вторник, 14 октомври 2014 г.

Ориз на фурна с пилешко и зеленчуци

 Ориз на фурна с пилешко и зеленчуци




Необходими продукти:
 
 1 ч.ч. ориз,
1 голямо пилешко бутче,
1,5 л. вода,
1 голям кромид лук,
1 среден морков, около 200 грама гъби,
1 прясна червена пиперка,
1/4 връзка магданоз, сол, черен пипер, олио /зехтин.

Начин на приготвяне: Бутчето се сварява във водата и се изважда да се обезкости и месото да се накъса на дребни късчета. Запазваме бульонът от бутчето за задушаването и печенето на ястието.
Всички зеленчуци се режат на кубчета, а гъбите на дребно.
В дълбок тиган (използвам уок) покриваме дъното с мазнина.
Първо слагаме лука , след това моркова и пиперката и накрая гъбите.
Оставяме под капак за 5 мин . на умерен огън хубаво да омекнат и да си пуснат ароматите и добавяме пилешкото.
Оставяме още минута като разбъркваме отново.
Измиваме ориза докато се махне нишестето и водата остане бистра.
Отцеждаме и добавяме към зеленчуците и пилешкото месо.
Отново разбъркваме хубаво да се омазни.
Поетапно добавяме от бульона и на умерен огън оставяме , докато го поеме, след това отново наливаме и разбъркваме докато стане полу-готов оризът.
Овкусяваме със сол и черен пипер и преместваме цялото съдържание от тигана в тавичка.
Сипваме и останалата част от бульона, а при необходимост добавяме и малко вода.
В предварително загрята на 180 градуса фурна печем за около 20-25 мин, като внимаваме да не се изсуши ястието.
Като се поохлади обилно наръсваме със ситно нарязания магданоз.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...