вкус.






Ако оставите по-гъст т.е. сложите по-малко вода, може да консумирате върху филия като пастет или като разядка към основно ястие.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!











Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...