Лесна лятна торта с бисквитена основа
За бисквитения блат:
180г. обикновени бисквити
130г. меко масло
3 с.л. смлени орехови ядки (може и без тях)
3 с.л. пудра захар
За крема:
500г. маскарпоне
400 г. (голяма опаковка) заквасена сметана
1 ч.ч. пудра захар (ако обичате по-сладко сложете 1 1/2 ч.ч.)
1 пакетче желатин разтворен в 50 мл. вода или според указанието на опаковката
за гарниране :
сладко или плодове
Начин на приготвяне:
Сложете бисквитите в блендер или кухненски робот и ги смелете.
Прибавете към тях маслото,пудрата захар и ореховите ядки.
Трябва да се получат маслени трохи.
Разпределете ги на дъното на тавичка с подвижен пръстен като добре ги притиснете и загладите.
В колкото по-малък диаметър тавичка направите тортата,толкова по-висока ще стане тя.
Моята беше с 28 см. диаметър и затова стана по-разлята.
Сложете тавичката в хладилника докато приготвите крема.
С миксер разбийте маскарпонето със заквасената сметана и пудрата захар до гладък крем.
Разтворете желатина във вода като следвате указанията на опаковката му , а след като се е стегнал го разтворете на водна баня и добавете към крема като непрекъснато разбивате с миксера за да се разпредели добре.
Излейте крема върху бисквитения блат и оставете да се стегне за една нощ (най-добре е вечерта да си я приготвите)
Поне 2 часа преди да я разрежете сложете сладкото и върнете в хладилника да се стегне.
Преди да поднесете добре и отделете от стените на тавичката с нож
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Благодаря Ви от сърце!
1 коментар:
Супер тортичка!
Публикуване на коментар