сряда, 23 септември 2015 г.

Печени пилешки бутчета с бира

Печени пилешки бутчета с бира









Необходими продукти:

4 бр. пилешки цели бутчета
200мл. бира


за коричката:
50мл. олио
1/4 ч.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица






Начин на приготвяне:

Сварете бутчетата .
Отцедете ги.
В тавичка намазана с олио разположете бутчетата.
Смесете съставките , с които ще ги намажем и ги намажете по цялата повърхност.
Налейте 200мл. бира и чаша от бульона ,в който са се варили.








Печете на 200 градуса за 20 минути или до получаване на желаната коричка
Добър Апетит!




Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!






Чеснови брускети с домати и босилек


Чеснови брускети с домати и босилек







Необходими продукти:

Хляб,какъвто предпочитате нарязан на филийки
2 скилидки чесън
зехтин 
домати
листа пресен босилек
морска сол




Начин на приготвяне:

Загрейте на умерена температура грил тиган или скара.
Нарежете доматите на кубчета като отделите предварително месестата водна част.
Нарежете листенцата босилек на ситно.
Смесете ги и ги овкусете със сол и зехтин.
Намажете всяка от страните на брускетите  (филийките)  със зехтин и изпечете от двете страни.
Веднага щом се изпекат натъркайте филийките с чесъна.
От топлината чесъна освобождава вкуса си и маслата и хляба получава невероятен вкус.
Сложете отгоре от доматите и босилека.
Нещо простичко за хапване ,но невероятно вкусно.
Опитайте!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

Магданозена салата с киноа

Магданозена салата с киноа






Необходими продукти:

1 голяма връзка магданоз
1/4 ч.ч. киноа
1/2 домат
лимонов сок
зехтин
хималайска / морска сол







Начин на приготвяне:

Сварете киноата в леко подсолена вода, отцедете и изплакнете с помощта на ситна цедка или малък гевгир.
Оставете да се охлади напълно.
През това време накълцайте на ситно магданоза.
Отстранете водната част на домата и нарежете на кубчета твърдата му част .
Него го слагаме просто за цвят на салатата.
Смесете всички съставки и овкусете по Ваш вкус с лимонов сок,зехтин и сол
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!



вторник, 22 септември 2015 г.

Босилков салатен дресинг

Босилков салатен дресинг








Необходими съставки:

2 шепи листа от босилек
1 скилидка чесън
1/3 ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
1 с.л. захар
2 с.л. мед
2 ч.л. горчица
1/2 ч.л. фина морска сол
1/4 ч.л. черен пипер 
3/4 ч.ч. растително олио








Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки в блендер или с помощта на пасатор разбийте до получаване на гладка смес.







Опитайте и подправете според Вашия вкус на сол или киселина.
Получава се невероятен здравословен дресинг и като готово количество излезе около 350 мл. , с които можете да овкусите доста салати.
Съхранявайте в стъклен буркан или друг съд с капачка в хладилник ако не използвате веднага.
Особено подходящ е за салати с домати.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!






 



Палачинки


Палачинки








Необходими продукти:

3 яйца
500мл. прясно мляко
Брашно до получаване на консистенция на боза
олио/масло за печене
ванилия (ако ще са със сладка плънка)





Начин на приготвяне:

Предполагам,че всеки знае как се правят палачинки особено тези ,които са израснали с тази вкусна закуска ,защото у дома винаги са били по-скоро закуска,отколкото десерт.
Млякото и яйцата трябва да са със стайна температура и затова преди да започнете да приготвяте палачинки час по-рано ги извадете от хладилника.
Разбийте яйцата след това добавете прясното мляко и ванилията .
Малко по малко добавяйте брашното като бъркате енергично за да не се получат бучици в сместа.
Загрейте тиган за палачинки или друг с по-голяма повърхност подходяща за приготвянето им и го намажете с масло или олио - с каквото предпочитате.
Аз слагам по един черпак ( за супа стандартен размер) от сместа за приготвянето една палачинка,като трябва да се изпече равномерно от двете страни.
Гарнирайте с каквото пожелаете сладко,течен шоколад или пък солена плънка по желание.
Добър Апетит!



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


 



 



понеделник, 21 септември 2015 г.

Бонбони ''Рафаело''

Бонбони ''Рафаело''








Необходими продукти:

400мл. кондензирано мляко
200г. кокосови стърготини
1 ванилия
4 с.л. захар
60г. масло

бадеми по желание
 



 

 

 


Начин на приготвяне:

Загрейте млякото със захарта,маслото и ванилията.
Като заври леко слагаме кокосовите стърготини и бъркайте до получаване на лепкава смес подобна на тесто като внимавате да не загори.







Охладете и оформете топчета , а след това оваляйте в кокосови стърготини.
По желание сложете бадемова ядка във всяко топче.
Да Ви е сладко!


източник на рецептата ТУК


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

неделя, 20 септември 2015 г.

Консервиран доматен сок

Консервиран доматен сок





Продуктите ,които използвах:

10кг. домати сорт "Рома"
3 с.л. захар
6 с.л. сол (или на вкус)
3 връзки целина
15г. черен пипер (пакетче и половина)






Начин на приготвяне:

Уточнявам ,че пропорциите ,които посочвам са тези,които използвах и като сол и черен пипер са според нашия вкус,така,че са просто ориентировъчни,а Вие можете да си подправите сока както обичате с повече или по-малко сол и черен пипер.
Избрах домати сорт "Рома",защото именно те са за консервиране и нищо,че са месести, стана страхотен сок.
Тъй като нямам машинка за мелене и отделяне на семенцата използвах моята сокоизтисквачка,която става и за твърди плодове и зеленчуци.




Сложете измитите домати в сокоизтисквачката и получения сок отделете в дълбока тенджера.
Не използвайте сепаратора към каничката на сокоизтисквачката .
Пъхнете и връзките целина и те да си отцедят сока и смесете с доматения.





Ако Вашата машинка е мощна ще получите пяна на повърхността на сока и с помощта на решетъчна лъжица я премахнете.


Тази пяна трябва да се премахне,която се вижда на снимката за по-бистър и хубав сок

Подправете на вкус със сол и черен пипер,но не забравяйте да сложите и захарта за да "убие" киселинността на доматите.
Оставете на умерена температура да заври за 15 минути.
Трябва да се получи наситен червен цвят и да се избистри течността.


Тук е вече избистрен сока след варенето
Както е гореща прелейте в бутилки по възможност с винтова капачка за да не се налага да заварявате допълнително и обърнете с капачката надолу за да се вакуумират от горещия сок.
Ако все пак имате притеснения , заварете за 10 минути  колкото да дръпнат капачките.
Получава се страхотен сок,който можете да пийвате и самостоятелно и в комбинация например с водка.
Чистото количество сок,което се получи беше 5,250мл.
Наздраве!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Леща яхния

Леща яхния






Необходими продукти:

1 ч.ч. леща
1 глава кромид лук
1 морков
3 скилидки чесън
чубрица
сол


За сгъстяване:
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
150мл. вода







Начин на приготвяне:

Почистете лещата и я накиснете поне за час във вода.
След това я отцедете и я сложете в тенджерка като при нея пуснете обелените скилидки чесън (както са цели) и нарязаните на ситно лук и морков.
Залейте с вода като тя трябва да е 2 пръста над нивото на лещата.
Варете до готовност на умерена температура.
След като е вече сварена е поела повечето вода и ако Ви се струва много гъста добавете още вода.
В тиган сложете малко олио и запържете съвсем за кратко червения пипер и след това добавете брашното.
С непрекъснато бъркане добавете водата.
Сипете така получилата се запръжка към лещата и разбъркайте .
Посолете добавете и чубрицата и оставете още 5 минути да покъкри на слаб огън просто за да се смесят добре всички вкусове и аромати.
Ако желаете по-гъста или по-рядка яхния си я коригирайте според Вашия вкус,аз просто посочвам както аз я правя.
Поднесете с лъжичка заквасена сметана за по-богат вкус
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

събота, 19 септември 2015 г.

Бухти със сирене /Тиганици/


Бухти със сирене /Тиганици/







Необходими продукти:

3 яйца
1 равна ч.л. бакпулвер
7 с.л. равни брашно
4 с.л. кисело мляко 
250г. сирене



 


Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата с киселото мляко и добавете брашното с бакпулвера.
Прибавете и натрошеното сирене и разбъркайте добре сместа.
В сгорещена мазнина с помощта на лъжица сипвайте от сместа като оформяте кръг.
Внимавайте мазнината да не е прекалено гореща за да не изгорят отвън и да останат сурови отвътре.






След като са изпържени от двете страни сложете да се отцедят от излишната мазнина върху пласт кухненска хартия.
Това е нещо средно между бухти и тиганици и са невероятно вкусни
Добър Апетит!



Източник: pep-4o.blogspot.bg



Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

петък, 18 септември 2015 г.

Сладоледена торта с шоколад


Сладоледена торта с шоколад


Тази торта я направих за рожденния ден на моето детенце ,който беше преди няколко дни и всички я харесаха много,затова реших да Ви я споделя,въпреки, че не ме бива особено с десертите,но се надявам да Ви хареса!






Необходими продукти:

За блата:

1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. студена вода
1 ч.л. сода за хляб
6 с.л. растително олио
1/2 ч.л. сол
4 с.л. натурално неподсладено какао
1 с.л. оцет
2 ванилии


За сладоледа:

500мл. течна сладкарска сметана
500мл. прясно краве мляко
1 ч.ч. кристална захар
2 ванилии
8 жълтъка


За заливката:

300г. черен натурален шоколад
1/4 ч.ч. разтопено масло


Малини 




Начин на приготвяне:

Започваме с блата,който е постен и в него няма никакви животински продукти.

Смесваме първо течните съставки и прибавяме към тях пресятото брашно със содата,захарта и какаото.
Разбиваме с миксер до получаване на еднородна гъста смес.





Поставяме в тавичка и печем на 180 градуса до суха клечка.
Охлаждаме!
Пред това време си правим сладоледената смес като в тенджерка завираме млякото и сладкарската сметана.
Ако искате добавете някакъв цвят, аз оцветих в жълто за да контрастира с тъмния блат.
Прибавяме и ванилийките.
Разбиваме отделно жълтъците със захарта на пухкава смес.
След като леко заври млечната смес дръпваме от котлона и с енергично бъркане прибавяме жълтъчната смес като внимаваме да не се пресече и връщаме на котлона за няколко минути ,колкото да се сготвят жълтъците.
Оставяме да се охлади на стайна температура като разбъркваме от време на време.
Като се охлади тя се сгъстява.





Блата режем с дебелина около 3 см. и връщаме в тавичката, в която се е пекъл.
С остатъците му правим борд като облепваме стените на тавичката.
Ако желаете напоете със захарен сироп за да не остане сух.
Аз направих карамелизирано мляко и го напоих с него.
Заливаме с охладената сладоледена смес и поставете във фризер докато стегне.
След като е стегнал, отстранете ринга от тавичката и поставете както е с дъното на тавичката върху подходящ съд за може да се изтича излишната заливка ,която правим като разтопяваме шоколада с маслото до получаване на еднородна течна смес като внимаваме да не са останали бучици.
С помощта на черпак заливаме тортата и веднага украсяваме с плодове или украса по избор за да може самата заливка да ги "обгради".
Връщаме отново във фризера, въпреки,че шоколада стяга почти веднага тъй като сладоледа е леден.
Преди да поднесете оставете на стайна температура да се "отпусне" за 10-15 мин. иначе трудно ще я нарежете.
Да Ви е сладко!

 

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...