неделя, 4 октомври 2015 г.

Ореховки

Ореховки






Необходими продукти:

120г. орехови ядки
85г. пудра захар
1 ванилия на прах
1 белтък от голямо яйце 

 

 

Начин на приготвяне:

Смелете ореховите ядки колкото е възможно по-ситно,но Ви препоръчвам да оставите малко по-едри частички за да се усещат.
Прибавете белтъка,ванилията и захарта.
Разбъркайте белтъка заедно с останалите съставки,без да го разбивате на сняг отделно! Иначе ще получите шоко целувки с орехи,а не ореховки!
Получава се гъста,лепкава консистенция, но не става като тесто.
С помощта на лъжичка загребвайте и слагайте в тава с пласт хартия за печене,като леко ги сплескате, не се притеснявайте те се надуват и задължително оставете място между тях,защото леко се "разливат" и така,ще избегнете слепването им.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15-20 минути или до получаване на кафяв цвят.
Охладете и поднесете.
Ако не консумирате веднага след като се охладят ореховките ги приберете в кутия с капак и съхранявайте на сухо и не много топло място.
Да Ви е сладко!


Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




петък, 2 октомври 2015 г.

Нектар от ябълка ,морков и банан

Нектар от ябълка ,морков и банан






Моите пропорции бяха тези:

3 големи моркова
3 големи банана
3,5 кг. ябълки
лимонена киселина
захар



Начин на приготвяне:

Почистете и обелете ябълките,морковите и бананите.
Нарежете ги като моркова ако го настържете ще е най-добре ,защото другите плодове са меки и бързо ще станат готови за нектара.
Претеглете ги.
На килограм почистен плод слагаме 1 ч,ч, вода.
Сложете ги да в тенджерата заедно с водата,докато омекнат и станат готови за пасиране.
Пасирайте на гладка смес.





Премерете колко литра Ви е чистата плодова смес и разредете с вода до получаване на желаната от Вас консистенция.
Сложете и захар като тя е 1 чаена чаша на всеки литър добавена вода.
върнете на котлона докато захарта се стопи и е нужно около 5 минути да поври за да се съединят водата и нектара.
Сега прибавяме лимонена киселина като тя е 4 г. на 1 литър от цялото количество.
Разбъркайте и оставете да поври още 2-3 минути.
Прелейте горещия нектар в шишета с винтови капаци и ги обърнете за да може от горещата течност да се вакуумират без допълнително заваряване.
Това е!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






 


Орехови сладки

Орехови сладки







Необходими продукти:

300г. смлени орехови ядки
250г. захар
3 белтъка
2 ванилии







Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците заедно със захарта и ванилиите на сняг с миксер.
Малко по малко добавете смлените ядки като разбърквате този път с шпатула.









Загребвайте с лъжичка от белтъчното тесто и сложете в тава с пласт хартия за печене.
Разбира се ,можете да използвате и пош с накрайник,но аз не смелих орехите фино,а оставих да се усещат парченца и така можеше да се запуши накрайника ,затова ако използвате моят метод оформете с лъжичка.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15-18 мин.
Имайте предвид,че след изпичането се стягат допълнително и ако оставите повече време във фурната ще станат много твърди.
Тези сладки са нещо средно между ореховки и целувки и затова реших да ги представя именно като орехови сладки,а на вкус са невероятно вкусни и идеална добавка към чаша кафе.
Да Ви е сладко!

Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 

 

четвъртък, 1 октомври 2015 г.

Сос "Маринара"

Сос "Маринара"








Необходими продукти:

8 домата сорт "рома"
5 големи листа босилек
6 скилидки чесън
1/2 ч.л. риган
сол на вкус
зехтин





Начин на приготвяне:

Измийте и разполовете доматите,
Сложете ги в тава ,посолете ги и ги сложете да се изпекат леко на 200 градуса. до получаване на лек загар.
Аз имах готови мариновани сушени домати , които приготвих по-рано през лятото и затова ползвах тях и тази процедура с печенето си я спестих.
Също така използвах и вече овкусения зехтин,с който се бяха мариновали.
Като са готови сложете ги в блендер или кухненски робот заедно със скилидките чесън ,босилека,ригана и още малко зехтин.







Получава се консистенция като на паста.
Прехвърлете в тиган и сгответе за около 10 мин.
Тъй като разгледах доста рецепти имаше и различни разновидности на този сос ,някои бяха с вино, със ситно нарязан лук и т.н. аз реших но това по мой вкус,а Вие решете дали ще го направите така, добавих ситно нарязан лук и морков, задуших и чак тогава прибавих доматената паста и се получи много вкусен сос въпреки,че е без месо и Ви го препоръчвам горещо.







Този сос се поднася предимно със спагети и паста,но защо не и да не е прекрасна добавка и към месо - Вие решете с какво и как да го поднесете.
Едно е сигурно много е вкусен.
Добър Апетит!


Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




 

 

понеделник, 28 септември 2015 г.

Пилешката супа на баба

Пилешката супа на баба



Необходими продукти:

1 цяло пилешко бутче
1/2 връзка магданоз
1 к.ч. бисерен ориз
сол,черен пипер
2 жълтъка
лимонов сок за овкусяване


Начин на приготвяне:

Сложете пилешкото бутче да се свари в около 1,5л. вода
След като се свари извадете го с решетъчна лъжица и го накъсайте на дребно.
През това време сложете ориза в бульона да се свари.
Като е готов, прибавете пилешкото месо ,подправете със сол и черен пипер.
Като се охлади супата застройте с жълтъжите ,в които сме капнали няколко капки оцет за да не се пресекат,но все пак първо уеднаквете температурите като прибавите по малко бульон към тях с енергично бъркане и след това излейте в цялото количество супа.
Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Тази супа е много оскъдна от към продукти,но е невероятно вкусна и е скъп спомен от моето детство.
Добър Апетит!


Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







неделя, 27 септември 2015 г.

Нервозни кюфтета

Нервозни кюфтета
(пикантни кюфтета)







Необходими продукти:

500г. кайма смес
2-3 люти чушлета
1/2 връзка магданоз
2 стръка пресен лук или 1 глава кромид
1 ч.л. чубрица
1/4 ч.л. черен пипер



 



Начин на приготвяне:


Омесете каймата заедно с подправките и ситно нарязаните магданоз ,лук и люти чушлета.








Оставете за 30 мин. в хладилника да си "поеме" ароматите и с намазнени с олио ръце оформете кюфтетата и изпечете на скара или грил-тиган,
Поднесете топли с подходяща гарнитура
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Витаминозна есенна салата

Витаминозна есенна салата




 



Необходими продукти:

1 морков
50г. царевица от консерва
1 шепа кълнове по Ваш избор аз използвах от броколи
морска сол
зехтин 
лимонов сок






Начин на приготвяне:

Настържете моркова.
Прибавете към него царевицата,която е добре отцедена.
Сложете и кълновете и разбъркайте добре.
Овкусете със солта,зехтина и лимоновия сок.
Това е много проста за приготвяне салата и с невероятен вкус , а на мен лично ми е любима.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

събота, 26 септември 2015 г.

Тиквени мъфини

Тиквени мъфини








Необходими продукти:

1 3/4 ч.ч. брашно

1 ч.ч. кафява захар
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. канела на прах
1/4 ч.л. бахар на прах (аз го счуках тъй като имах цели зърна)
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч,л. индийско орехче (аз нямах и го пропуснах)
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. пюре от тиква 
1/2 ч.ч. мляко ( ако спазвате веган режим заменете с вода)
1/2 ч.ч. растително олио

 


 

 



 Начин на приготвяне:

Пресейте брашното и добавете останалите сухи съставки.
Разбъркайте добре.
Отделно смесете пюрето от тиква ( аз си я опекох и я пюрирах) , олиото и млякото.
Смесете сухите и течните съставки докато се получи гъста консистенция като внимаваме да се смесят добре, става и без миксер и в този случай аз не го използвах.





Сипете във формички за мъфини и печете 18-20 мин. в предварително загрята на 180 градуса.
Охладете,
Да Ви е сладко!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!



петък, 25 септември 2015 г.

Макарони с кайма на фурна

Макарони с кайма  на фурна



Необходими продукти:

500г. кайма смес
1 морков
1 лук
300г. доматено пюре
1 ч.л. чубрица/сух риган
сол,черен пипер
1 с.л. брашно
1 пакет макарони (от извитите)
200г. кашкавал
100 г. топено сирене 





Начин на приготвяне:

Сварете макароните в подсолена вода.
През това време задушете ситно нарязаните лук и морков в малко мазнина , а след като омекнат добавете и каймата.
Запържете я докато стане на "трохи".
Сложете 1 с.л. брашно и разбъркайте.
Подправете със сол,черен пипер и чубрица /сух риган.
Сложете доматеното пюре ,разбъркайте и добавете топеното сирене.
Отново разбъркайте много добре докато сиренето се разтопи 
Ако стане много гъсто добавете от нишестената вода ,в която са се варили макароните.
Изцедете макароните и ги сложете при каймата .
Разбъркайте.
Сипете сместа в тавичка, настържете на дребно ренде кашкавала като го разпределите равномерно върху макароните и запечете в предварително загрята фурна за 15 - 20 мин, на 200 градуса или до получаване на златиста коричка.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...