Най-търсени за последните 7 дни
Картофки "Уеджис"
Необходими продукти:
3 картофа със средна големина
1/2 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. лют червен пипер
1/2 ч.л. сладък червен пипер
3 с.л. зехтин / олио
1 ч.л. суха мащерка
1/4 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват ако са с дебела кожа, а ако са от пресните се измиват добре с гъбичка.
Нарязват се по дължина и се попиват от излишната влага с домакинска хартия или салфетка.
Сложете резените картофи в купа и добре разбъркайте с мазнината.
Подправките се смесват , слагат се в мелничка за кафе и се смилат много фино, а след това се овалва всяко картофче в тях и се нареждат в тава с хартия за печене на един ред.
!!!Ако картофките,които използвате са стари, бланширайте ги във вряща подсолена вода за 5 минути, за не останат сурови в средата, а отвън да прегорят,когато ги сложите да се пекат!!!
Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна до златисто за около 20-25 минути!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Лазаня с кори за баница
Необходими продукти:
400г. фини кори за баница
Няколко вида колбас по избор
2 кисели краставички
лютеница/кетчуп/доматено пюре за основа
топено сирене
краве сирене
царевица
гъби
прясна зелена пиперка
кашкавал
чубрица,риган или подправки по Ваш вкус
олио
За заливката:
250 мл. газирана вода
4 яйца от големия размер или 5 по-малки
1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
В подходяща тава, аз използвах правоъгълна за по-удобно, намазняваме , слагаме 1 лист, отново намазняваме и отгоре друг лист.
За основа ползвах лютеница , но сложете каквото пожелаете като кетчуп или доматено пюре, след това колбас и нарязани продукти и подправки и след това отново кора за баница, намазняваме с олио и отново кора за баница.
Така редуваме докато свършим продуктите като завършваме с кори за баница.
Нарязваме на квадрати и заливаме със заливка направена от разбитите яйца, газираната вода и солта.
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Малко преди да е готова "лазанята", вадим от фурната и покриваме обилно с настърган кашкавал.
Като получим златист загар лазанята е готова.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Яйчен пастет
Този божествен пастет от варени яйца ще Ви спечели с неустоимия си вкус. Подходящ е за пролетта , тъй като може да сложите в него, предпочитаните от Вас "зеленийки", а също така и за Великденската трапеза.
Ето и необходимите продукти за пастета,който аз направих:
3 сварени яйца от най-големия размер
1 с.л. зехтин
100г. сирене
3 стръка пресен копър
1 стрък пресен лук,но само зелената му част
черен пипер
Начинът на приготвяне е изключително лесен:
Нарежете на ситно зелената част на пресния лук, копъра , а варените яйца на 4.
Използвах за направата на пастета Нутрибулет, тъй като смила за секунди , като поставих всички всички съставки,като най-отгоре натрошаваме с ръка сиренето и поливаме с лъжицата зехтин в малката чашка.
Използвах кръстатите остриета на Нутрибулет и миксирах за кратко тъй като не исках да е напълно гладка сместа,а леко да загатва за продуктите,които се съдържат.
При необходимост подправете допълнително по Ваш вкус със сол (ако сиренето,което използвате не е достатъчно солено) и черен пипер.
Страхотна разядка е и уникално на вкус.
Опитайте и Вие!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
рецептата е вдъхновена от : http://www.supichka.com
Фрикасе от гъбиНеобходими продукти:Около 700г. гъби100г. масло5 скилидки чесън1,5л. бульон/ вода8 с.л. брашно3 жълтъка300г. кисело млякосолчерен пиперпресен копър
Начин на приготвяне:Гъбите почистваме ако е необходимо и нарязваме на не много тънки филийки.В подходящ съд слагаме маслото докато се разтопи и с пресата за чесън, ако имаме такава пресоваме скилидките, а ако нямаме кълцаме на възможно най-ситно.Разбъркваме. Трябва да си пуснат аромата и маслото да стане "чесново"Прибавяме гъбите и задушаваме като периодично разбъркваме докато получат тъмно-кафяв цвят с лек загар.Отнемаме от котлона.В друг съд слагаме на котлона предварително разбитите жълтъци, кисело мляко и брашно и бъркаме енергично с тел за разбиване на яйца.След като се сгъсти сместа и започнат на се появяват балончета, наливаме бульона или водата до получаване на гъстота по Ваш вкус. Аз сложих 1,5 л..Оставяме да покъкри на тих огън, подправяме със сол и черен пипер , разбъркваме добре и прибавяме гъбите с масло и чесън. Ако желаете по-интересна презентация, отделете си по 3 филийки гъби за всяка порция,която ще поднесете като ги оставите отгоре върху фрикасето във всяка чиния.Разбъркваме и оставяме още за 5 мин. да се слеят ароматите и вкусовете.Поднасяме със ситно нарязан пресен копър.Добър апетит!Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК