Ореховки
Необходими продукти:
120г. орехови ядки
85г. пудра захар
1 ванилия на прах
1 белтък от голямо яйце
Начин на приготвяне:
Смелете ореховите ядки колкото е възможно по-ситно,но Ви препоръчвам да оставите малко по-едри частички за да се усещат.
Прибавете белтъка,ванилията и захарта.
Разбъркайте белтъка заедно с останалите съставки,без да го разбивате на сняг отделно! Иначе ще получите шоко целувки с орехи,а не ореховки!
Получава се гъста,лепкава консистенция, но не става като тесто.
С помощта на лъжичка загребвайте и слагайте в тава с пласт хартия за печене,като леко ги сплескате, не се притеснявайте те се надуват и задължително оставете място между тях,защото леко се "разливат" и така,ще избегнете слепването им.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути или до получаване на кафяв цвят.
Охладете и поднесете.
Ако не консумирате веднага след като се охладят ореховките ги приберете в кутия с капак и съхранявайте на сухо и не много топло място.
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
120г. орехови ядки
85г. пудра захар
1 ванилия на прах
1 белтък от голямо яйце
Начин на приготвяне:
Смелете ореховите ядки колкото е възможно по-ситно,но Ви препоръчвам да оставите малко по-едри частички за да се усещат.
Прибавете белтъка,ванилията и захарта.
Разбъркайте белтъка заедно с останалите съставки,без да го разбивате на сняг отделно! Иначе ще получите шоко целувки с орехи,а не ореховки!
Получава се гъста,лепкава консистенция, но не става като тесто.
С помощта на лъжичка загребвайте и слагайте в тава с пласт хартия за печене,като леко ги сплескате, не се притеснявайте те се надуват и задължително оставете място между тях,защото леко се "разливат" и така,ще избегнете слепването им.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути или до получаване на кафяв цвят.
Охладете и поднесете.
Ако не консумирате веднага след като се охладят ореховките ги приберете в кутия с капак и съхранявайте на сухо и не много топло място.
Да Ви е сладко!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!