вторник, 27 септември 2016 г.

Паниран карфиол 2 вид

Паниран карфиол 2 вид








Необходими продукти:

1 глава карфиол
2 яйца 
галета
сол
черен пипер








Начин на приготвяне:

Разделете карфиола на розички и ги измийте.
Бланширайте ги във вряща подсолена вода за 10 минути.
С решетъчна лъжица ги извадете и ги сложете в купа с ледена вода за да се спре процеса на варене.
След 5 минути изцедете от водата.
Разбийте яйцата ,посолете и подправете с черен пипер и оваляйте всяка розичка в тях, а след това в галета.







Изпържете в силно сгорещена мазнина в дълбок съд или фритюрник,но на умерена температура за да не изгорят.
Поставете върху пласт кухненска хартия и сервирайте със сос по избор.
Аз предпочетох млечно-чеснов сос.
Ако искате по-пухкава панировка вижте и другата рецепта за паниран карфиол
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



вторник, 6 септември 2016 г.

Пастирска салата

Пастирска салата




Продукти:

краставица 

домати
стерилизирани гъби
печена червена пиперка
овче сирене
твърдо сварено яйце


сол
растително олио
оцет/лимонов сок



Приготвяне:



Нарежете доматите и краставицата,а пиперката нарежете на ивици.
Сложете ги в купа или чиния , прибавете гъбите и натрошете сирене върху всички продукти.
Най-отгоре сложете резени твърдо сварено яйце.
Подправете на вкус
Вкусно, лесно,елементарно!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




вторник, 30 август 2016 г.

Салата "Капрезе" с тиквички

Салата "Капрезе" с тиквички





Необходими продукти:

2 средни тиквички
1 шепа чери доматчета
125г. моцарела , а ако намерите бейби моцарела,ще е още по-красива салатата Ви

10 листа пресен босилек

За дресинга:
1 с.л. лимонов сок

3 с.л. балсамов оцет
2 с.л. растително олио /зехтин
1 скилидка чесън (пресована)
сол на вкус


Приготвяне:



Измийте добре тиквичките, почистете ги от "пънчетата" и ги поставете в спиралайзер, аз притежавам спираловидното ренде "Брава" на Делимано като използвах гладката приставка.



Получават се невероятно красиви и ефектни.
Нарежете листата босилек на ситно , а чери доматчетата на половинки.




В подходящ съд смесете съставките за дресинга и разбъркайте много добре.
В подходяща чиния или купа поставете спираловидните тиквички, разполовените домати, накъъсаната на парчета моцарела и листата босилек.
Разбъркайте и полейте с дресинга.
Получава се много свежа, здравословна и засищаща салата, която се надявам да Ви хареса!
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





 източник





събота, 20 август 2016 г.

Пълнен пипер с киноа и пилешко месо

Пълнен пипер с киноа и пилешко месо



Продукти:

4 бр. пиперки 
1/2 ч.ч. киноа
2 пилешки филета
1 малък морков
1 малък лук
100г. гъби
3 с.л. доматено пюре

сол.черен пипер


1 моцарела



Начин на приготвяне:


Измийте и изрежете горната част на пиперките.
Надупчете ги с вилица.
Накиснете киноата за 10 минути във вода и след това я измийте и изцедете.
Сварете я според указанията на опаковката.
Изцедете.
Нарежете на ситно лука, моркова и гъбите (използвах стерилизирани печурки).
Пилешкото нарежете на кубчета с еднаква дебелина.
Задушете в малко мазнина зеленчуците , добавете пилешкото и след това киноата.
Разбъркайте добре и добавете и доматеното пюре.
Оставете на слаб огън да къкри за около 15 минути и ако е необходимо добавете малко вода за да не загори.
Подправете и със сместа напълнете пиперките.


Нарежете моцарелата на резени с еднаква дебелина и ги сложете като капаче върху плънката.
Печете в предварително загрята на 180 градуса с вентилатор или 200градуса без вентилатор фурна за 25-30 минути или до готовност.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










вторник, 9 август 2016 г.

Бързи бухтички

Бързи бухтички



Продукти:

3 яйца
1 кофичка от 400г. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. захар може и повече ако обичате по-сладко
1 ванилия
щипка сол
Брашно 2 ч.ч. или колкото поеме до тесто с гъсто и лепкаво,но не и твърдо

олио за пържене




Приготвяне:



Разбийте захарта с яйцата.
Сложете содата в киселото мляко разбъркайте и оставете да шупне.
Смесете с яйцата , добавете ванилията , щипката сол и малко по малко от брашното да получаване на лепкаво тесто.
Загрейте в касерола или друг дълбок съд олио на умерена температура.


С помощта на две лъжички оформете и пуснете в сгорещената мазнина. 
След всяка бухтичка намазнявайте лъжичките като ги потапяте в олио за да се оформят добре и да останат кръгли.
След като се изпържат от едната страна , те сами се обръщат и оставете докато получат златист цвят и от другата страна.
Отцедете върху хартия и обилно поръсете с пудра захар.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!





понеделник, 8 август 2016 г.

Мини тутманичета

Мини тутманичета




Продукти:

300 мл. топло мляко
50г. леко разстопено масло
3 яйца (голям размер)
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
30г. прясна мая/ 1 пакетче суха
брашно колкото поеме до меко нелепнещо тестото

За намазване:
100г. разстопено краве масло
200г. натрошено сирене

1 жълтък с 2 ч.л. прясно мляко за намазване
Сусам за поръсване





Начин на приготвяне:

В част от топлото мляко,разстворете маята заедно със захарта и чаена лъжичка брашно.
Трябва да станв гъста кашичка.
Оставете докато шупне т.е. се появят балончета отгоре и тогава можете да започнете проготвянето на тестото.
Ако използвате суха мая за хляб можете директно да я сложите в брашното и останалите продукти.
Замесете тесто от посочените продукти и го оставете да втаса докато удвои обема си.
Върху набрашнен плот разделете тестото на 3 равни части.
Всяка част разточете на правоъгълник с дебелина не повече от 1 сантиметър,намажете с масло и натрошете сирене.
След това сложете втората разточена кора и повторете процедурата.
Същото направете и с третия пласт тесто.
Навийте на руло и нарежете на парчета с дебелина 3-4 сантиметра.




Сложете всяко парче от тестеното руло в намазнена с масло чашка за мъфини или можете да използвате тавичка за мъфини с по 12 броя.
Получиха ми се 26 бр. мини тутманичета.
Оставете ги да втасат за 20 минути,намажете ги с разбития жълтък с прясно мляко и поръсете със сусам.
Сложете ги в студена фурна като я включите веднага щом ги сложите на 180 градуса или на 160 с вентилатор.
Печете до златист цвят.



След като са готови ги извадете от фурната и ги покрийте с кърпа за 10 минути.
Поднесете и хапнете докато са топли.
Ако не разполагате с форми или тавичка за мъфини ги подредете в обикновена тавичка,разбира се леко намазнена и пак ще получите невероятни многопластови тутманичета.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



вторник, 2 август 2016 г.

Скариди на тиган с чесън, масло и магданоз

Скариди на тиган с чесън, масло и магданоз




Продукти:

300г. скариди (от едрите)
2 скилидки чесън
50г. масло 
1 с.л. зехтин/ растително олио
сол
магданоз
лимон

Приготвяне:

Почистете скаридите от главите и твърдата обвивка и прокарайте остър нож по продължение на гръбнака им. 


Там ще видите едно черно като черво,което трябва да отстраните ,защото горчи.


Загрейте в тиган най-добре с незалапващо покритие маслото смесено с растителното масло за да не загори и пресовайте или нарежете на ситно скилидките чесън , разбъркайте и добавете скаридите .
Не ги гответе повече от 2 минути тъй като ще станат гумени и ще са неприятни за консумация.
Трябва просто да се запечатат на тигана и нищо повече.


След като са си сменили цвета и непосредствено преди да ги отдръпнете от котлона, добавете ситно нарязания магданоз , посолете и сервирайте.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!







сряда, 27 юли 2016 г.

Принцеси с кашкавал

Принцеси с кашкавал




Необходими продукти за 8 бр.:


250г. кайма смес

краве масло
150-200г. кашкавал
8 бр. филии



Приготвяне:

Намажете филиите с масло, отгоре покрийте с тънък пласт от каймата и поръсете с настърган кашкавал.

Изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути или до получаване на златиста кашкавалена коричка.
Най-подходящата напитка за тази закуска разбира се, е айряна.
Това е една закуска от детството ,която си признавам,че приготвям много рядко ,но си ми остава все така любима!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




вторник, 26 юли 2016 г.

Лесна лятна торта с бисквитена основа

Лесна лятна торта с бисквитена основа



За бисквитения блат:

180г. обикновени бисквити
130г. меко масло
3 с.л. смлени орехови ядки (може и без тях)

3 с.л. пудра захар



За крема:

500г. маскарпоне
400 г. (голяма опаковка) заквасена сметана
1 ч.ч. пудра захар (ако обичате по-сладко сложете 1 1/2 ч.ч.)
1 пакетче желатин разтворен в 50 мл. вода или според указанието на опаковката


за гарниране :
сладко или плодове 




Начин на приготвяне:


Сложете бисквитите в блендер или кухненски робот и ги смелете.
Прибавете към тях маслото,пудрата захар и ореховите ядки.
Трябва да се получат маслени трохи.
Разпределете ги на дъното на тавичка с подвижен пръстен като добре ги притиснете и загладите.
В колкото по-малък диаметър тавичка направите тортата,толкова по-висока ще стане тя.
Моята беше с 28 см. диаметър и затова стана по-разлята.
Сложете тавичката в хладилника докато приготвите крема.
С миксер разбийте маскарпонето със заквасената сметана и пудрата захар до гладък крем.
Разтворете желатина във вода като следвате указанията на опаковката му , а след като се е стегнал го разтворете на водна баня и добавете към крема като непрекъснато разбивате с миксера за да се разпредели добре.
Излейте крема върху бисквитения блат и оставете да се стегне за една нощ (най-добре е вечерта да си я приготвите)
Поне 2 часа преди да я разрежете сложете сладкото и върнете в хладилника да се стегне.
Преди да поднесете добре и отделете от стените на тавичката с нож
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!









понеделник, 25 юли 2016 г.

Панирани топени сиренца

Панирани топени сиренца




Необходими продукти за 15 бр.:

15 бр. топено сирене на триъгълници

1 ч.ч. смлян корнфлейкс 
1 ч.ч. брашно
2 яйца

растително олио за пържене




Начин на приготвяне:


Всяко от триъгълничетата топено сирене потопете във вода ,след това в брашно,после в разбитите яйца и накрая в корнфлейкса.
Уверете се ,че са добре оваляни във всяка от трите панировки.
Сложете ги в чиния и постевете във фризера за 15 минути.


След това отново оваляйте в брашно,яйца и корнфлейкс.


Изпържете в предварително загрята мазнина на умерена температура за да не изгорят.


Отцедете върху пласт кухненска хартия и поднесете леко охладени гарнирани със сладко по Ваш вкус.
По същия начин можете да панирате и друг вид сирене като камембер например.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








понеделник, 18 юли 2016 г.

Салата от миди


Салата от миди







Необходими продукти:

500г. черни миди
1/2 глава кромид лук
4-5 зърна черен пипер
сол
олио
оцет/лимонов сок
ситно нарязан магданоз/копър
 




Начин на приготвяне:

Измийте и почистете черупките на мидите.
Сложете ги в тенджера без никаква течност (те си пускат сок) и оставете на умерена температура,задължително под капак.
След като се отварят това означава,че са готови.
Ако някоя мида не се е отворила, я изхвърлете.
Това означава,че е била мъртва и е негодна за консумация.
Извадете ядката от черупката и я почистете от това ,което стърчи от нея и което прилича на водорасло.
Сложете ги в купа.
Наситнете лука,
Прибавете го към мидените ядки, сложете и зърната черен пипер, овкусете със сол,олио и оцет на вкус ,добавете ситно нарязания магданоз или копър и  разбъркайте.
Оставете за 10-15 минути да се слеят ароматите и сервирайте със студена напитка по избор.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



вторник, 5 юли 2016 г.

Омлет на фурна

Омлет на фурна



Продукти:

1 зелена /червена пиперка
7 яйца (голям размер)
100г. нарязан на кубчета колбас
100г. натрошено бяло саламурено сирене
ситно нарязан магданоз
5 резена домат
сол
черен пипер




Начин на приготвяне:

Нарежете на кубчета пиперката и  колбаса.
В купа разбийте яйцата и прибавете натрошеното сирене, магданоза, колбаса и пиперката.
Подправете на вкус.
В тавичка с диаметър 24 см. сложете хартия за печене.


Моята тавичка беше по-голяма и затова и омлетът стана по-тънък.
Отгоре сложете резените домат и печете за 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна без вентилатор.
Оставете леко да се охлади за 10 минути преди да сервирате.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...