Най-търсени за последните 7 дни
Пикантни тиквени семки
В сезона на тиквите ,няма как да не предложа вариант за усвояване на тиквените семки.
Сигурна съм , че доста хора ги хвърлят (до скоро бях и аз от тях) без да се замислим колко са полезни те и колко вкусни могат да станат ей така дори за чоплене пред телевизора.
Ето моят вариант,който се надявам да Ви допадне!
Съставките са следните:
Тиквени семки
зехтин/олио
хималайска сол/морска сол
лют червен пипер за пикантност ако обичате можете да добавите и чили ( това е идея от Джейми Оливър)
Начин на приготвяне:
След като почистите тиквата, отделете средната част,където се намират семките в чинийка и въоръжени с търпение е нужно да ги почистите една по една от месестата част,която е останала по тях.
Отделете ги в купичка и ги измийте през гевгир като хубаво ги претривайте с ръце докато уверите,че вече не са със слузеста повърхност.
Отцедете ги и ги разположете в тавичка с хартия за печене като задължително трябва да са на един ред.
Полейте с мазнината,която сте избрали,посолете със сол и лют пипер и разбъркайте като разтресете тавата за да се овкусят.
Печете за около 10-15 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Аз разбрах,че са готови като започнаха да пукат като пуканки и да подскачат (нямам идея защо,но така се получи).
Охладете и ако не ги консумирате веднага след като са напълно изстинали ги прехвърлете в стъклен буркан,който се затваря плътно за да не овлажнеят.
Дано Ви е харесала идеята ми и съм Ви била полезна!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Фреш от моркови,ябълки и лимон
Необходими продукти:
3 големи ябълки
3 моркова
2 лимона
Начин на приготвяне:
Ако сокоизтисквачката Ви е достатъчно мощна сложете цели плодовете, иначе нарежете и така изцедете плодовете за да не затормозявате работата на машинката.
Това е!
Ако желаете сложете лед ,аз понеже не обичам да разводнявам фреша го пия без.
Тази чаша пълна с витамини,ще Ви предпази от коварните зимни вируси и разбира се,ще Ви изпълни с енергия!
Наздраве!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Ориз с праз маслини
Необходими продукти:
2 ч.ч. бял бисерен ориз
200г. почистени от костилката черни маслини
1 глава кромид лук
1 стрък праз1,200мл. зеленчуков бульон/вода/ пилешки бульон (каквото предпочитате)
растително олио/зехтин
сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Ориза измиваме добре от нишестето,за да не залепва.
Нарязваме лука и праза на ситно и прибавяме ориза.
Сипваме течност каквато сте избрали,вода или пилешки или зеленчуков бульон и аз използвам метода на задушаване ,който съм писала ТУК, или си го направете както Вие си знаете и сте си свикнали.
След като е готов ориза,добавяме нарязаните на ситно маслини ,подправяме,разбъркваме и пресипваме сместа в тавичка.
Ако е необходимо добавяме още малко течност.
Запичаме за около 20-25 мин. в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Този ориз е подходящ както за гарнитура,така и за самостоятелно хапване като основно.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Ореховки
Необходими продукти:
120г. орехови ядки
85г. пудра захар
1 ванилия на прах
1 белтък от голямо яйце
Начин на приготвяне:
Смелете ореховите ядки колкото е възможно по-ситно,но Ви препоръчвам да оставите малко по-едри частички за да се усещат.
Прибавете белтъка,ванилията и захарта.
Разбъркайте белтъка заедно с останалите съставки,без да го разбивате на сняг отделно! Иначе ще получите шоко целувки с орехи,а не ореховки!
Получава се гъста,лепкава консистенция, но не става като тесто.
С помощта на лъжичка загребвайте и слагайте в тава с пласт хартия за печене,като леко ги сплескате, не се притеснявайте те се надуват и задължително оставете място между тях,защото леко се "разливат" и така,ще избегнете слепването им.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути или до получаване на кафяв цвят.
Охладете и поднесете.
Ако не консумирате веднага след като се охладят ореховките ги приберете в кутия с капак и съхранявайте на сухо и не много топло място.
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Нектар от ябълка ,морков и банан
Моите пропорции бяха тези:
3 големи моркова
3 големи банана
3,5 кг. ябълки
лимонена киселина
захар
Начин на приготвяне:
Почистете и обелете ябълките,морковите и бананите.
Нарежете ги като моркова ако го настържете ще е най-добре ,защото другите плодове са меки и бързо ще станат готови за нектара.
Претеглете ги.
На килограм почистен плод слагаме 1 ч,ч, вода.
Сложете ги да в тенджерата заедно с водата,докато омекнат и станат готови за пасиране.
Пасирайте на гладка смес.
Премерете колко литра Ви е чистата плодова смес и разредете с вода до получаване на желаната от Вас консистенция.
Сложете и захар като тя е 1 чаена чаша на всеки литър добавена вода.
върнете на котлона докато захарта се стопи и е нужно около 5 минути да поври за да се съединят водата и нектара.
Сега прибавяме лимонена киселина като тя е 4 г. на 1 литър от цялото количество.
Разбъркайте и оставете да поври още 2-3 минути.
Прелейте горещия нектар в шишета с винтови капаци и ги обърнете за да може от горещата течност да се вакуумират без допълнително заваряване.
Това е!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!