сряда, 9 април 2014 г.

Американски Corn Dog


 Американски Corn Dog






Необходими продукти: 

10 бр. кренвирша (или ако не консумирате кренвирши използвайте както аз немски вурстчета) ,
 1 1/2 ч.ч. царевично брашно, 
1 1/4 ч.ч. обикновено бяло брашно, 
1/4 ч.ч. захар,
 1 бакпулвер, 
1 яйце,
 1 1/2 ч.ч. пълномаслено прясно мляко,
1 с.л. олио,
 1 с.л. мед.





Начин на приготвяне: 

В купа се размесват много добре сухите съставки. Отделно се разбива яйцето, прибавя се млякото, олиото и меда. 
Прибавят се към сухите съставки и се разбърква до получаване на гъста смес.






Сместа се изсипва във висок тесен съд или чаша
На дървен шиш се нанизва кренвирша (може и да се нареже на половина) и се потапя в сместа като само трябва да остане тънък слой от нея иначе в процеса на пържене се отлепва и пада.
Пържи се в силно сгорещена мазнина в дълбок съд.
Поднасят  се със сосове по избор!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

източник на рецептата ТУК



вторник, 8 април 2014 г.

Тутманик

                                    
                                                          Тутманик

Необходими продукти: 500 г. брашно, 3 яйца, 1 жълтък, 250 г. сирене, 1 пакетче суха мая, 1 ч.ч. кисело мляко, 120 г. разтопено краве масло, 1/2 ч.ч, олио, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар.

Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто от брашното, маята, солта,захарта и само едно яйце. Оставя се на топло да удвои обема си.
Разделя се на 3 части. Маслото се разтопява и се смесва с олиото. Сиренето се натрошава и се смесва с яйцата.
Първия пласт се разстила върху плот и се намазва с мазнината и с част от разбитите яйца и сирене. Слага се втори пласт със същата големина и дебелина и отново с масло и яйчена смес. Повтаря се същото и с третата част от тестото.
Оформя се по желание, но най-елементарното и разпространено е да се навие на руло и да се нареже на 8 парчета.
Оформя се по желание и се слага в намазнена тава и се оставя отново да втаса , докато удвои обема си. Маже се с жълтъка и се пече в предварително загрята на 180 градуса. 



понеделник, 7 април 2014 г.

Пържени тиквички със специален сос




                                     Пържени тиквички със специален сос


Необходими продукти: 5-6 средни тиквички, брашно за паниране, олио за пържене,  1 връзка копър, 1 връзка пресен чесън, 1 бр. кисело мляко , сол.

Начин на приготвяне: Тиквичките се измиват и се нарязват на кръгчета с еднаква дебелина.
Осоляват се и се оставят в гевгир да си отделят излишната вода за около 2 часа.
Тиквичките се панират в брашното и се пържат в силно сгорещена мазнина на маслена баня.
Оставят се след това върху кухненска хартия да попие излишната мазнина.
За соса се взема киселото мляко и се оставя в много ситна цедка за да се отдели ако има вода , с цел да не се разводни соса. Нарязват се на ситно пресния чесън и копър и се прибавят към киселото мляко. Посолява се.
Тиквичките се охлаждат за да не станат на каша като се поднесат със соса.


неделя, 6 април 2014 г.

Венец от месо


  Венец от месо



Необходими продукти:

750г. кайма, 1/2 връзка магданоз, 1 връзка зелен лук, 5 малки кисели краставички, 1 среден морков, 1/2 ч.л. кимион, черен пипер


Начин на приготвяне:
Моркова и краставичките се режат на ситно. Магданоза и пресният лук също. Каймата се подправя с черния пипер и кимиона и се омесва много добре с останалите продукти.
В кексова форма се "разстила" каймата като трябва да е на половина на формата за да не придобие форма на кекс , а на венец.
Пече се на 200 градуса 35-40 мин.
Обръща се в подхдяща чиния и се оставя леко да се охлади.

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Кексчета със захарни пръчици







                                       Кексчета със захарни пръчици

Необходими продукти: 1 ч.ч. кисело мляко, 1 яйце, 2 ч.ч. брашно, 1/2 ч.л. сода бикарбонат, 3 с.л. цветни захарни топчета или пръчици, 1 ч.ч. захар, 1/2 ч.ч. олио, 2 ванилии на прах или аромат по желание.

Начин на приготвяне: Захарта се разбива с яйцето , прибавя се и млякото , отделно се смесват много добре и сухите съставки. Прибавят се към течните и се разбърква докато се смесят много добре. Слагат се и захарните пръчици.
Във форми за кексчета се слагат 20 чашки и се намазват леко с олио. Слага се от сместа като не се пълни до горе.
Пекат се на 180 градуса 15-20 мин. като се проверяват с шиш или клечка за зъби.
Украсяват се по желание в случая със оцветена сладкарска сметана.



петък, 4 април 2014 г.

Шишче предястие




                                                                     Шишче предястие


Необходими продукти: 4 с.л. руска салата, 4 резена бекон, 2 резена краставица.

Начин на приготвяне: Бекона се завива на рулце с руската салата и се нанизва на шиш. Преди следващото рулце се слага резен краставица,която е нарязана като лента по дължина  и така докато свършат продуктите. Поднася се със зеленчукова гарнитура.


Печен патладжан на фурна





                                                           Печен патладжан на фурна


Необходими продукти: 1 среден патладжан, 50г. сирене, 3 с.л. майонеза, 1 яйце ,50г. кашкавал, магданоз или копър,сол,черен пипер, мазнина за омазняване.

Начин на приготвяне: Патладжана се измива и се нарязва като ветрило. Слага се в подсолена гореща вода в която кисне 20-25 мин. Измива се и се подсушава.
Прави се смес от майонезата, магданоза ,яйцето и  сиренето и се намазва между пластовете ветрило.
Пече се в сгорещена на 180 градуса фурна първо завит в алуминиево фолио около час след това се отвива и се поръсва обилно с кашкавал и се запича още 10-15 мин.





Овчарска салата



                                                    Овчарска салата

Необходими продукти: 2 големи домата, 1 малко бурканче мариновани нарязани гъби, 1 средна краставица, шунка или друг мек колбас, 10 бр. черни маслини, кашкавал, сирене, олио,оцет,сол.

Начин на приготвяне: Доматите и краставицата се нарязват , прибавят се гъбите и маслините . Шунката се нарязва на кубчета и се разбърква много добре. Кашкавала и сиренето се настъргват и се овкусява по желание с олио,оцет и сол.


Рулца от гриловани тиквички

  Рулца от гриловани тиквички













   Необходими продукти:

3 средни тиквички, 
1 бучка сирене на сметанова основа, 
1 малка връзка копър,сол
по желание може да прибавите и скилидки чесън към сместа


Начин на приготвяне:

Тиквичките се нарязват по дължина на "филийки" с ренде или нож няма значение,но трябва да са с еднаква дебелина. 

Осоляват се много добре и се оставят за 20 мин. в цедка  за да им изтече цялата вода,която се е извлякла от солта.

 


В много нагорещена скара ,използвах Стоун Ледженд Мастър Грил, тъй като е като оребрена тавичка с голяма площ за печене се пекат от двете страни като се внимава да се запази целостта и да не изгорят.
Ако и Вие като мен използвате за домашно печене върху котлон Стоун Ледженд Мастър Грил имайте предвид, че задади дебелото си дъно изключително бързо се загрява и запазва дълго топлината затова от 9 степени на котлона пекох на 4 и половина.
В купичка се намачква сиренето и се слага ситно нарязания копър. 
Смесва се много добре и с чаена лъжичка се слага от сместа в тясната страна на тиквичката и се завива към широката страна. 
Рулцата са идеална гарнитура за всяко ястие тъй като са леки и засищащи и са неизменна част от лятното ни меню.
Добър Апетит!

         


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК




сряда, 2 април 2014 г.

Шоколадова торта




                                                          Шоколадова торта

Необходими продукти за блатовете: 150г. захар, 150г. брашно, 1 бакпулвер, щипка сол, 5 яйца, 3 с.л. неподсладено какао, аромат по желание.
                                       за крема: 300г. шоколад, 300 мл. сладкарска сметана, 100г. масло.
                                       за сиропиране: 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. вода.


Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Сухите съставки се размесват отделно и се прибавят към крема като се разбърква с шпатула съвсем леко да не спадне крема и се слага във форма с подвижно дъно намазнена и с хартия за печене.

Пече се на 180 градуса за 25 мин. като се проверява с дървен шиш дали е готов.
Като се охлади блата се маха от формата и се реже на 3.
Сметаната се затопля и в нея се разтопява шоколада и маслото. Оставя се да се охлади и се разбива на пухкав крем. разделя се на 2 части като по-голямата част е за между блатовете.
Завира се водата и се слага захарта докато стане сироп със средна гъстота. Сиропира се по малко всеки блат и се нанася от крема . После се заглажда с крем тортата и се оставя да стегне 30 мин. в хладилника. Украсява се с останалата част от крема като оформлението е по желание!
Отнпво се оставя 30 мин. в хладилник и е готова за поднасяне!


Една по-различна пица

                   

                               Една по-различна пица





Необходими продукти: 
300г. брашно, 1 пакетче суха мая, щипка захар, 1 ч.л. сол, 2 с.л. растително олио, 4 кренвирша, настърган кашкавал, 3 с.л. лютеница, няколко гъби нарязани на филийки, чубрица, черни маслини за украса.

Начин на приготвяне: Омесва се меко тесто и се оставя да почине за кратко , за да се отпусне.
Разточва се на кръгъл пласт с дебелина сантиметър.
Кренвиршите се режат всеки на по 3 и се редят по краищата на кръга. Завиват се с тесто и се разрязват с нож на парчета с дебелина 2 см.Усукват се като едното парче се слага от ляво ,а  другото от дясно да се получи като завъртулка.
Средата се маже с лютеница. Слагат се и гъбите и се слага настъргания кашкавал. Поръсва се с чубрица и се омазнява леко с олио. Пече се 20-25 мин. на 180 градуса.



Мини Еклери


                                                     Мини Еклери


Необходими продукти за пареното тесто: 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. олио, 4 яйца.
                                       за крема: 100г. шоколад, 100г. сладкарска сметана, 10г. масло.
                                       за глазурата: 3 с.л. захар, 300г. пудра захар, 80мл. сладкарска сметана


Начин на приготвяне: В дълбок съд се слага млякото и олиото докато заврат. Малко по малко се слага брашното като непрекъснато се бърка с дървена лъжица или шпатула докато не се получи лепкава консистенция.
Оставя се да се охлади  като се разбърква от време на време. Като се охлади се слагат яйцата едно по едно като трябва да се усвоят много добре от тестото. Вече се получава гладко лепкаво тесто.
Слага се в пош или с намокрени ръце се оформят продълговати мини еклерчета,които се мажат отгоре с жълтък (по желание) и се пекат в предварително загрята на 160 градуса фурна 35-40 мин.




Сладкарската сметана се загрява и се начупва вътре шоколада да се разтопи . Слага се и маслото. Оставя се в хладилник да се охлади и после се разбива на крем.
Еклерчетата се пълнят с крема като се цепват леко по дъното и с лъжичка се пълнят.
Прави се заливката като в сух нагорещен тиган се слага захарта , а като се разтопи и сладкарската сметана като се бърка непрекъснато за да не се втвърди и загори. Отнема се от котлона и се прибавя към купа , в която е пудрата захар. Разбърква се до гладка консистенция, а ако стане на топка и стане твърдо се добавя още малко затоплена сметана да стане гъст сос.
Всяко еклерче се топва в соса и се оставят да стегнат в хладилник.

Гризини с бекон


                                                  Гризини с бекон



Необходими продукти: 150 г. бекон. 400г. брашно, 1 пакетче суха мая, 1 ч.л. сол, щипка захар, 2 с.л. растително олио, настърган кашкавал, жълтък + малко прясно мляко за намазване.

Начин на приготвяне: Омесва се меко тесто и се оставя да почине 20 мин. Разточва се на лист с дебелина 1 сантиметър и се нарязва на ивички с резачка за пица.
Всяко парче бекон се реже по дължина на 3 и се слага върху ивичка тесто. Леко се усуква и се реди в тава с хартия за печене. Така до като свършат ивичките бекон и тесто.
Намазват се с жълтъка разбит с малко мляко и се поръсва с настърган кашкавал.
Пекат се на 180 градуса 20-25 мин.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...