петък, 12 юни 2015 г.

Рулце от омлет

Рулце от омлет

 



Необходими продукти:

2 големи яйца или 3 средни
50мл. течна готварска сметана
1 равна с.л. брашно
щипка сол
черен пипер
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 червена пиперка
50г. шунка нарязана на кубчета
50г. кашкавал
ситно нарязан магданоз

За плънката:
2 с.л. заквасена сметана
ситно нарязан магданоз
колбас по желание ( аз не сложих защото има в рулото)

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със сметаната, брашното и бакпулвера.
Подправяме.
В тиган с незалепващо покритие с малко мазнина задушаваме шунката и червената пиперка.
Изливаме яйчената смес  като я разпределяме равномерно.
Поръсваме с магданоза.
Настъргваме кашкавала.
След като се изпече от долната страна и неизпечената страна вече не е с течна консистенция обръщаме.
Температурата на котлона трябва да е умерена.



След като сме изпекли от двете страни прехвърляме на повърхност с пласт хартия за печене и внимателно навиваме и увиваме като бонбон.
Така оставяме докато се охлади, защото иначе рулото се пука и се разпада,което не позволява да се навие.
След като се е охладило , развиваме внимателно и намазваме със заквасената сметана и поръсваме обилно с магданоз.
Плънката е по желание, така,че каквото решите това сложете.
Навийте и поднесете нарязано.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Солени мъфини с тиквички

Солени мъфини с тиквички

 






Необходими продукти: 

2 малки тиквички
3 големи яйца
120 мл. олио
190г. брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. черен пипер
100г. кашкавал
200г. бекон или шунка
6 с.л. прясно мляко
щипка сол




Начин на приготвяне:

Измиваме тиквичките и ги подсушаваме.
Настъргваме ги на дребно ренде.
Трябват ни около 160г. да се получат като тегло, моите бяха малко повече,но ги сложих и си станаха без проблем.
Задушете до получаване на златист загар бекона и отцедете върху пласт кухненска хартия или салфетка.
В купа смесваме  брашното,солта, бакпулвера и содата за хляб.
В купата на миксера ако имате такъв с купа или използвайте дълбок съд за да разбиете яйцата с  олиото за 2-3 мин. 
След това добавете настърганите тиквички и кашкавал.а след това и бекона. 
Разбъркваме добре докато се споят всички продукти и чак тогава добавяме прясното мляко и поетапно  сухите съставки докато се усвоят добре от течните.







Подправяме с черния пипер.
Подготвяме си формички за кексчета като ги намазним и набрашним, за да нямаме проблем с отделянето им след печене и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30- 35 мин.
Преди да поднесем охлаждаме за около 10 -15 минути.
Добър Апетит!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!








четвъртък, 11 юни 2015 г.

Крем супа от тиквички

Крем супа от тиквички



Необходими продукти:

3 средни тиквички
5 с.л. зехтин
3-4 скилидки чесън
1 глава кромид лук
800мл. пилешки бульон
200г. стар хляб направен на трохи
сол,черен пипер
няколко листенца свежа мента

Начин на приготвяне:

В подходящ съд сгорещяваме зехтина и задушаваме ситно нарязаните лук и чесън.
Към тях прибавяме обелените и нарязани на кубчета тиквички  и задушаваме още няколко минути.
Подправяме със сол и на ситно нарязаните листенца мента.
Добавяме стария хляб,който предварително сме направили на трохи с помощта на блендер и разбъркваме.
Наливаме пилешкия бульон, а ако желаете може да замените и със зеленчуков.
Оставяме на умерена температура за 10-15 мин.
Пасираме до постигане на гладка консистенция и връщаме отново на котлона за 10 мин.

Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

 



Баба Гануш

Баба Гануш
или иначе казано Разядка с патладжан





Необходими продукти: 

2 средни патладжана
3 с.л. ТАХАН
4-5 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
лимонов сок
сол
щипка лют червен пипер


Начин на приготвяне:

Патладжаните изпичаме и обелваме от кората.
Прибавяме към тях скилидките чесън,тахана,зехтина,лимоновия сок и зехтина.
Подправяме със сол.
С блендер или пасатор  пасираме всичко до гладка консистенция и опитваме на вкус и ако се налага до подправяме.
Аз сложих допълнително лимонов сок и чесън.
Поднасяме с в купичка,поливаме допълнително със струйка зехтин и щипката лют червен пипер.
Тази разядка е много вкусна в комбинация с пръчици от различни видове зеленчуци.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

 




сряда, 10 юни 2015 г.

Солени бухтички с тиквички

Солени бухтички с тиквички



Любимото ми готвене е сезонното,но също така трябва да е и бързо,лесно и вкусно и тъй като се намираме в сезона на тиквичките,търся разнообразни рецепти за тяхното приготвяне.
Открих на пазара невероятни млади тиквички  и нямаше как просто да не ги купя.
Ето и какво сътворих с тях:

Необходимите продукти за тези невероятни бухтички са:

5 бр. малки тиквички
2 стръка пресен лук
150г. натрошено сирене
1/4 връзка копър
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
3 големи яйца
1 ч.ч. брашно (чашата ми е с вместимост
 200г)
1 пакетче бакпулвер
Разстително олио за пържене


За "лимоновата" майонеза:
Сока на 1/2 лимон
1/2 ч.л. стрито чили на прах за по-пикантен вкус,но ако не сте почитатели на лютото пропуснете


Начин на приготвяне:

Тиквичките измиваме и настъргваме на дребното ренде,посоляваме и оставяме за 30 мин. да си отделят излишната вода.



След това вземаме и допълнително с ръка изстискваме тиквичките,слагаме ги в купа и към тях прибавяме ситно нарязаните копър и пресен лук,натрошеното сирене,брашното,яйцата и бакпулвера.
Подправяме със сол и черен пипер.




В мазнина сгорещена на умерена температура изсипваме от сместа с помощта на супена лъжица.



Пържим до златисто от всяка страна и поставяме в чиния с пласт кухненска хартия или салфетка да сет отдели излишната мазнина.
Поднасяме с майонезата ,която предварително сме смесили със сока на 1/2 лимон и чилито на прах.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

 








неделя, 7 юни 2015 г.

Млечна салата с тиквички и чесън


Млечна салата с тиквички и чесън





Необходими продукти:

3 средни тиквички
1 главичка млечен чесън
1 връзка копър
400г. цедено краве мляко
сол,черен пипер

Начин на приготвяне:

Тиквичките нарязвамена кръгчета с дебелина около сантиметър, осоляваме и оставяме за час да се отцедят от водата,която съдържат.
Печем ги на скара или грил тиган.
Можете и да ги изпържите,но според мен ще станат много мазни и тежки.
Цеденото мляко разбъркваме добре да се получи кремообразна консистенция и смесваме с тиквичките, чесъна, който предварително счукваме на паста, за да не се усещат едри частици, 



прибавяме ситно нарязания копър, подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме.
Това е!
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


 



  



събота, 6 юни 2015 г.

Черешов сладкиш

Черешов сладкиш





Необходими продукти:

3 бр. яйца от най-големия размер
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. или около 300г. гъсто кисело мляко , а може и да замените със същото количество заквасена сметана
1 бакпулвер

1/2 ч.ч. олио
2 ванилии на прах
500г. почистени от костилките череши

Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта на пухкав крем.
Ще вметна само,че сладкиша не става особено сладък,така че ако обичате по-сладките десерти добавете още половин чаша захар.
Добавяме киселото мляко  (заквасената сметана)  и олиото и отново разбиваме.
На части добавяме пресятото брашно с бакпулвера и ванилиите.

Замених ванилиите с есенция ром,който според мен направи сладкиша много приятен и ароматен.
Изсипваме сместа в по-разлята тавичка за да стане тънък пласт , а не да бухне.
Използвах Стоун Ледженд 2 в 1 тава и тенджера тъй като е идеална като размер за този сладкиш, а и не беше необходимо да намазвам предварително дъното й с мазнина тъй като е незалепващо.




  Разпределяме равномерно черешите.
Поставяме в  предварително загрятата на 180 градуса фурна за около 35-40 мин. или до суха клечка.

Охлаждаме и поръсваме с пудра захар.





Ако използвате както мен  Стоун Ледженд 2 в 1 тава и тенджера не се безпокойте да нарежете сладкиша както направих аз директно в тавичката, тъй като освен всичките плюсове ,които притежава е и с ненадраскваща повърхност.Това е един най-обикновен сладкиш от старите тефтери и мой много мил спомен от моето детство,когато майката на моята приятелка го приготвяше и ни викаше от балкона пред блока, даваше ни в салфетка по едно парче и ние отново хуквахме да играем.
Надявам се и на Вас да Ви хареса толкова ,колкото на нас :)
Полях със сироп от сладко от ягоди,който правих тези дни  за по-сладък и наситен вкус.

Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК




понеделник, 1 юни 2015 г.

Ягодов млечен шейк с домашен сладолед

Ягодов млечен шейк с домашен сладолед





Необходими продукти:
10 бр. ягоди
150 мл. прясно мляко
1 ч.л. мед ,но сложете толкова ,колкото искате да Ви е сладко



http://cookingtwentyfourseven.blogspot.com/2015/05/blog-post_31.html


Начин на приготвяне:

В блендер или шейкър кана слагаме всички съставки и разбиваме до гладка консистенция.
Поднасяме в студена чаша като е много важно да се направи този страхотен на вкус шейк непосредствено преди сервиране.
Да Ви е сладко!







Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Рулца от грилован патладжан

Рулца от грилован патладжан






Необходими продукти:

1 голям патладжан
200г. заквасена сметана
150г. краве сирене
3 скилидки чесън
1/2 връзка копър
сол,черен пипер





Начин на приготвяне:

Патладжана нарязваме по дължина на "филийки" с около сантиметър дебелина, осолява и оставяме за поне час да се отцедят от горчивата вода,която съдържат.
Мажем ги с четка с малко олио и печем от едната страна, след това мажем и обръщаме и от другата страна да се изпекат.
Печем на скара или грил тиган и оставяме върху кухненска хартия.




Пълнежа за рулцата правим като смесваме сметаната със натрошеното сирене, наситнените копър и чесън и подправяме на вкус.



Всяко парче патладжан пълним с чаена лъжичка от сместа като я поставяме в тясната му страна и завиваме внимателно.
За по-деликатен външен вид отрязах от двата края на рулцата за да премахна "кожата" на патладжана.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...