Скариди на тиган с чесън, масло и магданоз
Продукти:
300г. скариди (от едрите)
2 скилидки чесън
50г. масло
1 с.л. зехтин/ растително олио
сол
магданоз
лимон
Приготвяне:
Почистете скаридите от главите и твърдата обвивка и прокарайте остър нож по продължение на гръбнака им.
Там ще видите едно черно като черво,което трябва да отстраните ,защото горчи.
Загрейте в тиган най-добре с незалапващо покритие маслото смесено с растителното масло за да не загори и пресовайте или нарежете на ситно скилидките чесън , разбъркайте и добавете скаридите .
Не ги гответе повече от 2 минути тъй като ще станат гумени и ще са неприятни за консумация.
Трябва просто да се запечатат на тигана и нищо повече.
След като са си сменили цвета и непосредствено преди да ги отдръпнете от котлона, добавете ситно нарязания магданоз , посолете и сервирайте.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Искам да попитам, от къде купувате скариди?
Във всеки по-голям магазин има скариди, разбира се има и в специализирани магазини за морски продукти, но ако не намерите пресни и замразени могат да свършат чудесна работа
Публикуване на коментар