Необходими продукти:
500г. черни миди
1/2 глава кромид лук
4-5 зърна черен пипер
сол
олио
оцет/лимонов сок
ситно нарязан магданоз/копър
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете черупките на мидите.
Сложете ги в тенджера без никаква течност (те си пускат сок) и оставете на умерена температура,задължително под капак.
След като се отварят това означава,че са готови.
Ако някоя мида не се е отворила, я изхвърлете.
Това означава,че е била мъртва и е негодна за консумация.
Извадете ядката от черупката и я почистете от това ,което стърчи от нея и което прилича на водорасло.
Сложете ги в купа.
Наситнете лука,
Прибавете го към мидените ядки, сложете и зърната черен пипер, овкусете със сол,олио и оцет на вкус ,добавете ситно нарязания магданоз или копър и разбъркайте.
Оставете за 10-15 минути да се слеят ароматите и сервирайте със студена напитка по избор.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар