вторник, 21 октомври 2014 г.

Солен кекс


    Солен кекс




Необходими продукти:

4 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко + 1/2 ч.л. сода за хляб, 2 ч.ч. брашно, черен пипер, бекон (може всякакъв колбас), сирене, кисели краствички, маслини.

Начин на приготвяне:
В купа слагаме киселото мляко и содата и разбъркваме с тел за яйца. Оставяме добре да шупне и тогава прибавяме яйцата . Разбиваме добре с телта ( не е нужен миксер, защото много бързо става сместа хомогенна) и прибавяме малко по малко брашното,докато се усвои изцяло и сместа стане леко лепкава.
Режем продуктите на дребно и натрошаваме сиренето и прибавяме към сместа. Разбъркаваме отново много добре с шпатула и в кексова форма изсипваме сместа. Ако нямате такава с незалепващо покритие намазнявате и набрашнявате съда за лесно отделяне на кекса .
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-35 мин. или до готовност като най-лесният начин е да се пробва с шиш или клечка за зъби.
Бързо,лесно и вкусно!







  • Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК.

2 коментара:

Анонимен каза...

Няма ли никаква мазнина в тестото?

Elena Dimitrova каза...

Не!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...