петък, 17 октомври 2014 г.

Паниран карфиол

Паниран карфиол







Необходими продукти: 

1 средна глава карфиол, 
4 големи яйца, 
1 пакетче бакпулвер,
 брашно , 
сол,
черен пипер.


Начин на приготвяне:

Карфиолът се накъсва на "розички" и се измива много добре.
 В тенджера се завира вода и се посолява. Прибавят се и розичките карфиол. 
Подваряват се за 10 мин. , след което "шоково" се изстудяват в купа със студена вода и лед за да спре процеса на варене.
Панировката се прави като яйцата се разбиват много добре , прибавя се бакпулвера и брашното и се сгъстява с него до консистенцията на палачинково тесто. Посолява се и се слагат 2-3 щипки черен пипер на вкус.



В силно сгорещена мазнина се пържат ,като всяка розичка се потапя във сместа и леко се изцежда.
 Ако искате леко хрупкав вид след като потопите в панировката,оваляйте и  в галета .
Оставят се в чиния или тава с домакинска хартия за да се поеме излишната мазнина.
Сервирайте веднага!
Идеално се комбинира с млечно -чеснов сос
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...