Най-търсени за последните 7 дни
Солен кекс с майонеза
Необходими продукти:
200г. майонеза ( аз си направих домашна,а рецептата можете да видите ТУК)
200г. шунка
100г. кашкавал
3 яйца
1 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
ситно нарязан магданоз
1 стрък зелен лук
Начин на приготвяне:
Настържете кашкавала,а шунката нарежете на кубчета, магданоза и зеления лук наситняваме.
Смесете всички останали съставки до получаване на гъсто,лепкаво тесто.
Прехвърлете го в тавичка,която предварително сте намазнили и набрашнили, ако не Ви е с незалепващо покритие,хубаво разпределете сместа равномерно и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-35 минути до суха клечка.
Охладете и поднесете
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Хляб на балончета с кашкавал и подправки
Необходими продукти:
1 1/3 ч.ч. прясно мляко със стайна температура
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 яйце
2 с.л. олио
1 с.л. захар
2 ч.л. сол
4 ч.ч. пресят брашно
2 ч.л. суха мая (10г) / 1/2 кубче прясна мая
4 с.л. разтопено масло
1 ч.л. чубрица
1/3 ч.ч. магданоз
Начин на приготвяне:
Замесваме тестото в машината за хляб като слагаме млякото,яйцето,брашното,олиото,захарта,солта и маята и пускаме на програма "тесто"
10 минути преди да спре цъкъла на месене слагаме и кашкавала.
* Ако нямате машина за хляб без проблем ще можете да си направите и тестото на ръка,просто трябва да се спазят последователността на слагането на продуктите и разбира се втасването и резултата ще е перфектен!
След като програмата свърши ,изваждаме вече втасалото тесто и разделяме на 56 равни части като разделяме тестото първо на 4 после още на 4 всяка част и т.н.
Смесваме маслото с магданоза и чубрицата,овалаваме всяко топче в тях и редим в тавичка с диаметър 22 см. (аз нямах такава и ползвах с 25 см.,но пак стана хубав и висок хляба) на един ред, а след това започваме втория като не слагаме топче тесто над друго,а гледаме да е между тези от първия,за да могат като втасат да се слеят.
Оставяме да втасат за около 45-60 мин. или докато удвоят обема си.
Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30-35 минути.
След като се изпече оставяме да се охлади на решетка и поднасяме!
Добър Апетит!
Източник http://www.tanitaang.com/2008/10/blog-post_02.html
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Захаросан джинджифил
Да си призная не съм любител на джинджифила и неговия вкус като цяло,но тъй като е мощен антиоксидант и много полезен го прибавям към прясно изцедени сокове и разбира се в сладкиши. Особено много обичам джинджифиловите сладки,които приготвям за Коледа.
Наскоро попаднах съвсем случайно на рецепта за захоросан джинджифил и просто нямаше как да не я опитам ,а и все пак наближават най-хубавите празници в годината (поне за мен) и ще мога да го добавям в този му вид към всякакви десерти.
Ето и какво Ви е необходимо:
1 корен джинджифил (около 250г)
1/4 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар
още допълнително 2 ч.ч. вода
захар за поръсване
Начин на приготвяне:
С помощта на белачка премахнете "кожата" му като можете да я залеете с вода и да си направите джинджифилов чай от нея.
Нарежете корена на тънки кръгчета, сложете ги в подходящ съд и ги залейте с 2 ч.ч. вода.
Оставете да ври на умерена температура за 10 мин.
Прецедете като може да си направите от водата ,в която се е варил джинджифила мед и лимон и да си направите чай.
Върнете отново в съда и го посипете с 1/2 ч.ч. захар и 1 /4 ч.ч. вода.
Разбъркайте и оставете да ври за 20 минути отново на умерена температура.
Трябва да се получи гъст захарен сироп.
В тавичка сложете пласт хартия за печене,посипете захар и сложете кръгчетата джинджифил като леко ги отцедите,а след това отново ги посипете със захарта за да са "захаросани" отвсякъде.
Оставете да изсъхнат и можете да ги консумирате така или да ги прибавяте към десерти.
Имат много приятен лютиво-сладък вкус.
Да Ви е сладко!
източник на рецептата ТУК
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Прясно зеле със свинско месо на фурна
Необходими продукти:
1 голяма зелка
700г. свинско месо (най-добре шарено)
3 дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
2 с.л. червен пипер
сол
растително олио
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето ,а месото на еднакви по големина парчета, за да се сготвят за едно и също време.
В тенджера сложете олио и кат се сгорещи надушете месото.
След като побелее, пуснете дафиновите листа и зърната черен пипер.
Оставете под капак на ниска температура да продължава да се задушават късчетата за още около 10 минути като разбърквате от време на време.
Добавете зелето.
Разбъркайте всичко много добре
Отново похлупете с капак и разбърквайте от време на време докато омекне ( ако е крехко ще омекне бързо).
След като това стане,посолете, прибавете червения пипер и отново разбъркайте.
Прехвърлете в тавичка и печете на 200 градуса в предварително сгорещена фурна.
След като започне да се запича , разбъркайте и оставете отново да се запече (така правеше баба)
Сервирайте ястието топло!
Свинското месо ,можете да замените и с ребра и става още по-вкусно.
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля давайте активен линк към него!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!