събота, 25 юли 2015 г.

Мързелива баница


Мързелива баница

 



Необходими са Ви единствено:

4 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода бикарбонат 
1/2 ч.ч. олио
300г. сирене

1 ч.ч. - 200мл.





Начин на приготвяне:

Сложете содата да шупне в киселото мляко.
Като шупне сложете яйцата , 
олиото и брашното.
Всичко това направих за няма и 5 мин с помощта на миксер. 
Накрая като се получи лепкаво тесто добавете и натрошеното сирене и разбъркайте този път с шпатула.
Сложете сместа в тавичка с диаметър 24-26 см. , а ако не е с незалепващо покритие намаслете и набрашнете предварително.
Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор или 200 градуса без за около 20-25 мин. или до суха клечка.
Като се изпече тази вкусотия, напръскайте с вода и покрийте с кърпа за десетина минути.
За има няма 30 мин. имате страхотна закуска.
Добър Апетит!

източник: bonapeti.bg

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








петък, 24 юли 2015 г.

Доматена салата с чесън, овче сирене и орехи


Доматена салата с чесън, овче сирене и орехи







Необходими продукти:

 2 средни домата
2 скилидки чесън
30г.орехови ядки
100г. овче сирене
сол
зехтин/растително олио







Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете доматите.
Ако не искате да Ви се разводни салата, премахнете средната част на домата.
В хаванче сложете ореховите ядки, скилидките чесън и сол.
Счукайте ги на не много дребни парченца.
Прибавете ги към доматите, посолете допълнително ако е необходимо и подправете със зехтин.
Разбъркайте добре.
Сервирайте салатата с натрошено овче сирене.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


 


четвъртък, 23 юли 2015 г.

Конфитюр от кайсии

Конфитюр от кайсии




Необходими продукти:

2 кг. кайсии (почистен плод)
2 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина.




Начин на приготвяне:

Измийте и отстранете от кайсиите костилките.
Нарежете ги на парчета и ги сложете в подходящ съд. 
Аз лично използвам тенджера, в която ще ги варя.
Посипете захарта върху тях.
Понеже са кисел плод слагам 1:1 захар и плод, но ако желаете сложете по-малко.
Оставете за 24 часа в хладилник.
На другия ден ще забележите,че са си пуснали сладка вода като сироп.
Сложете на котлона на умерена температура и варете, докато съдържанието стане 1/2 от първоначалното количество.
Аз познавам след като плода започне да се разпада.
Ето така изглеждаше:



Пасирайте до гладка смес или ако желаете парченца направяте само няколко оборота с пасатора.



Върнете на котлона.
Оставете за още 10 мин. като сложите лимомената киселина.
На 1 кг слага, 1/2 ч.л. от нея.
Внимавайте да не стане много гъсто сладкото, защото като изстине става още по-гъсто.
В добре измити буркани с винтови капаци изсипете горещия конфитюр, затегнете добре капака и обърнете с капака надолу.



От горещата смес се вакуумират и нямат нужда от заваряване.
Оставете така,докато изстинат.
Ако някой буркан избие капака, просто подгрейте отново количеството и преместете в друг буркан.
Това е!
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




сряда, 22 юли 2015 г.

Салата с печени пиперки, сирене и босилек


Салата с печени пиперки, сирене  и босилек




Необходими продукти:

300г. печени обелени червени пиперки
100- 150г. бяло твърдо сирене
2 скилидки чесън
10 листа босилек
50г. орехови ядки
2 с.л. зехтин
сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пиперките на еднакви парчета.
В хаванче слагаме скилидките чесън, ореховите ядки босилека като отделаме 2-3 листенца за украсата , солта и зехтина.



Счукваме на паста.
Прибавяме към пиперките патата наподобяваща на песто  и разбъркваме добре.
Разпръскваме кубчетата сирене и украсяваме с листа босилек.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


вторник, 21 юли 2015 г.

Дзадзики

Дзадзики


Дзадзики е гръцка салата.
Прави се от кисело мляко (обикновено овче или козе),краставици, чесън ,сол, зехтин, понякога и лимонов сок, мента, магданоз или копър.

Сервира се студена и докато в Гърция и Турция тя е по-скоро предястие или гарнитура, на други места се сервира придружавана с хляб.
Добавя се и към дюнери.
В България е позната като "сух таратор" или "Снежанка", а в Ирак се прави от гъсто мляко, краставица ,мента или копър и се поднася с накълцани ядки за украса.

източник на информацията: Уикипедия


 


Необходими продукти:

1 средна краставица
2-3 скилидки чесън
5 с.л.  цедено кисело мляко
сол,бял пипер на вкус

 


Начин на приготвяне:

Обелваме краставицата и я нарязваме на кубчета.
Подправете със сол и бял пипер и разбъркайте.
Добавете и млякото.
Отново разбъркайте добре.
Охладете преди сервиране.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Хтипити с чесън

Хтипити с чесън



Необходими продукти:

2-3 скилидки чесън
250-300г. сирене "Фета"
5 с.л. лъжици - препълнени гъсто кисело мляко
2 с.л. зехтин





Начин на приготвяне:

В блендер или с пасатор пасирайте до гладка кремообразна смес сиренето, млякото,чесъна и зехтина.
Ако обичате люто, можете да замените скилидките чесън с люта чушка.
Аз използвах цедено кисело мляко за да придам повече гъстота и поръсих с лют червен пипер.
Това е гръцка разядка,която се оказа страшно вкусна!
Преди да поднесете полейте със струйка зехтин
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


Пукани люти чушлета


Пукани люти чушлета




Необходими продукти:

200г. дребни люти чушлета като моите или 100г. едри
3-4 скилидки чесън
2 с.л. мед
2 с.л. олио
3 с.л. оцет
сол,черен пипер на вкус
ситно нарязан пресен копър



Начин на приготвяне:

В буркан смесваме меда, олиото,оцета и подправяме на вкус.
Затваряме буркана и разбъркваме като шейкър.
Опитайте. 
Коригирайте маринатата ,която после се превръща в страхотен сос тип "Топеница" според Вашия вкус.
Обелете скилидките чесън и ги смачкайте .
Пуснете ги в маринатата.
Опукайте чушките на котлон или сух тиган така ,че да се изпекат равномерно и да се "подкожат".
Както са топли ги сложете в буркан, добавете копъра и залейте с маринатата.
Разклатете добре буркана за да се "накиснат" добре чушките.
Съхранявайте в хладилник.
В добре затворен буркан и в хладилник могат да издържат до 5-6 месеца.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



понеделник, 20 юли 2015 г.

Бърз сос "Тартар"


Бърз сос "Тартар"



Необходими продукти:

1 яйце
175 мл. зехтин/олио
1 ч.л. горчица
1 ч.л. лимонов сок

1 скилидка чесън
1 с.л. каперси
1/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. морска сол / може и обикновена/
4 бр. кисели краставички
магданоз/копър



Начин на приготвяне:

В тесен висок съд сложете яйцето, скилидката чесън подправките и горчицата. 
Започнете да разбивате с пасатор като малко по малко наливате зехтина. Техниката е както като приготвяте майонеза.
Прибавете нарязаните на кубчета кисели краставички , каперсите и магданоза или копъра.
Разбъркайте добре.
Това е най-разпространеният сос за риба.
Добър Апетит!

източник на рецептата: http://novini.cc

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!


 

 


Смути с банан, ягоди и ленено семе


Смути с банан ,ягоди и ленено семе







Необходими продукти:


10 бр. ягоди
1 голям банан
1 ч.ч. - 200мл. прясно мляко
1 ч.л. ленено семе 
мед 








Начин на приготвяне:


Почистете и нарежете банана, а на ягодите махнете само зелената част.
Замразете ги за да са ледени за смутито - може и да не са ,но ще трябва да сложите лед, за да ви е студена напитката, а така се разрежда.
Сложете ги в блендер заедно с млякото, лененото семе и меда.
Пасирайте до гладка смес.
Ако имате пасатор или шейкър кана също ще Ви свършат прекрасна работа.
Поднесете и консумирайте веднага.
Това здравословно смути е много засищащо и може да замести закуската
Наздраве!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


 


неделя, 19 юли 2015 г.

Студена крем супа от краставици


Студена крем супа от краставици



Необходими продукти:

600г. краставици
100г. заквасена сметана
100г. крема сирене
 1 скилидка чесън
кората и сока на един лимон
магданоз
сол,черен пипер

Начин на приготвяне:

Краставиците се обелват и нарязват на едро, слагат се в блендер заедно със сока и кората на лимона, скилидката чесън , заквасената сметана, крема сиренето и магданоза.
Пасират се до гладка смес .
Подправят се!
Тази разхлаждаща студена супа е идеална за летните горещи дни!
Добър Апетит!

източник на рецептата: bonapeti.bg

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




събота, 18 юли 2015 г.

Черни миди с чесън и бяло вино


Черни миди с чесън и бяло вино








Необходими продукти:

 700г. Черни миди 
100мл. бяло вино
3-4 скилидки чесън
50 г. масло
копър - аз сложих и магданоз, тъй като го обожавам







Начин на приготвяне:

Почистваме мидите и ги измиваме добре. 
Слагаме ги в тенджера без никаква течност и ги затваряме с капак.
На умерена температура се варят докато се отворят.
Те си пускат сок,това е нормално и не трябва да Ви притеснява.
Ако някоя мида не се е отворила я изхвърлете. Това означава, че е била мъртва още преди да я сложите да се вари.
В дълбок тиган сложете маслото.
Като се сгорещи сложете счуканите или нарязани на ситно скилидки чесън.
Внимавайте да не загорят.
Отцедете мидите и им почистете ядката от това което стърчи като водорасло от нея  както са в черупката без да я отделяте.
Като ароматизират маслото сипете бялото вино,изчакайте 5 мин. докато алкохола се изпари  и  чак тогава сложете и  мидите.
Разбъркайте добре и  поръсете със ситно нарязан копър или магданоз.
Оставете още за 2-3 минути и сервирайте с резен лимон.
Поднесете веднага.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...