сряда, 10 юни 2015 г.

Солени бухтички с тиквички

Солени бухтички с тиквички



Любимото ми готвене е сезонното,но също така трябва да е и бързо,лесно и вкусно и тъй като се намираме в сезона на тиквичките,търся разнообразни рецепти за тяхното приготвяне.
Открих на пазара невероятни млади тиквички  и нямаше как просто да не ги купя.
Ето и какво сътворих с тях:

Необходимите продукти за тези невероятни бухтички са:

5 бр. малки тиквички
2 стръка пресен лук
150г. натрошено сирене
1/4 връзка копър
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
3 големи яйца
1 ч.ч. брашно (чашата ми е с вместимост
 200г)
1 пакетче бакпулвер
Разстително олио за пържене


За "лимоновата" майонеза:
Сока на 1/2 лимон
1/2 ч.л. стрито чили на прах за по-пикантен вкус,но ако не сте почитатели на лютото пропуснете


Начин на приготвяне:

Тиквичките измиваме и настъргваме на дребното ренде,посоляваме и оставяме за 30 мин. да си отделят излишната вода.



След това вземаме и допълнително с ръка изстискваме тиквичките,слагаме ги в купа и към тях прибавяме ситно нарязаните копър и пресен лук,натрошеното сирене,брашното,яйцата и бакпулвера.
Подправяме със сол и черен пипер.




В мазнина сгорещена на умерена температура изсипваме от сместа с помощта на супена лъжица.



Пържим до златисто от всяка страна и поставяме в чиния с пласт кухненска хартия или салфетка да сет отдели излишната мазнина.
Поднасяме с майонезата ,която предварително сме смесили със сока на 1/2 лимон и чилито на прах.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

 








неделя, 7 юни 2015 г.

Млечна салата с тиквички и чесън


Млечна салата с тиквички и чесън





Необходими продукти:

3 средни тиквички
1 главичка млечен чесън
1 връзка копър
400г. цедено краве мляко
сол,черен пипер

Начин на приготвяне:

Тиквичките нарязвамена кръгчета с дебелина около сантиметър, осоляваме и оставяме за час да се отцедят от водата,която съдържат.
Печем ги на скара или грил тиган.
Можете и да ги изпържите,но според мен ще станат много мазни и тежки.
Цеденото мляко разбъркваме добре да се получи кремообразна консистенция и смесваме с тиквичките, чесъна, който предварително счукваме на паста, за да не се усещат едри частици, 



прибавяме ситно нарязания копър, подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.
Това е!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


 



  



събота, 6 юни 2015 г.

Черешов сладкиш

Черешов сладкиш





Необходими продукти:

3 бр. яйца от най-големия размер
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. или около 300г. гъсто кисело мляко , а може и да замените със същото количество заквасена сметана
1 бакпулвер

1/2 ч.ч. олио
2 ванилии на прах
500г. почистени от костилките череши

Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем.
Ще вметна само,че сладкиша не става особено сладък,така че ако обичате по-сладките десерти добавете още половин чаша захар.
Добавяме киселото мляко  (заквасената сметана)  и олиото и отново разбиваме.
На части добавяме пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.

Замених ванилиите с есенция ром,който според мен направи сладкиша много приятен и ароматен.
Изсипваме сместа в по-разлята тавичка за да стане тънък пласт , а не да бухне.
Използвах Стоун Ледженд 2 в 1 тава и тенджера тъй като е идеална като размер за този сладкиш, а и не беше необходимо да намазвам предварително дъното й с мазнина тъй като е незалепващо.




  Разпределяме равномерно черешите.
Поставяме в  предварително загрятата на 180 градуса фурна за около 35-40 мин. или до суха клечка.

Охлаждаме и поръсваме с пудра захар.





Ако използвате както мен  Стоун Ледженд 2 в 1 тава и тенджера не се безпокойте да нарежете сладкиша както направих аз директно в тавичката, тъй като освен всичките плюсове ,които притежава е и с ненадраскваща повърхност.Това е един най-обикновен сладкиш от старите тефтери и мой много мил спомен от моето детство,когато майката на моята приятелка го приготвяше и ни викаше от балкона пред блока, даваше ни в салфетка по едно парче и ние отново хуквахме да играем.
Надявам се и на Вас да Ви хареса толкова ,колкото на нас :)
Полях със сироп от сладко от ягоди,който правих тези дни  за по-сладък и наситен вкус.

Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК




понеделник, 1 юни 2015 г.

Ягодов млечен шейк с домашен сладолед

Ягодов млечен шейк с домашен сладолед





Необходими продукти:
10 бр. ягоди
150 мл. прясно мляко
1 ч.л. мед ,но сложете толкова ,колкото искате да Ви е сладко



http://cookingtwentyfourseven.blogspot.com/2015/05/blog-post_31.html


Начин на приготвяне:

В блендер или шейкър кана слагаме всички съставки и разбиваме до гладка консистенция.
Поднасяме в студена чаша като е много важно да се направи този страхотен на вкус шейк непосредствено преди сервиране.
Да Ви е сладко!







Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Рулца от грилован патладжан

Рулца от грилован патладжан






Необходими продукти:

1 голям патладжан
200г. заквасена сметана
150г. краве сирене
3 скилидки чесън
1/2 връзка копър
сол,черен пипер





Начин на приготвяне:

Патладжана нарязваме по дължина на "филийки" с около сантиметър дебелина, осолява и оставяме за поне час да се отцедят от горчивата вода,която съдържат.
Мажем ги с четка с малко олио и печем от едната страна, след това мажем и обръщаме и от другата страна да се изпекат.
Печем на скара или грил тиган и оставяме върху кухненска хартия.




Пълнежа за рулцата правим като смесваме сметаната със натрошеното сирене, наситнените копър и чесън и подправяме на вкус.



Всяко парче патладжан пълним с чаена лъжичка от сместа като я поставяме в тясната му страна и завиваме внимателно.
За по-деликатен външен вид отрязах от двата края на рулцата за да премахна "кожата" на патладжана.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








неделя, 31 май 2015 г.

Ванилов сладолед с ягоди

Ванилов сладолед с ягоди





Сега ще Ви представя рецепта за домашен сладолед,която буквално се приготвя за 15 мин. и има невероятен вкус.
Тъй като утре е 1-ви юни, исках да зарадвам моето съкровище със сладолед,защото това й е най-любимия десерт и щом ще хапва, държа той да е домашно приготвен, а не с добавени Е-та и аромати.

 

 

 


Ето и какво Ви е необходимо:

500мл. течна сладкарска сметана
500мл. прясно краве мляко
8 жълтъка
1/2 ч.ч. кристална захар
2 ванилии

за ягодовата добавка използвах:

300г. ягоди
3 с.л. захар


Начин на приготвяне:

Първо направих ягодите като в малка касеролка ги поръсих със захарта и на умерен огън ги заврях, по същия начин  както се прави ягодовия конфитюр.
След като се извлече водата от тях и се сгъсти соса,който се получи, оставих да се охлади ягодовата смес.





Завираме млякото, ванилиите и сметаната и отнемаме от котлона.
На тънка струйка добавяме добре разбитите жълтъци със захарта ,като разбъркваме енергично.
( Не е необходим миксер, а само телена бъркалка за яйца)



Оставяме да се охлади за около 20 мин. ,сипваме в подходящ съд за фризер заедно с ягодовата смес, разбъркваме и замразяваме.
На всеки час разбърквах сместа, тъй като ягодите падат на дъното и в процеса на замразяване на сладоледа, като разбъркваме периодично се разпределят навсякъде.
Това е!
След 6 часа имах страхотен домашен сладолед
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



събота, 30 май 2015 г.

Лозови сармички


Лозови сармички



 

 

Необходими продукти:

лозови листа 
1 1/2 ч.ч. ориз
500г. кайма
1 средно голям морков
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз
сол,черен пипер

За запръжката:

олио
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. брашно



Начин на приготвяне:

Ако използвате току-що откъснати листа от лоза, ги измийте и бланширайте за около 10 сек, колкото да променят цвета си към кафеникав.
Това става като заврите вода, отнемете я от котлона и по 20-30 листа, потапяте, бройте до 10 и извадете  в съд със студена вода , да се пресече варенето и по тази начин ,ще останат гъвкави и няма да се накъсат. Ако обаче прекалите с варенето буквално ще станат на каша.
Сместа я подготвям като омесвам каймата с чубрицата, черния пипер, 1/2 връзка пресен лук и магданоза нарязани на ситно.
Ориза измиваме за да отмием нишестето.
В съд сгряваме олио и слагаме другата половина от връзката лук, отново ситно нарязана, моркова, нарязан на дребно и задушаваме.
Като поомекнат слагаме каймата и я задушаваме много добре.
Прибавяме червения пипер, черния пипер и солта.
След това прибавяме и ориза .
Разбъркваме много добре да се омазни и прибавяме вода .
Трябва ориза да стане полу-готов ( все пак ще варим и след като завием сармичките).



Във всеки лист слагаме по 1 с.л. от сместа и завиваме стегнато.
Редим в тенджерка.



След като сме наредили всички сармички, затискаме с плоска чиния и някаква тежест отгоре  за да не се развият по време на варенето и добавяме вода толкова, колкото да е един пръст над чинията,която ги притиска.
Варим на умерена температура за около 30-40 мин.
След като са готови, махаме чинията и правим запръжка от олиото,червения пипер и брашното и заливаме сармичките.
Поднасяме с кисело мляко
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






петък, 29 май 2015 г.

Затворена пърленка с плънка

Затворена пърленка с плънка








Необходими продукти за тестото: 
300 мл. топла вода

600г. брашно
1/2 кубче прясна мая

1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 с.л. оцет
3 с.л. олио


За плънката :

300г. шунка
150г. кашкавал
резени домати



Начин на приготвяне:

Омесваме меко тесто от посочените продукти и го оставяме да втаса.
След като тестото си е удвоило обема разделяме на 8 равни части.
Всяка разточваме и в едната страна слагаме шунката, настъргания кашкавал и домата или плънка по Ваш вкус и избор и загръщаме с другата част от тестото.





Печем в добре загрят грил тиган или скара на умерена температура.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
 


 

 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...