неделя, 14 юни 2015 г.

Сладко от малини


Сладко от малини




Необходими продукти:

2 кг. почистени малини
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина


Начин на приготвяне:

В дълбок съд подходящ за варенето на сладкото слагаме ред почистен плод от малини, ред захар и така завършваме със захарта.
Понеже имах малко къпини, ягоди и боровинки сложих и тях и стана страхотно сладко от горски плодове.
Оставяме една нощ, аз този процес го правя вечер и на сутринта варим.
Гъстотата я ми в такава, че като взема с лъжица от сладкото и като прокарам пръст по нея трябва да остане следа и така разбирам ,че е готово.
Пропорциите захар/ плод са такива каквито аз правя, така,че опитвайте и ако Ви е недостатъчно сладко поставете още захар.
10 минути преди да отнема от котлона прибавям лимонената киселина.
Още докато е горещо, затворете в измити и подсушени буркани като трябва да се уверите,че капачката е затегната много добре и обърнете надолу с нея. 
Оставете така до пълното охлаждане на бурканите.
Не "заварявам" допълнително тъй като горещото сладко "дръпва" въздуха ,който се намира в буркана и го вакуумира.
Това е!
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 

 

 

 

Салата с риба тон


Салата с риба тон



Необходими продукти:

1 консерва риба тон без сос
1 с.л. каперси
100г. майонеза
10 бр. зелени маслини
1/2 червен лук ситно нарязан
1 червена пиперка, изпечена
4-5 листенца босилек
сол,черен пипер



Начин на приготвяне:

Рибата тон отцеждаме за да няма никаква течност и слагаме в купа.
Към нея прибавяме майонезата, ситно нарязаните лук, червената пиперка, маслините и босилека.
Слагаме и каперсите и подправяме на вкус.
Поднасяме с препечен хляб  или брускети.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!




Чийзкейк

Чийзкейк



Необходими продукти:

1 1/3 ч.ч. смлени бисквити , аз избрах такива с масло, а чашата ми е с вместимост 200г.
3 пакетчета крема сирене от 125г.
3 големи яйца
5 с.л. масло със стайна температура
250г. (малка опаковка)  заквасена сметана
1 ч.ч. захар
1 ч.л. ванилов екстракт или 2 ванилийки на прах

Начин на приготвяне:

В тавичка с диаметър 20 см. ( аз нямах такава и го направих в 28см. затова и стана разлят,а не висок) разстиламе равномерно смлените бисквити, които предварително сме размесили с маслото.
Оставяме за 30 мин. в хладилник за да стегне бисквитения блат.
Загряваме фурната на 180 градуса без вентилатор и разбиваме с миксер крема сиренето със захарта, яйцата и заквасената сметана.
Прибавяме и ванилията.
Изсипваме така получената смес върху бисквитения блат и печем и 45 мин. като слагаме тавичката в друга с вода, т.е. печем на водна баня като внимаваме да не заври водата.
Докато се пече се надува и може на места да се напука, не се тревожете после като се охлади сляга и няма и следа от напукана повърхност.
Охладете добре преди сервиране за поне 15 мин. и отделете от стените на тавичката с нож,потопен в студена вода.
Хубаво е тавичката, в която печете, да е с падащо дъно, за да няма нужда да прехвърляте и така,ще запазите цялостта на тази вкусотийка.

Стана страхотен с много лек и фин вкус и много лесен за приготвяне и за това Ви го препоръчвам горещо!
Разбира се може да гарнирате с плодове, със сладко или с бита сметана, това решавате Вие

Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

събота, 13 юни 2015 г.

Домашно сладко от череши


Домашно сладко от череши







Необходими продукти:

2 кг. измити и почистени от костилките череши
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина



Начин на приготвяне:

Почистените и измити череши поставяме в подходящ съд , в който ще варим сладкото като подреждаме ред череши, пласт захар и така оставяме една нощ.
На другия ден варим като трябва да остане 1/2 от първоначалното количество.

 

 



10 минути преди да махнем от огъня слагаме и лимонената киселина.
Затваряме все още горещото сладко в измити и подсушени бурканчета с винтови капаци като много добре  ги затягаме  и обръщаме с капачките надолу докато изстинат напълно.
Обожавам да правя КАТМИ  гарнирани с това сладко, както и БУХТИЧКИ .
Да Ви е сладко!



ЗАБЕЛЕЖКА:  Това са пропорциите,които аз използвах за плод/захар, така че ако Ви се стори в процеса на варене ,че не е достатъчно сладко за Вашия вкус , добавете още захар!!!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!








Бухтички без месене

Бухтички без месене


 
 



 



Необходими продукти:

300г. брашно
3 средни яйца
200мл. прясно мляко
1/2 пакетче бакпулвер
3 с.л. олио
щипка сол



Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с прясното мляко, добавяме олиото и брашното с бакпулвера и щипката сол.
Сместа става гъста, загребваме с лъжичка и пускаме в нагорещено олио със средна температура.


!!!Много е важно да не е много горещо олиото за да не се препекат от вън и да останат сурови отвътре!!!


Отцеждаме върху кухненска хартия

Можете да ги гарнирате с каквото пожелаете сладко , шоколад или само с пудра захар, аз ги гарнирах с ДОМАШНО СЛАДКО ОТ ЧЕРЕШИ
Добър Апетит!


Рецептата е базирана от ТУК


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!




петък, 12 юни 2015 г.

Рулце от омлет

Рулце от омлет

 



Необходими продукти:

2 големи яйца или 3 средни
50мл. течна готварска сметана
1 равна с.л. брашно
щипка сол
черен пипер
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 червена пиперка
50г. шунка нарязана на кубчета
50г. кашкавал
ситно нарязан магданоз

За плънката:
2 с.л. заквасена сметана
ситно нарязан магданоз
колбас по желание ( аз не сложих защото има в рулото)

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със сметаната, брашното и бакпулвера.
Подправяме.
В тиган с незалепващо покритие с малко мазнина задушаваме шунката и червената пиперка.
Изливаме яйчената смес  като я разпределяме равномерно.
Поръсваме с магданоза.
Настъргваме кашкавала.
След като се изпече от долната страна и неизпечената страна вече не е с течна консистенция обръщаме.
Температурата на котлона трябва да е умерена.



След като сме изпекли от двете страни прехвърляме на повърхност с пласт хартия за печене и внимателно навиваме и увиваме като бонбон.
Така оставяме докато се охлади, защото иначе рулото се пука и се разпада,което не позволява да се навие.
След като се е охладило , развиваме внимателно и намазваме със заквасената сметана и поръсваме обилно с магданоз.
Плънката е по желание, така,че каквото решите това сложете.
Навийте и поднесете нарязано.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Солени мъфини с тиквички

Солени мъфини с тиквички

 






Необходими продукти: 

2 малки тиквички
3 големи яйца
120 мл. олио
190г. брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. черен пипер
100г. кашкавал
200г. бекон или шунка
6 с.л. прясно мляко
щипка сол




Начин на приготвяне:

Измиваме тиквичките и ги подсушаваме.
Настъргваме ги на дребно ренде.
Трябват ни около 160г. да се получат като тегло, моите бяха малко повече,но ги сложих и си станаха без проблем.
Задушете до получаване на златист загар бекона и отцедете върху пласт кухненска хартия или салфетка.
В купа смесваме  брашното,солта, бакпулвера и содата за хляб.
В купата на миксера ако имате такъв с купа или използвайте дълбок съд за да разбиете яйцата с  олиото за 2-3 мин. 
След това добавете настърганите тиквички и кашкавал.а след това и бекона. 
Разбъркваме добре докато се споят всички продукти и чак тогава добавяме прясното мляко и поетапно  сухите съставки докато се усвоят добре от течните.







Подправяме с черния пипер.
Подготвяме си формички за кексчета като ги намазним и набрашним, за да нямаме проблем с отделянето им след печене и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30- 35 мин.
Преди да поднесем охлаждаме за около 10 -15 минути.
Добър Апетит!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!








четвъртък, 11 юни 2015 г.

Крем супа от тиквички

Крем супа от тиквички



Необходими продукти:

3 средни тиквички
5 с.л. зехтин
3-4 скилидки чесън
1 глава кромид лук
800мл. пилешки бульон
200г. стар хляб направен на трохи
сол,черен пипер
няколко листенца свежа мента

Начин на приготвяне:

В подходящ съд сгорещяваме зехтина и задушаваме ситно нарязаните лук и чесън.
Към тях прибавяме обелените и нарязани на кубчета тиквички  и задушаваме още няколко минути.
Подправяме със сол и на ситно нарязаните листенца мента.
Добавяме стария хляб,който предварително сме направили на трохи с помощта на блендер и разбъркваме.
Наливаме пилешкия бульон, а ако желаете може да замените и със зеленчуков.
Оставяме на умерена температура за 10-15 мин.
Пасираме до постигане на гладка консистенция и връщаме отново на котлона за 10 мин.

Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

 



Баба Гануш

Баба Гануш
или иначе казано Разядка с патладжан





Необходими продукти: 

2 средни патладжана
3 с.л. ТАХАН
4-5 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
лимонов сок
сол
щипка лют червен пипер


Начин на приготвяне:

Патладжаните изпичаме и обелваме от кората.
Прибавяме към тях скилидките чесън,тахана,зехтина,лимоновия сок и зехтина.
Подправяме със сол.
С блендер или пасатор  пасираме всичко до гладка консистенция и опитваме на вкус и ако се налага до подправяме.
Аз сложих допълнително лимонов сок и чесън.
Поднасяме с в купичка,поливаме допълнително със струйка зехтин и щипката лют червен пипер.
Тази разядка е много вкусна в комбинация с пръчици от различни видове зеленчуци.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

 




сряда, 10 юни 2015 г.

Солени бухтички с тиквички

Солени бухтички с тиквички



Любимото ми готвене е сезонното,но също така трябва да е и бързо,лесно и вкусно и тъй като се намираме в сезона на тиквичките,търся разнообразни рецепти за тяхното приготвяне.
Открих на пазара невероятни млади тиквички  и нямаше как просто да не ги купя.
Ето и какво сътворих с тях:

Необходимите продукти за тези невероятни бухтички са:

5 бр. малки тиквички
2 стръка пресен лук
150г. натрошено сирене
1/4 връзка копър
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
3 големи яйца
1 ч.ч. брашно (чашата ми е с вместимост
 200г)
1 пакетче бакпулвер
Разстително олио за пържене


За "лимоновата" майонеза:
Сока на 1/2 лимон
1/2 ч.л. стрито чили на прах за по-пикантен вкус,но ако не сте почитатели на лютото пропуснете


Начин на приготвяне:

Тиквичките измиваме и настъргваме на дребното ренде,посоляваме и оставяме за 30 мин. да си отделят излишната вода.



След това вземаме и допълнително с ръка изстискваме тиквичките,слагаме ги в купа и към тях прибавяме ситно нарязаните копър и пресен лук,натрошеното сирене,брашното,яйцата и бакпулвера.
Подправяме със сол и черен пипер.




В мазнина сгорещена на умерена температура изсипваме от сместа с помощта на супена лъжица.



Пържим до златисто от всяка страна и поставяме в чиния с пласт кухненска хартия или салфетка да сет отдели излишната мазнина.
Поднасяме с майонезата ,която предварително сме смесили със сока на 1/2 лимон и чилито на прах.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

 








неделя, 7 юни 2015 г.

Млечна салата с тиквички и чесън


Млечна салата с тиквички и чесън





Необходими продукти:

3 средни тиквички
1 главичка млечен чесън
1 връзка копър
400г. цедено краве мляко
сол,черен пипер

Начин на приготвяне:

Тиквичките нарязвамена кръгчета с дебелина около сантиметър, осоляваме и оставяме за час да се отцедят от водата,която съдържат.
Печем ги на скара или грил тиган.
Можете и да ги изпържите,но според мен ще станат много мазни и тежки.
Цеденото мляко разбъркваме добре да се получи кремообразна консистенция и смесваме с тиквичките, чесъна, който предварително счукваме на паста, за да не се усещат едри частици, 



прибавяме ситно нарязания копър, подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.
Това е!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


 



  



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...